Bolivia – La Paz en Coroico in foto’s

Over La Paz hoorde ik gemengde verhalen. De één vond het een vieze, drukke stad en de ander juist een kleurrijke stad met z’n marktjes en vrouwen in de typische Boliviaanse kleding. Ik ben positief verrast door La Paz en ik heb mij hier goed vermaakt. Maar, na een paar dagen in de stad te hebben doorgebracht, was het tijd voor Coroico. Deze plaats is het tegenovergestelde van La Paz: klein, rustig, warm en heel veel natuur. Coroico is mijn favoriete plek van Bolivia en ik laat je zien waarom. Dit is trouwens het laatste fotoverslag van Bolivia, snik!

La Paz

Vanuit Uyuni pakten we de nachtbus naar La Paz. Leuk detail: dit was de laatste nachtbus van onze reis, whoehoe! We sliepen bij Greenhouse; een fijn hostel met een enorme keuken in de gezellige wijk Sopocachi.

lapaz Uitzicht vanuit onze kamer

Vanuit het hostel loop je makkelijk naar de bekende attractie van de stad: de liften. Leuk om de stad vanaf boven te zien met het Andesgebergte in de verte.

lapaz

lapaz

Wat je verder zoal kunt doen in deze stad? Eten (daarover later uiteraard een artikel), struinen over de marktjes en lopen door de vrolijke straten. Jep, ik vind La Paz leuk!

lapaz

lapaz Dog squad

lapaz

lapaz

lapaz

lapaz

lapaz

Coroico

Wanneer ik een paar dagen in een -grote- stad ben geweest, heb ik enorm de behoefte aan de natuur. Dit heb ik gevonden bij Coroico. Ook fijn aan deze plek is de warmte. In heel Bolivia is het koud en omdat Coroico wat lager ligt, merk je dit meteen aan de temperatuur. Na 2,5 uur rijden met een minibus vanuit La Paz kom je aan in dit kleine dorpje. Deze plaats bestaat niet meer uit een plein en er hangt een goede sfeer. Waar ik vooral verliefd op ben geworden is Sol y Luna. We hebben hier vier nachten geslapen in twee verschillende huisjes. Wakker worden met dierengeluiden, het uitzicht is prachtig en iedere dag zag ik verschillende soorten tropische vogels zoals kolibries. Wat wil je nog meer?

coroico

In het bovenstaande huisje sliepen we de eerste nacht en daarna verhuisden we naar een romantische bungalow. Hele dagen heb ik doorgebracht in de hangmat met een boek en gekeken naar het mooie uitzicht.

coroico1

coroico

coroico

Dit was het dan, Bolivia! Ik ben enorm onder de indruk van dit land: de natuur is waanzinnig en zó divers. Ik had hier makkelijk nog een paar weken kunnen blijven, maar het is tijd om door te gaan. Ik ben weer terug in het land waar mijn reis is begonnen, Colombia. Ik sluit mijn trip af aan het strand, want ik moet natuurlijk wel bruin thuis komen ;). Ik zou het leuk vinden als jij mij volgt en dit kun je doen via Facebook en Instagram. Liefs!

(Visited 305 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *