Regelmatig haal ik een gembershot bij een juicebar in Amsterdam. Je bent in één klap wakker, het werkt tegen een verkoudheid of een kater en het zit vol met antioxidanten. Eén nadeel: zo’n shotje kost €3 (!). Het werd dus tijd om dit zelf te maken.
Deze zelfgemaakte gembersap is 10x goedkoper, het is super simpel en je hebt meteen een voorraad in huis. Win-win-win, dus. Om het sap extra gezond te maken heb ik kurkuma en zwarte peper toegevoegd. Peper zorgt ervoor dat je lichaam de kurkuma goed opneemt. Ben je benieuwd waarom gember en kurkuma zo gezond zijn? Ik schreef daar dit artikel over.
Wat heb je nodig voor 500ml gembersap?
- Groot stuk gember, ik gebruik 100 gram
- Citroensap, 1/2 citroen
- 500ml koud water
- 1 el kurkuma
- Zwarte peper, mespunt
Wat ga je doen?
- Snijd de gember. Je kunt de schil eraan laten.
- Doe de gember in een blender samen met het water, de kurkuma en peper.
- Blend het geheel op de hardste stand.
- Zeef het sap, ik gebruikte een vergiet met fijne gaatjes, en druk met een lepel al het sap uit de pulp.
- Schenk de sap in een afgesloten fles. Je kunt dit een week bewaren in de koelkast.
Wel even schudden voor gebruik, want de kurkuma en zwarte peper zakt naar onder.
Gebruik jij vaak gember? Zo ja, door wat voor gerechten? Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram.
Hoi, ik heb het gembersap gemaakt. Maar hoeveel ml moet ik hiervan nemen? En neem je het dan elke dag?
Groetjes Jael
Hi Jael! Ik drink iedere dag een shotje. Ik weet niet precies hoeveel ml het is, maar dat ik het in één keer achterover kan gooien 😉
Hoeveel kurkuma gebruik je als deze vers is?
Hmm goede vraag dat heb ik nog nooit gebruikt. Ik denk een stukje van 2 cm?
Oh, gevonden haha. Een eetlepel geraspte wortel van kurkuma is gelijk aan een theelepel poedervormige. Gelijk proberen! Thanks 🙂 x
Ah goed om te weten! X
Pingback: Is vegan eten duur? 5x vegan on a budget - The Vegan Effect
hét drankje (om gezond te blijven ) hè 🙂
Pingback: Vegan eetdagboek: wat eet ik in een week? - The Vegan Effect
Pingback: Eten als Quirine Smit - Vegan fittie
Leuk, vanavond gemaakt!! Ben benieuwd!
Leuk om te horen! Trek je het een beetje? 😉
Pingback: Diary – Week 14 – Monique van der Meer
Hoi ik had een vraag!
Is dit ook meteen een maaltijdvervanger?
En neem je het voor je ontbijt?
Heel leuk en leesbaar artikel!
Hi Melina, dit is zeker geen maaltijdvervanger. Je kunt dit altijd drinken, maar ik neem het vaak voor mijn ontbijt ja 🙂 Dankjewel!