Gembersap met kurkuma

Regelmatig haal ik een gembershot bij een juicebar in Amsterdam. Je bent in één klap wakker, het werkt tegen een verkoudheid of een kater en het zit vol met antioxidanten. Eén nadeel: zo’n shotje kost €3 (!). Het werd dus tijd om dit zelf te maken.

Deze zelfgemaakte gembersap is 10x goedkoper, het is super simpel en je hebt meteen een voorraad in huis. Win-win-win, dus. Om het sap extra gezond te maken heb ik kurkuma en zwarte peper toegevoegd. Peper zorgt ervoor dat je lichaam de kurkuma goed opneemt. Ben je benieuwd waarom gember en kurkuma zo gezond zijn? Ik schreef daar dit artikel over.

Wat heb je nodig voor 500ml gembersap?

  • Groot stuk gember, ik gebruik 100 gram
  • Citroensap, 1/2 citroen
  • 500ml koud water
  • 1 el kurkuma
  • Zwarte peper, mespunt

Wat ga je doen?

  1. Snijd de gember. Je kunt de schil eraan laten.
  2. Doe de gember in een blender samen met het water, de kurkuma en peper.
  3. Blend het geheel op de hardste stand.
  4. Zeef het sap, ik gebruikte een vergiet met fijne gaatjes, en druk met een lepel al het sap uit de pulp.
  5. Schenk de sap in een afgesloten fles. Je kunt dit een week bewaren in de koelkast.

Wel even schudden voor gebruik, want de kurkuma en zwarte peper zakt naar onder.

gembersap

Gebruik jij vaak gember? Zo ja, door wat voor gerechten? Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram

(Visited 12.518 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. Jael 3 november 2018 at 11:59

    Hoi, ik heb het gembersap gemaakt. Maar hoeveel ml moet ik hiervan nemen? En neem je het dan elke dag?
    Groetjes Jael

    Reply
    1. Quirines 6 november 2018 at 13:41

      Hi Jael! Ik drink iedere dag een shotje. Ik weet niet precies hoeveel ml het is, maar dat ik het in één keer achterover kan gooien 😉

      Reply
  2. C. 18 november 2018 at 10:28

    Hoeveel kurkuma gebruik je als deze vers is?

    Reply
    1. Quirines 19 november 2018 at 13:21

      Hmm goede vraag dat heb ik nog nooit gebruikt. Ik denk een stukje van 2 cm?

      Reply
      1. C. 24 november 2018 at 11:50

        Oh, gevonden haha. Een eetlepel geraspte wortel van kurkuma is gelijk aan een theelepel poedervormige. Gelijk proberen! Thanks 🙂 x

        Reply
        1. Quirines 24 november 2018 at 13:04

          Ah goed om te weten! X

          Reply
  3. Pingback: Is vegan eten duur? 5x vegan on a budget - The Vegan Effect

  4. Ingi 26 januari 2019 at 14:13

    hét drankje (om gezond te blijven ) hè 🙂

    Reply
  5. Pingback: Vegan eetdagboek: wat eet ik in een week? - The Vegan Effect

  6. Pingback: Eten als Quirine Smit - Vegan fittie

  7. Marieke 2 februari 2020 at 20:14

    Leuk, vanavond gemaakt!! Ben benieuwd!

    Reply
    1. Quirines 6 februari 2020 at 19:52

      Leuk om te horen! Trek je het een beetje? 😉

      Reply
  8. Pingback: Diary – Week 14 – Monique van der Meer

  9. Melina 22 juli 2020 at 07:36

    Hoi ik had een vraag!
    Is dit ook meteen een maaltijdvervanger?
    En neem je het voor je ontbijt?
    Heel leuk en leesbaar artikel!

    Reply
    1. Quirines 22 juli 2020 at 13:57

      Hi Melina, dit is zeker geen maaltijdvervanger. Je kunt dit altijd drinken, maar ik neem het vaak voor mijn ontbijt ja 🙂 Dankjewel!

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *