Vegan club sandwich

Zin in een heerlijk broodje tijdens de lunch? Ik heb hét recept gevonden voor de ultieme vegan club sandwich. Niet.Normaal.Zo.Lekker. Het liefst zet ik deze sandwich iedere dag op tafel. Enjoy!

Wat eet je op brood als vegan?

Als beginnende vegan had ik veel moeite om een lekkere lunch te bedenken. Ik bleef steken op broodjes pindakaas, groentespread en hoemoes. Hoewel ik nog láng niet uitgehoemoest ben, kan een beetje variatie nooit kwaad. Nu combineer ik hoemoes vaak met een ander beleg en zo ontstond deze vegan club sandwich.

Wat namelijk niet mag ontbreken is een pittige hoemoes bij dit recept. Ik gebruikte hiervoor Chipotle Hoemoes van Maza. Deze smaak is super lekker door de gerookte jalapeñopepers en brengt meteen een beetje pit in het gerecht. Heerlijk op een vegan tosti, maar ook simpel met avocado of je smeert een dikke laag op een club sandwich.

Vegan lunch inspiratie

Ben je opzoek naar nieuwe lunch inspiratie? Ik schreef eerder een artikel met 15 vegan lunch ideeën en recepten. Benieuwd wat je allemaal op je brood kunt smeren? Ik deel hier 100x vegan broodbeleg. Dan nog een lekkere variatie tip voor deze sandwich: i.p.v. gerookte tofu of vegan bacon kun je ook tempeh bacon toevoegen.

vegan club sandwich

Wat heb je nodig voor één vegan club sandwich?

 • Brood, drie sneetjes
 • Romaine sla
 • Tomaat, 1 stuk
 • Avocado, halve
 • Pittige hoemoes, 1 el (ik gebruikte hiervoor de Chipotle Hoemoes van Maza)
 • Vegan mayonaise, 1 tl
 • Mosterd, 1/2 tl
 • Agavesiroop, 1/4 tl
 • Gerookte tofu*, drie plakjes
 • Vegan bacon*, twee plakjes
 • Vegan boter
 • Kleine augurk, twee stuks
 • Satéprikker
 • Je kunt één van deze ingrediënten kiezen, maar als je het mij vraagt smaakt deze club sandwich écht lekkerder met zowel gerookte tofu als vegan bacon.

Zo maak je het:

 1. Snijd de gerookte tofu in dunne plakjes.
 2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm wat vegan boter en bak de gerookte tofu en vegan bacon. De bacon is klaar zodra dit lekker krokant is en de gerookte tofu wanneer dit goudbruin is. Zet deze elementen apart.
 3. Verwarm opnieuw wat vegan boter in de koekenpan (of gebruik een grill pan voor mooie strepen) en toast het brood. Keer de broodjes regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
 4. Meng in een kommetje de mayo-mosterd-agave dressing.
 5. Snijd de tomaat en avocado in plakjes.
 6. Tijd om de vegan club sandwich te bouwen. Smeer het eerste broodje in met de mayo-mosterd-agave dressing, gevolgd door een blaadje sla, plakjes gerookte tofu en tomaat. Plaats het tweede broodje erop. Bestrijk dit een dikke laag Chipotle Hoemoes, blaadje sla, plakjes vegan bacon en avocado. Leg hierop het derde sneetje brood. Maak het af met een augurk.
 7. Eet smakelijk!
vegan club sandwich recept
club sandwich vegan

Ga jij deze vegan club sandwich maken? Laat mij vooral weten wat je ervan vindt. Benieuwd naar meer vegan food? Via mijn Instagram houd ik je als eerste op de hoogte. Leuk als je me volgt!

Dit artikel is in samenwerking met Maza. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Ik ben onwijs trots dat ik met zo’n mooi merk mag samenwerken en ik sta hier 100% achter. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

(Visited 2.014 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *