Review: Vegan Smaaksouvenirs + win een exemplaar!

Yes, ik heb het kersverse kookboek ‘Vegan Smaaksouvenirs’ in huis! De inhoud van het boek wil ik graag met jou delen: welke recepten kun je verwachten, wat maakt het boek uniek én hoe smaken de gerechten? Een review van een kookboek is niet compleet zonder de recepten te testen en daarom koos ik twee gerechten uit. Heb jij het boek nog niet in huis? Mooi! Ik mag namelijk één exemplaar weggeven.

Over het boek

Twee weken geleden vond de lancering plaats van Vegan Smaaksouvenirs. Vanwege mijn vakantie kon ik niet aanwezig zijn, maar ik kreeg wel een exemplaar. Over vakanties gesproken: dat is precies de inspiratiebron voor dit boek. Vegan Smaaksouvenirs voert je mee langs gerechten die Sjoerd & Jolijn aten in verre landen, maar ook gewoon thuis in Amsterdam (lange leve de multiculturele samenleving!). Naast meer dan 70 recepten, lees je verschillende anekdotes over hun reizen en delen zij mooie vakantiefoto’s.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek, en daarom een must have voor iedere vegan, is dat er andere recepten in staan dan in een gemiddeld vegan kookboek. Ik geniet nog steeds van een goed vullende linzensoep en een bananenbrood, maar heel spannend is het niet. Vegan Smaaksouvenirs laat mij watertanden bij gerechten die ik al jaren niet meer heb gegeten. Wat dacht je van rendang met sajoerboontjes, empanada’s met chimichurri of Zweedse kaneelbroodjes?

kookboek vegan smaaksouvenirs

Inhoud van Vegan Smaaksouvenirs

Het boek bevat de volgende hoofdstukken:

 • Inleiding – Proef de oogst van onze reizen
 • Voedingsfilosofie – Onze kijk
 • Wat gebruiken wij? – Hulp bij shoppen
 • Ontbijt – 10 recepten
 • Lunch & Diner Koud – 9 recepten
 • Lunch & Diner Warm – 13 recepten
 • Soep – 10 recepten
 • Drankjes – 7 recepten
 • Snacks & bijgerechten – 9 recepten
 • Feest & Weekendgerechten – 7 recepten
 • Toetjes – 9 recepten

inhoud vegan smaaksouvenirs

Recepten

De inhoud van het boek is goed gekeurd, maar hoe zit het met de recepten? Twee gerechten koos ik uit: de Ghanese spinaziestoof met cassave (ik gebruikte zoete aardappel ipv cassave) en de Japanse noedel- & zeewiersalade. Bij ieder gerecht staat een foto en dat vind ik handig: ik maak zelden een recept zonder een voorbeeldfoto. Het zijn geen ingewikkelde recepten, bijna alle ingrediënten kun je gewoon bij de supermarkt halen en het eten is goed op smaak. Vooral de Japanse noedel- en zeewiersalade is voor herhaling vatbaar. Het recept was voor twee personen, maar ik at het alleen op #nevernothungry.

gerecht vegan smaaksouvenirs

recept vegan smaaksouvenirs

Hoe maak je kans? (Winactie is verlopen)

Enthousiast geworden over het boek? Lucky you, want ik mag een exemplaar weggeven van Vegan Smaaksouvenirs. Meedoen is easy peasy:

 • Volg mij op Facebook & Instagram.
 • Vertel onder dit artikel of onder het Facebook bericht waarom jij graag wilt winnen.

Zaterdag 10 februari maak ik de winnaar bekend. Gefeliciteerd Claudia!

vegan smaaksouvenirs

Kun je niet wachten om de recepten uit te proberen? Bestellen kan natuurlijk ook! Jolijn kun je volgen via haar blog Vegadutchie en Sjoerd via Sam Greens. 

(Visited 527 times, 1 visits today)

44 Comments

 1. Femke 7 februari 2018 at 09:02

  Wauw hoe tof is dit! Perfect voor nieuwe ideeën en om inspiratie op te doen! Sinds kort weet ik dat ik een koemelkallergie heb, hoe fijn is het om een boek te hebben waarvan je alles mag klaar maken ??

  Reply
 2. Annet 7 februari 2018 at 11:30

  Sinds 4 jaar eten wij vegetarisch en we willen graag een stapje verder gaan. Naar vegan. Met dit boek zou dat een stuk makkelijker zijn.

  Reply
 3. Emmy 7 februari 2018 at 11:43

  Omdat het me een super lekker kookboek lijkt . ik vind het ook interressant om eetculturen te ontdekken en dat er bij ieder recept een foto en verhaaltje staat vind ik ook super leuk..

  Reply
 4. AnnaB 7 februari 2018 at 13:02

  wat zet het er mooi en lekker uit. Ik kan wel wat nieuwe Vegan inspiratie gebruiken

  Reply
 5. Wieneke 7 februari 2018 at 14:03

  Ik heb begrepen dat er een recept in staat voor rendang. Serieus, dat gerecht mis ik zo! (Al word ik onpasselijk van het idee vlees te eten.) Dus ‘m vegan kunnen maken: heeeeel graag!

  Reply
 6. Amy 7 februari 2018 at 14:16

  Aaaah ik heb het boek al eens voorbij zien komen, maar jouw foto’s zien er zo heerlijk uit dat ik het boek graag op mijn plank heb staan! Het beste van de wereld in één boek en dan nog eens vegan ook! 🙂

  Reply
 7. Femke 7 februari 2018 at 14:20

  Oh wauw! Wat een supergaaf boek! Ik ben nu sinds een maand helemaal veganistische en ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie om te koken! Thuis gaat mijn moeder mee maar mijn zus en vader zijn nog niet helemaal overtuigd 😉 misschien als ik wat lekkers uit dit boek kook wel!

  Reply
 8. Claudia 7 februari 2018 at 16:29

  Ik ben nu een paar maanden vegan, dus recepten zijn zeker welkom. Het ziet er mooi en duidelijk uit. Aan inspiratie is dus geen gebrek!!??

  Reply
 9. Nathalie 7 februari 2018 at 17:35

  Ik ben nu ongeveer een half jaar vegan. En ben nog altijd inspiratie aan het zoeken. Wat zal ik nu weer eens eten en hoe houd ik mijn niet vegan man tevreden met vegan eten. En ik denk dat dit boek mij daar kan helpen.

  Gr. Nathalie (VrolijkeVegan)

  Reply
 10. Mieke 7 februari 2018 at 19:35

  Het boek ziet er schitterend uit en ik ben altijd op zoek naar inspiratie! Wat je zelf al zegt, bananen brood en linzensoep zijn heerlijk, maar ik wil mijn gezinnetje blijven verrassen!! Dus ja, ik win het boek héél graag!!

  Reply
 11. Paulien 7 februari 2018 at 19:44

  Jaa dit zou zo leuk zijn! Als enige vegan in huis krijg ik nog wel eens commentaar en dit zou zeker helpen vaker met z’n allen vegan te eten! M’n inspiratie was ook ver te zoeken naast de standaard recepten. Lijkt me een pefect boek en het zou me echt uit de brand helpen!
  Groetjes!

  Reply
 12. Danielle 7 februari 2018 at 21:03

  Jaaa die wil ik wel winnen!!?
  Mijn veganbestie heeft het boek al in haar bezit.
  En nu mijn vriend ook graag thuis vegan wil mee eten, zijn nieuwe, leuke, lekkere recepten zeer welkom!

  Reply
 13. Anita H. 7 februari 2018 at 21:04

  Sowieso hebben kookboeken altijd mijn interesse. Om gewoon doorheen te bladeren, inspiratie op te doen en uiteraard om recepten daadwerkelijk te gebruiken. Dit lijkt me een heel leuk kookboek. Met verrassende gerechten. Dat het vegan is, vind ik wel een pre (al leef ik op dit moment (nog?) niet vegan).

  Reply
 14. Kim Walraven 8 februari 2018 at 07:13

  Wauwwww zoveel leuke reacties gelezen over dit boek!
  Nu 10 maanden Vegan en altijd op zoek naar nieuwe inspiratie dussss ik doe heel graag mee!! ??

  Reply
 15. Lauri van Oosterom 8 februari 2018 at 09:20

  Superleuk, ik wil dit boek graag winnen! Ik ben ondertussen al een flinke tijd vegan en kan me best redden in de keuken, maar ik maak wel veel dezelfde soort recepten. Het lijkt me dus leuk om weer eens wat nieuwe dingen te leren die ik ook aan mijn bezoek kan voorzetten, zodat ze kunnen zien hoe lekker vegan eten is.
  Hiernaast vind ik het top dat jij lekker een recept voor twee personen in je eentje opeet, dat heb ik ook altijd haha.

  Reply
 16. Daisy 8 februari 2018 at 11:41

  Het lijkt me een heel tof boek. Ben al een tijdje flink aan het minderen met vlees en wil er helemaal vanaf (wegens darmklachten). Alleen vind ik het soms lastig dingen te bedenken. Buitenlands eten vind ik erg lekker dus dit lijkt me een leuk boek hiervoor!

  Reply
 17. Kelly 8 februari 2018 at 11:59

  Whaaa dit moet ik!! Haha na heel januari vegan te hebben gegeten begint mijn vriend langzaam te wennen maar wil eigenlijk weer terug. En ik niet! Ik hoop in dit boek recepten te vinden om hem te kunnen overtuigen ?

  Reply
 18. Ilse Van Acker 8 februari 2018 at 13:32

  Ja! Ik wil het boek graag winnen! Gewoon omdat ik al heel de tijd sinds het beschikbaar is, zo flink ben geweest om het nog niet te bestellen … (moeilijk hoor!) en ook omdat het er gewoon zo goed en lekker uitziet!

  Reply
 19. Linde de Wit 8 februari 2018 at 18:53

  Zodat ik mijn nieuwe huisgenootjes vanaf maart kan verwennen met vegan food ?

  Reply
 20. Camille 8 februari 2018 at 19:19

  Omdat ik aaaaaltijd inspiratie kan gebruiken en ik nog graag een heel aantal nieuwe vegan kookboeken aan mijn collectie zou willen toevoegen. :-))))

  Reply
 21. Claudia 8 februari 2018 at 20:19

  Omdat ik geen geld heb om zelf in verre landen te eten. Dan haal ik dat verre-landen-eten maar naar mij eige keuken toe!?

  Reply
 22. Mirte 8 februari 2018 at 20:23

  Wauw, ik doe mee! Dit boek lijkt me heel fijn, omdat het inderdaad nét anders is dan de meeste recepten. Ik ben de enige die veganistisch eet in mijn gezin en ik wil zoveel nieuwe recepten uitproberen om de rest van het gezin te laten zien (en vooral PROEVEN) dat je niks hoeft te missen?

  Reply
 23. Tanja 8 februari 2018 at 22:08

  Heel gaaf! Ik ben al een tijd vegatarier en ik wil steeds een stap zetten om veganist te worden maar ik mis de inspiratie qua recepten. Dit boek zal mij enorm bij helpen. Het lijkt mij super leuk om dit boek te winnen!:)

  Reply
 24. Demi Terinathe 8 februari 2018 at 22:10

  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik graag gezonder wil eten en ook graag nieuwe dingen wil proberen!! Het lijkt mij dan ook erg fijn inspiratie op te doen met dit mooie boek! Duimen maar 🙂

  Reply
 25. Floor 8 februari 2018 at 23:23

  Ah dit is echt een kookboek wat je zowel doordeweeks als inspiratie kan gebruiken of als er vriendjes en vriendinnetjes komen eten. Love to try this!!

  Reply
 26. Leen 9 februari 2018 at 06:03

  Proficiat met het boek !!! Ziet er superlekker uit ! Daar zou ik maar wat graag receptjes uit willen proberen. Ben ervan overtuigd dat je met deze recepten het vlees echt niet mist. Nu nog anderen uit mijn omgeving overtuigen om het vlees aan de kant te schuiven.
  Heel veel succes, Leen

  Reply
 27. Tessa Adriaanse 9 februari 2018 at 10:14

  Omdat ik op 10 februari 30 jaar word 😀 ☺️?

  Reply
 28. A. TIEN 9 februari 2018 at 10:41

  Ivm div voedselintoleranties (oa melk/ei) moest ik noodgedwongen mijn voeding omgooien en ben ik veel bewuster gaan eten. Nu in eenmaal weet hoe de hele voedingsindustrie inelkaar zit ben ik niet alleen intolerantievrij gaan eten, maar ook vegan!

  Doordat ik gek ben op koken (en natuurlijk het bakken van koekjes, taartjes ed ?) hou ik ervan om allerlei nieuwe recepten uit te proberen.

  Mijn voorkeur ging altijd al uit naar recepten met een buitenlandse twist, maar ik kon nooit de goede recepten vinden wat dat betreft.

  De chili sin carne en de curry’s vliegen mij al tijden om de oren, dus kom maar op met het boek!

  Van roti tot aan Senegalese pindasoep. Ik ben er klaar voor!! ?

  Reply
 29. Claudia 9 februari 2018 at 11:21

  Wat een geweldig gaaf boek. Gefeliciteerd hiermee, wordt geheid een succes!! Ik ben er nu een aantal maanden achter dat ik een dierlijke eiwittenallergie heb. Ik krijg helaas weinig tot geen hulp van mijn diëtiste. Zij verwijst me naar Facebook en internet. Volg jou dan ook al een tijdje en geeft me echt een boost om dit te laten lukken!! Ik vind het soms best moeilijk als ‘newby’ in de vegan wereld… maar merk dat het soms ook te moeilijk denken is als ik dan bv een recept van jou zie. Thx voor je inspiratie en ga vooral zo door, heel veel succes!!

  Reply
 30. Kirsten 9 februari 2018 at 11:55

  Wat een fijne winactie! Ik eet nu grotendeels vegan, maar soms, bij gebrek aan inspiratie, val ik helaas nog terug op oude vertrouwde en makkelijke non-vegan recepten. Ik ben nu vaak veel tijd kwijt aan het zoeken op internet naar smaakvolle recepten. Dit boek zou daarom zeer welkom zijn en het laatste duwtje kunnen geven richting een volledig plantaardig eetpatroon! En daarbij I LOVE buitenlandse gerechten!

  Reply
 31. Marloes Akker 9 februari 2018 at 13:24

  Ik wil graag de wereld nog wat mooier maken en daarom niet alleen vegetarisch eten, maar ook wat vaker veganistisch. Dit lijkt mij een heel inspirerend boek.

  Reply
 32. Jasmijn 9 februari 2018 at 14:06

  Oo wat een leuke actie!! Ben erg benieuwd naar dit boek. Hou van kookboeken. Zijn een leuke inspiratiebron voor nieuwe recepten!!

  Reply
 33. Yoran 9 februari 2018 at 16:53

  Graag zou ik mijn dochter van bijna 6 jaar (ze heeft een koemelkallergie) voor willen bereiden op de mooie wereldreizen die we met zijn 4tjes willen gaan maken.

  Reply
 34. Laura 9 februari 2018 at 19:02

  Wat lijkt dit me een geweldig boek! ?Zo te horen heel veel verrassende en lekkere gerechten en ook zulke mooie foto’s!. Bij gebrek aan echte reizen lijkt het me fantastisch om een reis om de wereld in eigen keuken maken.??? Eet nu al vaak vegan, maar ik merk dat ik toch blijf hangen in dezelfde gerechten. Wil dus graag door dit boek nieuwe smaken leren ontdekken en lekker vegan blijven eten ?

  Reply
 35. Anne Buissant 9 februari 2018 at 19:26

  Als reisfanaat én vegan ben ik altijd op zoek naar de leukste plekjes om te kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Een heerlijk vakantiegevoel. En dat nu in een fantastisch kookboek, gewoon in huis! Alsof je het vakantiegevoel weer even open kunt slaan, iedere dag… dat wil ik wel!

  Reply
 36. Kim Vandevijver 9 februari 2018 at 20:06

  Omdat ik mijn man gisteren eindelijk heb kunnen overhalen om eens een maand veganistisch te eten. Zo maakt hij er kennis mee en kan hij de positieve effecten ervan ondervinden. Dus dat kookboek zal hem perfect van pas komen om zelf aan de slag te gaan. Geen excuus als ik eens niet thuis ben om te koken voor hem.

  Gr Kim

  Reply
 37. pel 9 februari 2018 at 20:58

  De beschrijving van dit boek is precies wat ik ervaar: “Graag een keer iets nieuws.” Mijn dochter motiveert ons groots en ik ben supertrots maar dit boek geeft ook vast een steuntje.

  Reply
 38. Leny 9 februari 2018 at 21:16

  Mooie actie. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn schoonzus, die 70 wordt. Past helemaal bij de huidige trend van vegan, reis en food verhalen. En hoe gezond eten ook nog heel leuk en lekker kan zijn. Groetjes Leny

  Reply
 39. Claudette 9 februari 2018 at 22:35

  Ik heb inderdaad dezelfde ervaring met vegan kookboeken. Veel soortgelijke recepten dus ben erg nieuwsgierig geworden naar dit kookboek.
  Probeer het met je leuke winactie te krijgen en anders is het een leuk verjaardagscadeau ( helaas ben ik pas in september jarig!)
  Ik heb je geliked op fb, niet op instagram want dat gebruik ik niet!

  Reply
 40. Eefje Lammers 10 februari 2018 at 07:29

  Dit boek past zo goed in de lifestyle van mijn vriend en mij, travel & vegan food……. wat heeft een mens nog meer nodig <3
  Onze vakanties bestaan grotendeels uit het bezoeken van vegan eettentjes

  Reply
 41. Silvia 10 februari 2018 at 08:25

  Ik ben inmiddels 20 jaar vegetariër. En uiteraard eet ik ook graag vegan. Ik zou graag kans maken op het boek om weer eens wat nieuwe recepten te proberen. Vooral interesse in recepten voor soepen, iedere week staat er wel een soep op het menu. Lekker en makkelijk als je niet zoveel tijd hebt. Zelf heb ik wel een paar goede recepten, maar meer variatie is zou leuk zijn. Duimen maar! ?.

  Reply
 42. Viola 10 februari 2018 at 08:38

  Wat een toffe win actie,ik heb al zo vaak uit het vorige boek van jolijn (vegan verleiding) gekookt en zou heel graag dit boek willen winnen ?

  Reply
 43. Juna 10 februari 2018 at 10:44

  Oeh, ik zie dit nu pas! Hopelijk ben ik nog net op tijd om mee te dingen. Het boek ziet er prachtig uit!! Vegadutchie is een van de eerste blogs die ik volgde en die mij heeft geïnspireerd om een vegan lifestyle te gaan proberen. Eten en reizen zijn mijn grootste liefdes en ik struggle best vaak hoe ik reizen meer onderdeel kan maken van mijn leven in Nederland. Door het koken van gerechten over de hele wereld, kan ik voor heel even dat mooie gevoel van nieuwsgierigheid en nieuwe dingen proberen dat ik op reis zo sterk heb, in mijn dagelijks leven ervaren. Dit boek lijkt me een mega inspiratie en ik kan niet wachten om alle lekkere gerechten uit te gaan proberen!

  Reply
 44. Sarah Herforth 10 februari 2018 at 15:15

  Ik bladerde dit boek laatst door in de boekhandel, wat een prachtig boek is het geworden zeg! En deze japanse salade ziet er ook heerlijk uit. Ik zou hem graag winnen om de vegan pasteis de nata te proberen, daar is mijn moeder namelijk gek op dus ik hoop dat de vegan variant haar ook kan bekoren.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *