Deze vegan sobanoedels zijn mijn favoriete maaltijd als ik geen inspiratie heb. Smaakt altijd goed, je kunt makkelijk variëren met verschillende groenten en het staat binnen 20 minuten op tafel.
Romige tahin dressing, knapperige tofu & groenten en heerlijke vegan sobanoedels… Ik eet dit gerecht regelmatig. Je kunt varieren door bijvoorbeeld tempeh en andere groenten zoals paksoi, peulen, taugé en broccoli te gebruiken. Ik houd van noedels en je vindt op mijn blog meerdere recepten met noedels. Wat dacht je van deze Japanse noedelsoep, noedels met miso aubergine en een pad thai.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- Tofu, blok
- Groene asperges, 300 gram
- Gemengde paddenstoelen (kastanje en shiitake), 200 gram
- Sobanoedels, 200 gram
- Olijfolie
- Sojasaus
- Optioneel: chilivlokken
Voor de romige tahin dressing:
- Tahin, 4 tl
- Olijfolie, 3 tl
- Sojasaus, 2 tl
- Sesamolie, 1 tl
- Agavesiroop, 1 tl
- Limoensap, halve limoen
Zo maak je het:
- We beginnen met de tofu: dit gaan we uitlekken. Verwijder de verpakking en wikkel de tofu in een schone theedoek. Leg de tofu tussen twee borden en leg daar bovenop een stapel (kook)boeken. Laat dit voor zo’n 15 minuten uitlekken. Hierdoor neemt de tofu de smaken beter op. Snijd daarna de tofu in blokjes.
- Snijd de asperges en paddenstoelen in reepjes.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Laat dit heet worden en voeg de tofu toe.
- Besprenkel de tofu blokjes met wat sojasaus. Bak alle kanten goudbruin. Op deze manier worden de blokjes tofu lekker knapperig. Is de tofu goudbruin? Haal dan de blokjes van het vuur en bewaar dit op een bord.
- Voor de tahin dressing meng je alle ingrediënten samen. Voor een extra romig resultaat doe je dat in een keukenmachine of met een staafmixer. Mengen met een lepel kan ook.
- Is de tofu nog niet klaar? Pak dan een tweede koekenpan en voeg wat olijfolie toe zodat je de groenten kunt bakken. Mocht de tofu inmiddels klaar zijn, hergebruik dan deze pan.
- Wok de groenten op middelhoog vuur. Tip als je knapperige paddenstoelen wilt: laat de paddenstoelen met rust! Kom er niet veel aan, anders krijg je slappe, zachte paddenstoelen en daar wordt niemand blij van 😉
- Ondertussen kook je water in een pan voor de sobanoedels. Kijk op de verpakking hoe lang je de noedels met koken.
- Giet de noedels af en spoel na met koud water.
- Meng de noedels met de tahin dressing.
- Verdeel de noedels, de gewokte groenten en de knapperige tofu over twee borden. Maak het af met wat extra limoensap en chilivlokken. Eet smakelijk!
Houd jij ook zo van vegan sobanoedels? Ik ben benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Laat het hieronder in de comments weten. Via mijn Instagram houd ik je dagelijks op de hoogte met wat ik allemaal eet. Leuk als je me volgt 🙂