Vegan eetdagboek #2: wat eet ik in een week?

Vorige week, tijdens de eerste week van de VeganChallenge én Dierendag, hield ik een vegan eetdagboek bij. Ik vind het zelf altijd interessant om te weten wat iemand allemaal naar binnen werkt. Via mijn Instagram vroeg ik of jullie dat van mij wilde weten en 96% zei ja! Tijd voor mijn tweede vegan eetdagboek. 

Maandag

Ontbijt (06:30)

Ik word wakker in München waar ik ben voor een werktrip. Het ontbijtbuffet valt gelukkig alles mee. Ik neem een bakje met fruit (o.a. ananas, druif, appel en perzik) met granola, lijnzaad en -jawel- sojamelk! Verder eet ik een klein, hard broodje met wat margarine, peper en zout. Ik drink een kop thee.

Tussendoor (09:30)

Tijdens het reizen terug naar Amsterdam neem ik een cappuccino met sojamelk, een notenreep, water en thee.

Lunch (13:00)

Vanuit Schiphol sjees ik naar kantoor. Deze dag is super gehaast en daarom heb ik weinig tijd om te lunchen. Dit komt NOOIT voor want ik vind dit veel te belangrijk haha. Ik prop vier crackers met hummus & muhammara naar binnen voordat ik een meeting in gaan. Waarom ben ik deze week ook alweer met een vegan eetdagboek begonnen?

Tussendoor (16:00)

Ik eet een banaan en drink een zwarte koffie. Over de dag verdeeld drink ik thee en veel water.

Diner (20:00)

Joppe maakt een super lekkere lasagne (mét vegan kaas!) en een salade met o.a. veldsla, tomaat, rode druiven en balsamico. Hierbij drink ik twee glazen rode wijn en water. En ik kan eindelijk een foto maken #thestrugglewasreal

vegan eetdagboek

Dinsdag

Ontbijt (11:00)

Het weekend had ik gewerkt en daarom ben ik dinsdag vrij. Heerlijk. Ik start de dag langzaam met deze vegan pannenkoeken, een groene smoothie, thee en cappuccino met havermelk van Oatly.

vegan eetdagboek

Lunch (14:00)

Mijn huisgenootje is kok en heeft homemade taco’s gemaakt. Ik eet dit met o.a. pompoen, een mix van courgette & kidneybonen, een salade van mais, lente-ui, tomaten en koriander en geroosterde noten. Volgens mij vergeet ik de helft van de toppings, maar geloof mij: het is heerlijk. Ik eet 4 taco’s.

Tussendoor (15:00)

Ik ben op een event van Fairtrade Original en het gaat over hun fairtrade koffie. Natuurlijk drink ik dan een cappuccino met havermelk.

vegan eetdagboek

Diner (20:00)

We vieren de verjaardag van mijn andere huisgenootje. Ik haal een poké bowl af, de basis was 50% sushirijst en 50% quinoa en de toppings zijn: edamame bonen, zeewiersalade, mango, avocado en tofu. Ik drink prosecco en eet random snacks zoals aardbeien, olijven en pepernoten. Verder veel thee en water.

vegan eetdagboek

Woensdag

Ontbijt (07:45)

Ik maak een smoothie van banaan, bevroren mango, spinazie, ongezoete amandelmelk en havermout. Ik gooi er ook een schep plantaardige proteïne bij omdat ik gister heb getraind. Hierbij drink ik thee.

vegan eetdagboek

Tussendoor (09:30)

Ik drink een cappuccino met havermelk.

Lunch (12:30)

Ik lunch op kantoor met een kom tomatensoep, een salade van veldsla, spinazie, bloemkoolrijst, komkommer, paprika, 1/2 avocado, pompoenballetjes en kiemgroenten. Ik eet nog een klein broodje daarnaast met muhammara en kiemgroenten.

vegan eetdagboek

Tussendoor (14:00)

Een kop zwarte koffie en thee.

Tussendoor (15:30)

Handje cashewnoten en twee crackers met pindakaas.

Tussendoor (16:30)

Peer

Diner (19:00)

Het favoriete gerecht van dit moment: noedels (dit zijn zilvervliesrijst noedels) met groenten (broccoli, punt paprika en champignons) met tempeh (deze is op basis van lupine) afgemaakt koriander, tahin en sesamzaadjes. Ik bak de groenten meestal in wat sojasaus en ik marineer de tempeh. Mega lekker, gezond en vol met vitaminen en eiwitten.

vegan eetdagboek

Tussendoor (20:30)

Ik heb nog een glas groene smoothie over van het ontbijt. Verder drink ik veel thee.

Donderdag

Ontbijt (08:00)

Vandaag ben ik vrij dus ik heb alle tijd om deze acai bowl te maken. Verveelt nooit. Ik drink een groot glas thee.

vegan eetdagboek

Tussendoor (09:30)

Een kop zwarte koffie en thee.

Lunch (12:30)

De lunch is een geroosterde speltbol hummus, avocado, zongedroogde tomaat en kiemen. Hierna heb ik nog trek en ik neem nog een broodje met hummus en kiemen.

vegan eetdagboek

Tussendoor (16:00)

Ik ben op het event van Nourished waar ik een make-up workshop krijg. Daar eet twee plakken bananenbrood en een handje aardbeien. Ik drink thee.

Diner (20:00)

Het regent de hele dag en het is koud. Hoogste tijd voor stamppot! Ik maak deze stamppot met zoete aardappel, boerenkool en zongedroogde tomaat. Ik drink water en thee.

vegan eetdagboek

Vrijdag

Ontbijt (07:00)

Voor het sporten eet ik een banaan.

Ontbijt 2 (08:30)

Een groene smoothie van boerenkool, kiwi, banaan, ongezoete amandelmelk, havermout en ijsblokjes. Ik drink twee koppen thee en veel water na het sporten.

Tussendoor (11:00)

Twee crackers met pindakaas.

Lunch (12:30)

Ik lunch op kantoor. Een collega maakt mijn vegan kipkerrie salade. Verder eet ik een salade en een klein broodje met hummus harissa en avocado.

vegan eetdagboek

Tussendoor (14:00)

Thee en een cappuccino met havermelk.

Tussendoor (17:00)

Veel te veel Doritos chips, mijn zwakte.

vegan eetdagboek

Diner (20:00)

Vrienden komen bij mij eten maar we hebben absoluut geen kracht om te koken. Daarom halen we een verse soep van de AH (de rode linzen-kokos-pompoen), stokbrood met verschillende dips. Ik drink 100 glazen wijn en veel water.

Zaterdag

Ontbijt (11:00)

Toch wel een beetje brak dus ik maak scrambled tofu en eet dat op een spelbol met avocado, hummus en wat mayonaise. Ik drink een sapje, thee en een zwarte koffie.

vegan eetdagboek

Tussendoor

Ik drink een zwarte koffie en veel thee.

Lunch (16:30)

Het ontbijt was vrij uitgebreid dus ik lunch laat. Ik eet twee crackers met harissa hummus en avocado. Ik drink een cappuccino met havermelk.

Diner (19:00)

Ik ga uiteten bij Bar Kauffman. Hier eet je de lekkerste falafel van Amsterdam. Ik ga voor de Green Chili variant en ik eet hierbij zoete aardappelfrietjes met (vegan!) srichacha-mayo. Ik drink twee witbiertjes.

vegan eetdagboek

Zondag

Ontbijt (10:00)

Ik heb trek en eet alvast een banaan. Ik drink twee koppen thee.

Laat ontbijt (11:30)

Smoothie van spinazie, banaan, mango en ongezoete amandelmelk. Daarnaast neem ik een broodje met hummus en 1/2 avocado. Ik drink een kop thee en een cappuccino.

Tussendoor (14:00)

Ik snack proteïne balletjes en ik drink een kop thee en een cappuccino.

vegan eetdagboek

Tussendoor (17:00)

Ik ben bij mijn ouders en we hebben wat te vieren. Daarom drink ik twee glazen prosecco. Ik eet naturel Doritos met zelfgemaakte guacamole.

Diner (19:00)

Mijn moeder maakt als voorgerecht bruschetta, daarvan eet ik twee stuks. Ik eindig de week met hoe ik ben begonnen: lasagne! Als dessert eet ik een ijsje van Abbot Kinney’s. Verder drink ik twee glazen rode wijn, veel water en een kop thee.

 

vegan eetdagboek

vegan eetdagboek

Dit was mijn tweede eetdagboek. Een week waarin ik veel kookte (in tegenstelling tot mijn eerste vegan eetdagboek) en gevarieerd at. Ik ben benieuwd of jij het daar mee eens bent 😉 Vind je het leuk als ik het vaker bijhoud? Let me know!  Ik deel ook vaak mijn eten via Instagram

(Visited 1.787 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *