Vegan hotspot in Amsterdam: Spingaren

Hey you! Ik heb een leuk, vegan restaurant ontdekt en dat hou ik natuurlijk niet voor mezelf. Vorige week at ik bij Spingaren. Hier at ik o.a. vegan chorizo (!) en de lekkerste seitan spiezen ooit. Dit restaurant is een aanrader wanneer je met een gemengd gezelschap bent. Naast vegan gerechten biedt Spingaren ook vlees- en visgerechten aan. Voor ieder wat wils dus!

Sinds september 2017 zit Spingaren aan de grachten van Amsterdam. Mooie locatie en het pand is ook prachtig. Het is een ruim restaurant (volgens mij passen hier makkelijk 200 mensen), maar door de aankleding oogt het niet massaal. Er is veel groen, er is een bakstenen muur, er zijn schoolstoeltjes en er staat een grote bar in het midden van het restaurant. Om je een impressie te geven, heb ik een paar foto’s van hun Facebook geplukt. Het licht was niet goed genoeg voor mooie foto’s én het restaurant zat goed vol.

spingaren interieur

spingaren

Vegan charcuterie

Tijd voor het belangrijkst: het eten. Spingaren staat bekend om de huisgemaakte charcuterie die zij serveren. Normaal gesproken denk ik bij dat woord meteen aan vlees. Niet bij Spingaren, want naast dat er wel vlees (en vis) op de menukaart staat, staan er net zoveel groentegerechten op. Je kunt met de verschillende charcuterie een eigen plank samenstellen. Leuk om meerdere gerechtjes te delen bij de borrel of als voorgerecht. Naast de vegan charcuterie, heb je uiteraard ook de keuze uit hoofd- en nagerechten. Spingaren heeft zelfs een aparte vegan menukaart. Hoe handig is dat?

spingaren vegan plankje

Als voorgerecht kozen we voor gerookte rode biet met pecannoot, gefermenteerde groene kool, smeerpaté van paddenstoelen, chorizo (!) en paddenstoelen en tuinbonen met tahin. Daarbij wordt brood geserveerd met olijfolie. De gerechtjes waren goed van smaak en ik vond het origineel. Vooral van de vegan chorizo was ik onder de indruk. Voor de vegan charcuterie betaal je tussen de €3,50 en €7,00 per gerechtje.

spingaren seitan steak

Wanneer ik aan het hoofdgerecht denk, begin ik spontaan te watertanden. Wat je hierboven ziet, zijn seitan spiezen, een maiskolf en wilde rijst in bananenblad.(€19,00). Dit is de lekkerste seitan die ik ooit heb gegeten: stevig van structuur en goed gemarineerd. Door de rooksmaak werd ik aan het twijfelen gebracht of ik niet stiekem kip aan het eten was. Gelukkig wist Niels mij te verzekeren dat het geen vlees was.

spingaren vegan dessert

Na het voor- en hoofdgerecht had ik meer dan genoeg gegeten, maar ik wilde toch graag het dessert proeven. Iemand moet het natuurlijk, toch? Qua dessert is er voor vegans weinig keuze: frozen soja yoghurt met een appel-, gembercompote een spinsuiker. Het is een fris gerechtje en niet machtig. Ik vond het lekker maar niet bijzonder. Liever bestel ik nog een extra voorgerecht.

Spingaren
Waar: Herengracht 88, Amsterdam
Openingstijden: Ma t/m zo 17:30 – 22:30

(Visited 732 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *