Hotspot Amsterdam West: Meatless District

Meatless District stond al een tijd bovenaan mijn lijstje. Ik hoorde positieve geluiden over deze, redelijk, nieuwe vegan tent en vooral de foto’s op Instagram zagen er té goed uit. Afgelopen zondag ging ik daar eindelijk heen! Iets met een verhuizing naar West en een lief vriendje die mij op een lunch trakteerde ;-). Wat een leuke tent is dit: ruim, licht en het eten… Erg verleidelijk dat Meatless District op loopafstand van mijn nieuwe huis ligt.

meatlessdistrict

Van een Engels ontbijt tot een Caesar salade en van een MD cheeseburger tot een borrel nachoschotel (mét vegan wijn!): je kunt de hele dag terecht bij Meatless District.

Niels en ik gingen voor de lunch en we kozen voor de quesadilla met nacho’s en twee kroketten op brood met mosterd. Zo lekker. De porties zijn groot (yes) en de smaak is heerlijk. Ik ben vooral fan van de quesadilla; niet alleen ziet het bord eruit als een feestje, de combinatie van de zachte zoet aardappelcrème met de pittige salsa is goed. Ook de kroketten vielen bij zowel Niels als mij in de smaak. Vooral de grove mosterd erbij maakte het broodje compleet. ‘Zou iemand deze kroketten van de ‘echte’ onderscheiden?’, waren Niels zijn woorden.

We dronken hier een Cucumis (een frisdrank gemaakt van komkommer) en een verse jus d’orange bij en we sloten de maaltijd af met een cappuccino met sojamelk en een espresso.

meatlessdistrict1

De quesadilla gevuld met ‘cheddar’, paprika, mais, rode ui en cherrytomaatjes & zoete aardappelcrème met knoflooksaus, avocadocrème en salsa. Prijs €8,50. 

meatlessdistrict2

Twee kroketten op brood met grove mosterd en MDnaise voor €7,50. 

Met behulp van crowdfunding is deze plek ontstaan. Het interieur van het restaurant is geïnspireerd op de Meatpacking District in New York. Ik vind het wel een leuke knipoog dat Meatless District 100% plantaardig is. Het restaurant heeft hoge plafonds en doordat het niet helemaal is volgebouwd, heeft het een ruimtelijke sfeer. De bar staat in het midden en je gluurt zo de keuken in.

meatlessdistrict5

meatlessdistrict6

meatlessdistrict7

meatlessdistrict9

Meatless District
Waar: Bilderdijkstraat 65-67
Openingstijden: Maandag: gesloten. Dinsdag t/m Vrijdag: 12:00 – 23:00. Zaterdag & zondag: 10:00 – 00:00

(Visited 678 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *