Groene linzensoep met kokosmelk

First things first: het is haast onmogelijk om een bruine/groene soep een beetje smakelijk op de foto te krijgen. Daarbij werken de donkere wintermaanden ook niet mee, omdat ik alleen foto’s kan maken bij goed daglicht. Genoeg geklaagd, tijd voor het recept! Deze groene linzensoep is makkelijk, mega lekker, het vult én het is gezond. Wat wilt een mens nog meer?

Wat heb je nodig voor een grote pan (4 á 5 kommen)?

  • 300 gram gedroogde groene linzen
  • 1 ui
  • Knoflook, twee teentjes
  • Olijfolie
  • Groentebouillon, twee blokjes
  • Korianderpoeder, 2 tl
  • Kerriepoeder, 2 tl
  • Komijnpoeder, 2 tl
  • Kurkuma, 1 tl
  • Kaneel, snufje
  • Zwarte peper
  • 1 rode peper
  • Blik kokosmelk, 400 ml
  • Blik gepelde tomaten, 400 gram
  • Gerookte tofu, ik gebruikte de biologische gerookte tofu van AH
  • Winterpeen
  • (diepvries) tuinerwten
  • Topping: verse koriander

Zo maak je het:

Week de groene linzen in een ruime kom water voor minstens 30 minuten

  1. Snipper de ui en pers de knoflook
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
  3. Voeg alle kruiden toe en rooster dit even
  4. Voeg de gepelde tomaten toe
  5. Voeg 800 ml groentebouillon toe
  6. En daarna de groene linzen (giet dit eerst af)
  7. Snijd de winterpeen in blokjes en voeg dit ook toe aan de pan
  8. Snijd de rode peper door de helft en haal de pitjes eruit. Voeg de rode peper toe aan de soep.
  9. Giet de kokosmelk erbij
  10. Laat de soep voor 20 minuten koken, tot de linzen zacht zijn
  11. Tijd om te pureren. Gebruik hiervoor een staafmixer. Ik hou van een beetje pit in het eten, dus ik pureerde de rode peper mee. Mocht je daar niet zo van zijn, dan haal je de peper eruit voordat je pureert.
  12. Ook hou ik niet van een hele ‘gladde’ soep, dus ik pureerde niet alles.
  13. Voeg op het laatst nog de doperwten en de gerookte tofu toe en roer goed door.
  14. Serveer met verse koriander

vegan linzensoep

De groene linzensoep is heerlijk voor de koude wintermaanden. Ga jij het maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het hieronder weten in de comments. Dat kan natuurlijk ook via mijn Instagram en Facebook

(Visited 26.417 times, 4 visits today)

10 Comments

  1. Annelies 23 januari 2020 at 13:18

    Dit was echt lekker. Geen tofu gedaan, want daar houd ik echt niet van en ipv erwten heb ik mijn paprika opgemaakt. We hebben gesmuld.

    Reply
  2. Pingback: 10 tips voor self-care - The Vegan Effect

  3. Eva 27 november 2020 at 09:58

    Vriendlief en ik zijn fan!

    Reply
  4. Anouk 19 december 2020 at 14:01

    Dit is echt een bijzonder lekkere soep! Beste recept die ik tot nu toe heb gemaakt, bedankt!

    Reply
    1. Quirines 19 december 2020 at 17:53

      Nou wat ontzettend leuk om te horen! Jij bedankt 🙂

      Reply
  5. Maurice 26 oktober 2021 at 18:16

    Heerlijk!! Zonder de tofu btw, de rest als voorgeschreven in het recept!

    Deze ga ik veel vaker maken!!

    Ik verheug me al op morgen, dan mag de pan leeg😁

    Reply
    1. Quirine 27 oktober 2021 at 15:23

      Wat leuk om te horen! Eet smakelijk vandaag 😉

      Reply
  6. Robert 3 april 2023 at 13:53

    Soep was echt heerlijk! Bedankt voor het recept!

    Ps: Ik had er 150ml extra bouillion, uitgebakken vegan spekjes (als topping), en een extra winterpeen, en geen tofu en geen dopperwten bij gedaan.

    Reply
    1. Quirine 11 april 2023 at 06:52

      Wat leuk om te horen! En dat klinkt als een lekkere variatie

      Reply
  7. Sade 31 juli 2023 at 17:28

    Echt super lekker!!!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *