Tag: Been there, done that

Ik zag deze tag bij verschillende bloggers voorbijkomen, waaronder bij Annemerel.com, en ik wilde hem gelijk invullen. Reizen is mijn lievelings bezigheid, dus de perfecte aftrap voor mijn eerste tag.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

1. Nederland, obviously
2. België
3. Duitsland
4. Frankrijk
5. Oostenrijk
6. Spanje
7. Italië
8. Portugal
9. Tsjechië
10. Turkije
11. Engeland
12. Indonesië
13. Maleisië
14. Thailand
15. Laos
16. Vietnam
17. Cambodja
18. India
19. Myanmar

portugal

Mijn laatste vakantie was een reis van twee weken door Portugal

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Sinds ik terug ben van mijn reis door Azië staat Zuid-Amerika hoog op mijn lijstje. Als ik daar een land van moet uitkiezen is dat Colombia. Hier ben ik zo nieuwsgierig naar! Een reis van een paar maanden door Zuid-Amerika staat gepland voor eind volgend jaar, dus ik kan echt niet wachten. Maar ik droom ook over andere plekken zoals Japan, Scandinavië, een safari door Afrika en de laatste tijd ben ik in de ban van New York.

myanmar

Mooiste moment in Myanmar..

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn ideale vakantie is een  combinatie van verschillende dingen. Ik hou van de zon, maar een vakantie waarbij ik alleen maar op het strand kan liggen zou ik nooit uitkiezen. Daarvoor verveel ik me veel te snel. Daarom ga ik graag naar een land met mooie natuur, een andere cultuur, leuke winkeltjes, veel en lekker eten, maar waar ik ook fijn een boek kan lezen aan het zwembad.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Dat kan maar één plek zijn: India! You hate it or you love it en bij mij is het laatste het geval. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik India vooral ben gaan waarderen toen ik uit dat land kwam. Alles was zo overweldigend dat ik pas weken later besefte wat daar allemaal gebeurd is. Ik wil graag terug omdat er veel plekken zijn die ik nog niet heb bezocht. Daarnaast vind ik de cultuur erg mooi en het eten is het beste eten van de wereld. Ook denk ik dat ik India nu beter ´aankan´, omdat ik weet wat me te wachten staat.

india

Het lekkere eten in India

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Voor mijn werk woon ik nu in Duitsland. Telt dat ook?

Met wie ga je meestal op reis?

Vroeger altijd met mijn ouders en mijn broertje: in de zomer naar een camping in Frankrijk en in de winter skiën in Frankrijk of Oostenrijk. Maar sinds drie jaar is Niels de persoon met wie ik het meest reis.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn familielid, vriend(in) of beroemd persoon):

Ik zou graag nog een keer op vakantie willen met mijn vriendengroep: een week lang vertoeven in een dikke villa op bijvoorbeeld Ibiza en alleen maar feesten, uitbrakken aan het zwembad en heerlijk eten met z´n allen. Ik krijg er gelijk een glimlach van op mijn gezicht!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Niels natuurlijk. En verder boeken, mijn Macbook (+ wifi haha) en een badminton-set.

thailand

Op een onbewoond eiland… Prachtige stranden in Thailand

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja, mijn eerste vriendinnen-vakantie was toen ik 16 was. We wilden heel graag naar het buitenland, maar dat vonden mijn ouders niet zo´n goed idee (gek hé?). Daarom werd het een camping in Renesse. Een vakantie om nooit te vergeten: een week lang met zes vriendinnen voor het eerst samen weg zonder ouders. Ook ben ik rond mijn 14de twee keer met een vriendin meegegaan op een boot van haar ouders. Hiermee zijn we naar verschillende plekken in Nederland gevaren zoals Terschelling en Zeeland.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Als ik echt nog maar één soort vakantie zou mogen, dan zou dat een zonvakantie zijn. Ik hou van de wintersport, maar een zonnige bestemming vind ik nét iets aantrekkelijker.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Mm.. dat is een lastige! Ik heb er zoveel. De vakanties met mijn ouders op de camping in Frankrijk vond ik zo fijn. Ik kon mezelf úren vermaken met het bouwen van dorpen voor mieren en hagedissen. Verder krijg ik ook gelijk weer kriebels in mijn buik als ik denk aan de wintersport. Maar de meest bijzondere ervaring is toch mijn reis door Azië: eerst drie maanden alleen en daarna twee maanden met Niels. Deze reis vergeet ik nooit meer!

thailand

Mijn fijnste moment in Thailand: olifanten wassen die vroeger mishandeld zijn geweest

Wat is je minst leuke vakantieherinnering?

Mijn minst leuke herinnering is in India. Ik ben daar erg ziek geworden. Ik had 39,5 graden koorts en ik heb dagen in een kamer doorgebracht, omdat ik niet naar buiten kon. De pijn die ik toen in mijn lichaam voelde, was echt de horror. Gelukkig was ik daar met Niels en hij heeft toen heel lief voor mij gezorgd.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Dit jaar loopt aan z´n einde dus dat wordt lastig. In januari ga ik samen met mijn ouders, broertje en Niels op skivakantie in Oostenrijk. Verder wil ik volgend jaar een weekend naar Hamburg en naar Berlijn. Voor de rest wordt het veel sparen want er staat dus een reis naar Zuid-Amerika op de planning. Fijn vooruitzicht!

oostenrijk

YES! Nog een paar weken wachten en dan is het weer zover.. Wintersport!

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *