Vegan boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Hello autumn! Het is weer tijd voor verwarmende maaltijden. Denk hierbij aan stamppotten, rijke curry’s, ovenschotels, stevige soepen, stoofpotten… Stamppotten vind ik ideaal voor het koude seizoen. Het is makkelijk, gezond en je kunt variëren met verschillende groenten. Ik deel mijn favo vegan boerenkoolstamppot met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes en verschillende kruiden.

Vorige week testte ik drie soorten vegan balletjes die goed bij een stamppot passen. Een stamppot is niet compleet zonder, toch? Je leest hier welke balletjes ik heb getest.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • Kilo zoete aardappelen
  • 200 gram boerenkool
  • 8 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 4 el ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sojasaus of tamari, naar smaak meer
  • 1el (gerookt) paprikapoeder, naar smaak meer
  • 1 el chilipoeder, naar smaak meer
  • Zout & peper
  • Zaanse mosterd, voor erbij

Wat ga je doen?

  1. Was de zoete aardappelen en snijd het in blokjes. Ik schilde de aardappels niet, maar dat mag je natuurlijk doen
  2. Kook ondertussen wat water voor de zoete aardappels.
  3. Kook de zoete aardappels voor ongeveer 10-15 minuten in een grote pan. Daarna moeten zij zacht zijn.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Giet de zoete aardappels af en bewaar 1 kopje met kookvocht.
  6. Schenk het kopje kookvocht over de zoete aardappels in de pan. Tip: doe niet meteen al het kookvocht erbij. Mocht je wat te droog vinden, kun je nog wat bijschenken. Voeg de amandelmelk, de sojasaus, de olijfolie en de kruiden toe.
  7. Voeg de boerenkool toe aan de pan.
  8. Prak alles met een stamper tot het een goed gemixte stamppot is.
  9. Schep de zongedroogde tomaten door de stamppot.
  10. Proef of de stamppot goed op smaak is. Je kunt altijd meer sojasaus en/of kruiden toevoegen.
  11. Serveer met Zaanse mosterd en eventueel met een vegan rookworst of vegan balletjesEet smakelijk!

vegan stamppot

Ik ben benieuwd wie dit lekkere recept gaat proberen. Laat je weten hoe de soep heeft gesmaakt? Dat kan natuurlijk ook via Facebook en Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het makkelijk kan terugvinden. 

(Visited 4.880 times, 5 visits today)

4 Comments

    1. Quirines 28 november 2017 at 11:27

      Graag gedaan natuurlijk! Enne, eet smakelijk alvast 😉

      Reply
  1. Danique 30 december 2019 at 19:47

    Verrassende smaken. Ik vond het heel lekker! Dank voor het recept 🙂

    Reply
    1. Quirines 31 december 2019 at 10:16

      Leuk om te horen! En graag gedaan natuurlijk 😀

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *