Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2017

Hallo daar! De laatste dag van 2017 is aangebroken en daarom heb ik een overzicht gemaakt met de best gelezen artikelen van dit jaar. Handig mocht je wat over het hoofd hebben gezien of als je morgen brak in bed ligt en wat wilt lezen ;). 

Wat eet je op brood als vegan? 21x vegan broodbeleg

tempeh bacon recept

Met stipt op nummer 1 staat het artikel over vegan broodbeleg. Gelukkig hoef je als vegan écht niet alleen op hummus te leven (hoewel dat ook geen ramp zou zijn…) en deel ik 21 ideeën.

‘Een schaap moet je toch scheren?’ Dit is waarom ik geen wol draag

wat-is-er-mis-met-wol

‘Wol is toch natuurlijk?’ en ‘Een schaap moet je toch scheren?’, zijn vragen die ik krijg wanneer ik vertel dat ik geen wol draag. Lang wist ik niet precies wat er mis is met wol en daarom ging ik op onderzoek uit. Je leest het verhaal in dit artikel.

Deze 10 producten zijn een musthave in jouw vegan keuken

vegan keuken

Welke producten zijn handig om in huis te hebben? Deze 10 musthaves staan altijd in mijn keukenkastjes. Ideaal om in huis te hebben! Je leest dat in dit artikel.

6 dingen die ik mis sinds ik vegan ben

quirine

Dat ik veganist ben, is de beste beslissing die ik heb gemaakt. Toch zou ik liegen als ik zeg dat ik niks meer mis uit ‘mijn vorige leven’. Het is niet altijd even makkelijk en daarom deel ik zes dingen die ik mis sinds ik vegan ben. Ik ben benieuwd of jij dit herkent. Je leest het artikel hier.

Waarom is honing niet vegan?

waarom-is-honing-niet-vegan

Waarom eten vegans geen honing? Toen ik begon met plantaardig eten, wist ik niet precies wat hier mis mee was. Helaas gaat de honingindustrie ook gepaard met dierenleed. Je leest hier precies waarom dat zo is.

Een eitje hoort erbij toch? Dit is waarom ik geen eieren eet

waarom-eten-vegans-geen-ei

Dit jaar stond in het teken van artikelen waarin ik uitlegde waarom vegans bepaalde dierlijke producten schrappen. Over eieren krijg ik heel veel vragen want ‘een kip legt toch eenmaal eieren en er gaat geen dier dood?’. Ik verdiepte mij in dit onderwerp en dit is waarom ik geen ei meer eet.

Uiteten als vegan – Hoe pak je dit aan?

uiteten als vegan

Uiteten gaan doe ik maar al te graag en dat is niet minder geworden sinds ik vegan ben. Wel is het wat verandert, want soms kan het lastig zijn om spontaan uiteten te gaan. Ik deel de tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Zijn truffels vegan?

zijn-truffels-vegan

Dit artikel heeft veel stof doen opwaaien en op Facebook zijn een aantal flinke discussies geweest. Sommige vegans vinden truffels absoluut een no-go, maar er zijn ook vegans die dit wel eten. Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt. Je leest het artikel hier terug.

5 easy recepten (binnen 30 minuten op tafel)

quirines recept noodles en tempeh

Geen zin om doordeweeks urenlang in de keuken te staan? I feel you! Daarom deel ik mijn 5 favoriete recepten die binnen 30 minuten op tafel staan (de meeste gerechten zijn zelfs nog sneller klaar). De recepten zijn goed van smaak, gezond en niet ingewikkeld. Dit is het artikel.

Quirines kiest: beste vegan kaas voor tosti’s

vegan kaas voor tosti's

In mijn rubriek Quirines kiest neem ik vegan producten van verschillende merken onder de loep. Wat zijn de verschillen, hoe smaakt het en welke product vind ik het lekkerst? Ik begon met vegan kaas en dan specifieker: welke kaas is het lekkerst voor een tosti? Je leest hier de uitslag.

Dit waren de tien best gelezen artikelen van 2017. Ik wil jou bedanken voor het bezoeken van mijn website, de leuke comments en de lieve berichtjes. Mocht je ideeën hebben voor onderwerpen of je hebt een vraag: je kunt mij altijd een berichtje sturen. Zowel in de comments of via Facebook en Instagram. Ik ben benieuwd wat 2018 gaat brengen! Ik wens jou een héle fijne jaarwisseling! <3

(Visited 168 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Lazy Bird 3 januari 2018 at 14:58

  Wat een leuke blog! Ik heb je net ontdekt 🙂 Ik hou er als ‘lazy vegan’ van als de vegan levensstijl laagdrempelig wordt gehouden, en dat doe jij helemaal!! Zo bereiken we toch de meeste mensen denk ik, niet?

  X Lazy Bird

  Reply
  1. Quirines 5 januari 2018 at 09:59

   Ah wat een leuk compliment, thanks! En ik ben het verder hélemaal met jou eens!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *