Plaattaart met falafel & gegrilde groenten

Heb je zin in een lekkere snack of wil je iets bijzonders serveren tijdens een borrel? Maak dan deze plaattaart met falafel, hummus & gegrilde groenten. Dit recept is appeltje-preitje, staat snel op tafel en je maakt zeker indruk op jouw gasten. Of je houdt het lekker voor jezelf, dat begrijp ik helemaal!

Hoemoes van Maza

Voordat ik het recept ga delen, wil ik even stilstaan bij de hoemoes van Maza. Er gaat letterlijk geen dag voorbij, dat ik hun hoemoes niet eet. Inmiddels staan er vijf vegan-jaren bij mij op teller en ik ben nog steeds niet uitgehummust. Dit komt deels door Maza, want zij hebben heerlijke en verrassende smaken. Hierdoor verveelt het nooit! Je kunt natuurlijk hummus zelf maken (zie hiervoor hét recept), maar stiekem heb ik vaak helemaal geen tijd & zin om dit te doen.

Daarom koop ik net zo makkelijk hun producten in de supermarkt. Mijn favorieten op dit moment zijn: spicy mango, chipotle (lekker pittig), kerrie en koriander & limoen. Lekker op een vers broodje met avocado en knapperige groenten, om groenten in te dippen of ik gebruik het als basis voor een dressing. Voor pastagerechten, salades, bowls, plaattaarten; je kunt het zo gek niet bedenken of ik verwerk er hummus in. Naast hoemoes hebben zij ook andere producten in hun assortiment zoals muhammara en falafel.

plaattaart falafel gegrilde groenten

Vegan plaattaart

Heb jij ooit een plaattaart gemaakt? Dit ovengerecht vind ik ideaal om te maken, want je kunt makkelijk variëren en het valt altijd in de smaak. Als basis gebruik je vegan bladerdeeg, dat gewoon bij de reguliere supermarkt wordt verkocht. Voor deze plaattaart met falafel gebruikte ik de hoemoes in de smaak chipotle (dit is een gerookte, jalapeñopeper) maar andere smaken zijn ook lekker. Of je mengt een naturel hoemoes met kruiden zoals za’atar en ras el hanout.

Wat heb je nodig voor één plaattaart?

 • 1 rol vegan bladerdeeg
 • 100 gram hoemoes, ik gebruikte chipotle van Maza
 • Falafel, ik gebruikte de falafel van Maza
 • Aubergine
 • Paprika
 • 0,5 rode ui
 • 2 el za’atar (of andere kruiden zoals ras el hanout of gerookt paprikapoeder)
 • 100 gram kikkererwten
 • Handje rucola
 • Olijfolie
 • Optioneel 50 gram vegan feta

Wat ga je doen?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Als het goed is, zit hierbij al bakpapier. Zo niet, leg dan eerst een stuk bakpapier op de bakplaat. Rol de zijkanten van het bladerdeeg op (zo’n 1 á 2 cm) zodat je een mooie, dikkere rand krijgt.
 3. Was de aubergine en paprika. Snijd de aubergine in dunne plakken, paprika in dunne reepjes en de ui in ringen.
 4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie.
 5. Bak de plakken aubergine goudbruin. Haal het daarna van het vuur.
 6. Lek de kikkererwten uit en meng dit met de za’atar kruiden.
 7. Smeer vervolgens een laag hoemoes op het deeg.
 8. Verdeel over de plaattaart de aubergine, paprika, rode ui, kikkererwten, falafel en vegan feta.
 9. Schuif de plaattaart in de voorverwarmde oven en bak dit voor zo’n 20-25 minuten.
 10. Serveer met rucola. Eet smakelijk!

 

vegan plaattaart recept

vegan plaattaart

plaattaart falafel

Houd jij van plaattaarten? Zo ja, waarmee beleg jij het? Laat het hieronder weten in de comments. Vergeet ook niet mee te doen met de Maza winactie, volg mij hiervoor op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Maza. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit merk. Ik ben onwijs trots dat ik met zo’n mooi merk mag samenwerken en ik sta hier 100% achter. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

(Visited 3.560 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Pingback: Loaded hummus (op twee manieren) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *