First things first: het is haast onmogelijk om een bruine/groene soep een beetje smakelijk op de foto te krijgen. Daarbij werken de donkere wintermaanden ook niet mee, omdat ik alleen foto’s kan maken bij goed daglicht. Genoeg geklaagd, tijd voor het recept! Deze groene linzensoep is makkelijk, mega lekker, het vult én het is gezond. Wat wilt een mens nog meer?
Wat heb je nodig voor een grote pan (4 á 5 kommen)?
- 300 gram gedroogde groene linzen
- 1 ui
- Knoflook, twee teentjes
- Olijfolie
- Groentebouillon, twee blokjes
- Korianderpoeder, 2 tl
- Kerriepoeder, 2 tl
- Komijnpoeder, 2 tl
- Kurkuma, 1 tl
- Kaneel, snufje
- Zwarte peper
- 1 rode peper
- Blik kokosmelk, 400 ml
- Blik gepelde tomaten, 400 gram
- Gerookte tofu, ik gebruikte de biologische gerookte tofu van AH
- Winterpeen
- (diepvries) tuinerwten
- Topping: verse koriander
Zo maak je het:
Week de groene linzen in een ruime kom water voor minstens 30 minuten
- Snipper de ui en pers de knoflook
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
- Voeg alle kruiden toe en rooster dit even
- Voeg de gepelde tomaten toe
- Voeg 800 ml groentebouillon toe
- En daarna de groene linzen (giet dit eerst af)
- Snijd de winterpeen in blokjes en voeg dit ook toe aan de pan
- Snijd de rode peper door de helft en haal de pitjes eruit. Voeg de rode peper toe aan de soep.
- Giet de kokosmelk erbij
- Laat de soep voor 20 minuten koken, tot de linzen zacht zijn
- Tijd om te pureren. Gebruik hiervoor een staafmixer. Ik hou van een beetje pit in het eten, dus ik pureerde de rode peper mee. Mocht je daar niet zo van zijn, dan haal je de peper eruit voordat je pureert.
- Ook hou ik niet van een hele ‘gladde’ soep, dus ik pureerde niet alles.
- Voeg op het laatst nog de doperwten en de gerookte tofu toe en roer goed door.
- Serveer met verse koriander
De groene linzensoep is heerlijk voor de koude wintermaanden. Ga jij het maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het hieronder weten in de comments. Dat kan natuurlijk ook via mijn Instagram en Facebook.
(Visited 28.266 times, 5 visits today)
Dit was echt lekker. Geen tofu gedaan, want daar houd ik echt niet van en ipv erwten heb ik mijn paprika opgemaakt. We hebben gesmuld.
Pingback: 10 tips voor self-care - The Vegan Effect
Vriendlief en ik zijn fan!
Dit is echt een bijzonder lekkere soep! Beste recept die ik tot nu toe heb gemaakt, bedankt!
Nou wat ontzettend leuk om te horen! Jij bedankt 🙂