Een weekendje Zwier: even helemaal niks

Ik woon in de leukste stad van Nederland waar ik heel gelukkig ben. Dagelijks betrap ik mezelf op geluksmomentjes wanneer ik door Amsterdam fiets. Toch heeft de stad één nadeel: alles gaat snel en ik sta altijd ‘aan’. Daarom beoefen ik yoga en meditatie voor de nodige ontspanning. Maar, dat is niks vergeleken met wat ik afgelopen weekend heb ontdekt. Slechts twintig minuten rijden van ons huis kom je aan bij een plek waar je even helemaal niks hoeft te doen: Zwier.

Buiten leven, zwemmen, kanoën, yoga, vegan eten, boekjes lezen en slapen in een tent maar dan enorm luxe? Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan. Zwier, ‘de vrijhaven van de stad’, heeft het allemaal. Samen met Niels mocht ik een weekendje komen logeren. We kwamen vrijdagavond aan en zondagmiddag vertrokken we weer richting Amsterdam. Tijdens het weekend zetten we onze iPhones op flight modus zodat we écht afgezonderd waren van de rest van de wereld. Ik laat je graag zien hoe het weekend eruitzag:

zwier

zwierWakker worden met dit uitzicht

zwierKamperen 3.0

zwier De zaterdag beginnen met yoga

zwierDe kas waar het ontbijt wordt geserveerd en waar je kunt koken.

zwier

Stiekem was ik een beetje bang om me te vervelen. Hoewel vervelen af en toe echt niet erg is (ik krijg hierdoor weer inspiratie), is er genoeg te doen. Zo maakten we vrijdagavond een wandeling in de omgeving, zaterdag begonnen we de dag met yoga en ’s middags pakten we een kano en picknickten we op één van de eilandjes op de Vinkeveense Plassen. Verder kun je suppen, een zeilbootje of een sloepje huren of je kunt zwemmen. Genoeg te doen dus.

zwier

zwier

zwier

Geen zin om te koken? Je kunt dagelijks aangeven of Zwier een maaltijd voor je maakt. De ingrediënten worden voor je klaar gezet en hoewel het simpele gerechten zijn, is het erg lekker. Je kunt kiezen uit vegetarisch of vegan. Vrijdagavond kookten wij een Thaise curry, voor lunch kregen we goed belegde broodjes en zaterdagavond aten we een lekkere pasta. In plaats van parmezaanse kaas kregen we edelgistvlokken. Bij Zwier snappen ze het!

zwier

Goed om te weten: een overnachting is inclusief ontbijt, yogales en het gebruik van kano’s en SUP’s. Voor meer info: www.zwier.nl

Helemaal opgeladen vertrokken we zondagmiddag weer naar huis. Hoewel het maar een weekend, voelde het aan als een vakantie. Klaar voor een nieuwe week! Kende jij Zwier al? Of weet jij een andere plek waar je echt even helemaal niks hoeft te doen? Laat het hieronder weten of via Facebook en Instagram

(Visited 1.012 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Slapen op de Vinkeveense Plassen met Zwier - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *