Mijn favoriete vegan producten van dit moment

Er zijn van die periodes dat ik heel enthousiast ben over een aantal producten. Reden genoeg om dat met jullie te delen natuurlijk. Food en non-food: dit zijn mijn vegan favorieten van dit moment.

Naïf gezichtsverzorging

Maanden was ik opzoek naar een goede dag- en nachtcrème. Ik gebruikte nog dezelfde crème voordat ik vegan werd, van Nivea, en ik kreeg de laatste tijd last van onzuiverheden.Terwijl ik daar normaal gesproken geen last van heb. Daarnaast kon ik moeilijk achterhalen hoe vegan Nivea is. De producten worden niet op dieren getest, maar een aantal producten bevatten nog wel dierlijke ingrediënten.

Inmiddels ben ik een aantal potjes en tubes verder en ik heb de winnaar gevonden: de dag- en nachtcrème van Naïf. Dat verzorgingsmerk voor baby’s bedoel je? Niet meer! Naïf is zo slim geweest om de lijn uit te breiden voor vrouwen. Al is het alleen maar omdat de producten zo verschrikkelijk lekker ruiken. De dagcrème bevat avocado olie en de nachtcrème amandelolie en verder zit het nog vol met natuurlijke ingrediënten. Ik gebruik de crèmes ruim een maand en hoewel ik nooit écht verschil merk als ik overstap naar andere gezichtsverzorging is dat bij Naïf wel het geval. Mijn huid is zacht, glad en ik heb geen last meer van bultjes.

Talkeetna

mytalkeetna_review

Don’t get me wrong: ik ben absoluut geen voorstander om maaltijden te vervangen door sapjes en smoothies. Vaak wordt dit gebruikt om snel gewicht te verliezen en bevatten de shakes onvoldoende calorieën, voedingsstoffen maar wél veel rommel. Deze whole food shakes van Talkeetna zijn gelukkig een heel ander verhaal.

Wat is Talkeetna?

Deze smoothie is uiteraard 100% plantaardig en bevat alleen maar ingrediënten waar jouw lichaam wat aanheeft. Een greep uit de ingrediëntenlijst: volkoren haver, proteïnen van lupine en erwten, lijnzaad, amandel, koolzaadolie spinazie, cacao, appel, aardbei, framboos en banaan. De inhoud van de shake mix ik met 400ml water, maar het is ook lekker met amandel- of havermelk. Het lekkerst vind ik om de shake voor de helft te mixen met water en de ander helft met amandelmelk. Verwacht geen chocolademilkshake; ik vind de smaak van de shakes vrij neutraal met een lichte vanille smaak, waarmee de smoothie op een natuurlijke manier is gezoet. Wat ik heel positief vind, en stiekem niet had verwacht, is dat ik mij voldaan voel na het drinken van Talkeetna. Zelfs uren nadat ik de shake had gedronken, had ik geen trek. En voor iemand die áltijd trek heeft, is dat ook wel eens fijn. 😉

Wanneer gebruik ik Talkeetna?

Zoals ik al aangaf, gebruik ik Talkeetna niet als een maaltijdvervanger om daarmee gewicht te verliezen. Ik gebruik het wel wanneer ik onderweg ben en ik weet dat ik geen gezond, vegan voedsel ga tegenkomen. Op Schiphol of op het treinstation bijvoorbeeld. Ik vind het ideaal om zo’n shake bij mij te hebben zodat ik niet afhankelijk ben van een patatje met ketchup of iets anders ongezonds. Laatst dronk ik een Talkeetna voordat ik naar yoga ging. Ik had geen tijd voor boodschappen en om te koken, maar ik wilde wel wat binnen hebben. Binnen een minuut is de shake gemaakt, dus ik vind dit een goed alternatief voor wanneer ik écht geen tijd heb.

Benieuwd geworden naar Talkeetna? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk een korting weggeven van 15%! Gebruik hiervoor de kortingscode QUIRINES in de webshop. Bij de eerste bestelling krijg je de handige shaker gratis. Deze shaker komt van het merk Blender Bottle en lekt niet.

Etos mascara Curl & Volume

Net zoals mijn zoektocht voor de juiste crème, ben ik constant bezig met het vinden van de perfecte mascara. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb hier altijd ‘problemen’ mee. Vaak is de mascara veel te korrelig, klonten mijn wimpers aan elkaar of droogt de mascara binnen twee weken uit #firstworldproblems. De mascara die mij op dit moment het beste bevalt is de Curl & Volume mascara van Etos.

Mat & Natt heuptasje

mat&natt heuptasje

Mijn heuptasje van Mat & Natt en ik zijn onafscheidelijk. Ik gebruik een heuptasje altijd wanneer ik uitga, maar waarom niet gewoon overdag? Heuptasjes zie ik steeds vaker in het straatbeeld en het maakt een outfit nét wat leuker. Sowieso is mijn liefde voor Mat & Natt heel groot. Op dit moment ben ik in het gelukkige bezit van twee tassen, maar ik heb mijn oog alweer laten vallen op andere producten. Who’s with me?

Kombucha

Mijn favoriete drankje op dit moment is kombucha. Dit ontstaat door fermentatie en wordt onder andere gemaakt van groene of zwarte thee. Kombucha zit vol met gezonde en goede bacteriën en het helpt om het lichaam te ontgiften en het is goed voor het immuunsysteem. En, ik vind het gewoon heel erg lekker.
Tip: het merk Cultcha Kombucha heeft naast de originele variant nog andere smaken: Appel & Gember, Kers & Basilicum en Kokos & Kaffir.

Wat zijn jouw favorieten van dit moment? Laat het hieronder weten of via Facebook en Instagram. Fijn weekend! <3

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Talkeetna. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het merk en het product.

(Visited 1.539 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Ilona 29 september 2017 at 22:55

  Hee! Waar haal je die Kombucha? Ik ben al zo lang op zoek naar Kombucha maar kan het nergens vinden. Pas vroeg ik het bij de EkoPlaza wn toen gaven ze me iets waar alcohol inzat ?
  En nog een vraagje, is die mascara vegan? Denk het wel als jij hem gebruikt maar even checken ?
  Zou trouwens leuk zijn als je er ook foto’s bij deed van de producten waar je het over hebt! En bijv ooket die mascara als je hem op hebt 🙂

  Reply
  1. Quirines 30 september 2017 at 15:35

   Deze kombucha kun je o.a. drinken bij Meatless District en Vlaamsch Broodhuys. Ik kreeg ook laatste te horen dat de kombucha van Yaya ook heel lekker is (vind je o.a. bij SLA). Ik weet niet een lekkere van bv. Ekoplaza. En ja, de mascara is vegan anders zou ik het inderdaad niet gebruiken 🙂 Thanks voor de tips! X

   Reply
  1. Quirines 19 maart 2018 at 12:11

   Hi Eline,

   Thanks voor je reactie! Wat gek, een tijd terug was ik uitgenodigd op een event van Naïf en daar werd verteld dat Naïf vegan/dierproefvrij is. Ik weet hoe het zit met China (helaas..), dus ik ga dit meteen checken.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *