Een maand geen alcohol drinken

Vanaf vandaag, 8 februari, ga ik een maand geen alcohol drinken.


Nou zo schokkend is dat ook weer niet, maar ik heb nooit eerder een maand de alcohol laten staan. Ik ben benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Ik zie mezelf iedere ochtend, en dan vooral op de zaterdagochtend, fris & fruitig opstaan en een hele productieve dag tegemoet gaan. Ik voorzie niet heel veel problemen, behalve dat het af en toe lastig gaat zijn om de verleiding te weerstaan om een goed glas rode wijn te drinken tijdens een gezellig diner. Of om mijn geliefde Gin Tonic te laten staan om daarmee het weekend in te luiden.

Sociaal?

Ik ben niet iemand die vijf dagen in de week drinkt. Sterker nog, doordeweeks drink ik niet of nauwelijks. Maar waarom zou ik dan een maand lang geen druppel drinken? Ik wil allereerst testen hoe het is om even niet te drinken. Alcohol associeer ik met sociale gelegenheden; ik heb immers nog nooit een fles wijn in mijn eentje opengetrokken. Ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren als mijn gezelschap wel drinkt en ik stug een kop thee bestel. Het wordt normaal gezien om een avondje door te zakken in de kroeg en ook al hou ik niet van de kroeg: een avondje goed drinken met vrienden zeg ik geen nee tegen. Tot de volgende ochtend. Oi oi oi..

Niet voor de poes

Want tja, die ochtenden zijn voor mij niet mis. Niels en mijn vrienden kunnen beamen dat mijn katers echt from hell zijn. Gaat iedereen de volgende ochtend nog redelijk prima, dan hang ik standaard boven de pot. De rest van de dag ben ik niks waard en lig ik onder een dekentje op de bank. Als ik eenmaal een avond drink, heb ik de neiging alles te drinken wat los & vast zit:  bier, wijn, Gin Tonic, shotjes, kom maar door! Dus het idee om de komende maand zonder kater wakker te worden spreekt mij wel aan. 

Samen sta je sterk

Ik ga deze challenge niet alleen aan. Sterker nog het was Niels z’n idee en ik sloot me daar gelijk bij aan. Dat lijkt me wel zo gezellig: dan is niet één van ons lam, maar zitten we gezellig samen aan de Spa rood met een citroentje. Om niet te bezwijken door de (sociale) druk zal ik regelmatig een update plaatsen om je te laten weten hoe het gaat.

Zo vertel eens, heb jij een maand de alcohol laten staan en zo ja, hoe was dat?

(Visited 180 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Een maand geen alcohol – week 1 & 2 | QUIRINES

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *