Flashback 2015

Als ik denk aan vorig jaar rond deze periode dan besef ik pas wat voor bijzonder jaar 2015 is geweest.


Zo woonde ik vorig jaar in Amsterdam Oud-Zuid met huisgenoten, werkte ik op een fijn kantoor aan de Amstel, ik ging minimaal drie keer per week naar een sportschool en ik was ben happy in love met Niels. Ik had een fijn ritme in mijn dagelijkse bezigheden.

Wereld op z’n kop

Begin 2015 werden de plannen bekend gemaakt bij Pepperminds en zo kreeg ik te horen dat er vestigingen werden geopend in Spanje. Niels en ik hadden eens gefantaseerd over het idee om te gaan wonen & werken in het buitenland. Toen ik deze plannen hoorde, stuurde ik gelijk Niels een berichtje dat dit voor ons interessant kon zijn. Na een paar weken belden we eindelijk, maar we kregen te horen dat het nog een jaar zou duren voordat die vestigingen zouden komen. Jammer! Maar, nog geen twee uur later werd Niels teruggebeld met de vraag of wij interesse hebben in Duitsland. Duitsland was zeker niet het eerste land waar ik aan dacht bij het idee om naar het buitenland te gaan, maar waarom ook niet?! Het duurde wel even voordat we de sprong wagen, daar ging eerst nog een tripje naar Keulen aan vooraf, een etentje in Nederland en veel emailverkeer. De grootste motivatie was om de fantasie die we hadden werkelijkheid te laten worden, of dit nu in een exotisch oord gebeurd of bij onze Oosterburen. Sinds 1 maart werkt Niels in Keulen en ik ben vanaf 1 mei aan de slag gegaan.

Nieuwe baan & nieuwe stad

Keulen is een fijne stad om in te wonen. Er wonen meer dan 1 miljoen mensen en dat zorgt ervoor dat het leeft: overal zitten leuke restaurants, er wordt gefietst (!) en uitgaan heb ik goedgekeurd. De buurt waarin wij wonen is mijn lievelingsbuurt van de stad, want het is net alsof we in een dorp wonen. Alles is op loopafstand, er hangt een fijne sfeer, Niels en ik lopen regelmatig hard langs de Rijn en het is vrij rustig vergeleken met het centrum van Keulen. Daarnaast is het huis waarin wij wonen super fijn en ik vind het nu al jammer dat wij hier ooit weer uit moeten. Voor het eerst in mijn leven heb ik een huis waarin ik me 100% thuis voel. Voorheen deelde ik dat met huisgenoten en met mijn ouders en broertje natuurlijk, maar nu heb ik samen met Niels er onze plek van gemaakt. Mijn nieuwe baan is zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Ik liep allereerst tegen een taalbarrière aan, maar door een spoedcursus Duits is dat geen probleem meer. Helaas is de baan niet helemaal wat ik ervan verwachtte en daarom is de kans aanwezig dat Niels en ik volgend jaar weer terugkomen naar Amsterdam. Maar als ik één ding heb geleerd van het afgelopen jaar is dat je niet alles kunt plannen ook al wil je dat heel graag. Dus wie weet wat er nog te wachten staat en blijven we nog wat langer hier.

Me-time

Sinds kort heb ik het gevoel dat ik mezelf beter ken. Ik weet van mensen dat zij dit ervaren als zij een langere periode op reis zijn geweest. Ik heb dat sinds ik hier woon en alle heftige veranderingen achter de rug zijn. Dit heeft zeker te maken met het feit dat ik vaker alleen ben dan voorheen. Nu komt dat misschien een beetje zielig over, maar zo ervaar ik dat helemaal niet. Doordat ik niet meer makkelijk op de fiets kan stappen om naar mijn vrienden te gaan, zit ik met mezelf ‘opgescheept’. Hierdoor ben ik erachter gekomen waar ik nou echt gelukkig van word en dat zijn de meeste simpele dingen: knuffelen met Skip en Felix, nieuwe recepten ontdekken, hardlopen, tijd besteden aan mijn website en natuurlijk quality-time met Niels als hij weer terug is. Maar ik verheug me ook op de weekenden dat vrienden en familie over de vloer komen: zo breng je niet één avondje door met elkaar, maar is het een heel weekend. Door de afstand ben ik er achter gekomen wie mijn echte vrienden zijn. Ik heb het hier een tijd moeilijk mee gehad, want ik vond het lastig te accepteren want dit soort dingen zijn natuurlijk nooit leuk. Nu geeft het wat meer rust en ik weet van welke mensen ik echt gelukkig word!

Het was een intens jaar en ik heb hier veel van geleerd. Hier ben ik dankbaar voor, ook al is het niet altijd makkelijk geweest. De belangrijkste les voor mij is dat je alles zo goed kunt plannen, maar dat je er nooit helemaal controle over kunt krijgen. Het leven kan opeens een andere wending aannemen en dan is het gewoon go with the flow. Voor volgend jaar hou ik -meer- mijn blik open en ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.

Gelukkig nieuwjaar!

(Visited 83 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Merel 30 december 2015 at 14:09

    Mooi Q!

    Reply
  2. Paris 12 januari 2016 at 18:53

    That’s the spirit!!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *