The Vegan Effect is live!

YES! Welkom bij mijn gloednieuwe website: The Vegan Effect. Ik praat je helemaal bij waarom ik heb gekozen voor een nieuwe website, de betekenis achter de naam en om de lancering te vieren komen er leuke dingen aan.

Waarom een nieuwe website?

Soms voel je dat het tijd is voor verandering. Om verder te komen en omdat jezelf bent veranderd. Ik blog alweer 2,5 jaar. Ooit begon ik met een zelf geknutselde blog en snel daarna volgde Quirines.nl. De eerste anderhalf jaar werkte Quirines.nl prima, maar sinds begin dit jaar was het niet meer genoeg. Het was tijd voor een nieuwe versie. Een website die aan mijn wensen voldoet, overzichtelijk en makkelijk in gebruik is voor jou en een nieuwe naam dat mijn blog samenvat.

Sinds mei ben ik bezig met deze website en vooral de laatste twee maanden stonden in het teken van The Vegan Effect. Ik wist van te voren dat dit een groot project was, maar niet dat het zoveel tijd in beslag nam. Net zoals het met projecten gaat, lukt niet alles in één keer. Ik heb zo mijn ups and downs gehad en ik ben heel blij (en stiekem een beetje opgelucht) dat het af is. Eindelijk kan ik het delen! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Mocht je nog ergens een foutje tegenkomen, laat het mij dan vooral weten.

Betekenis achter The Vegan Effect

Ik heb voor de naam The Vegan Effect gekozen omdat ik heb gemerkt hoeveel ‘effect’ deze manier van leven heeft. Niet alleen betekent dit verandering voor de dieren en het milieu, ook op mijn leven heeft deze levensstijl impact. The Vegan Effect is geïnspireerd op The Butterfly Effect: kleine acties kunnen voor grote veranderingen zorgen.

De vleugelslag van een vlinder in Brazilië zou maanden later een orkaan in Texas kunnen veroorzaken. Met deze bewering werd de Amerikaanse wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in 1961 bekend. Dit is een metafoor, want wetenschappelijk gezien kan dit niet. Toch vind ik deze uitspraak heel mooi, want je kunt dit iedere dag toepassen. Het ‘vlindereffect’ legt uit dat een kleine verandering of onregelmatigheid zich kan ontwikkelen tot een groot effect. Dit is vooral in ‘chaotische systemen’, zoals het weer, de beurs of in het dagelijks leven.

Je kunt meer invloed uitoefenen dan je denkt. Ik merkte om mij heen dat snel de vinger werd gewezen naar de overheid en grote bedrijven; zij moeten als eerste veranderen. Daar ben ik het niet mee eens. Als persoon heb je veel invloed, misschien niet alleen maar wel als je het met een groep doet. Als wij om andere dingen vragen, gaan bedrijven mee en daarna -hopelijk- de overheid. Iedere dag zijn er veel momenten dat jij een keuze kunt maken. Jij beslist waar jouw geld naartoe gaat en wat jij dus steunt.

Met deze visie heb ik The Vegan Effect bedacht. Het is een geruststellende gedachte dat je zelf dingen in de hand hebt. Soms kun je het gevoel hebben dat jouw acties een druppel op de gloeiende plaat zijn of omdat dit tegen jou wordt gezegd. Met deze blog wil ik jou laten inzien dat alles helpt. Of je er nu voor kiest om één keer per week geen vlees eten of dat jij all the way gaat en vegan wordt. Kleine acties, zeker wanneer we dit samen doen, zorgen grote veranderingen. The Vegan Effect.

Wat betekent dit voor jou?

Naast dat ik hoop dat jij deze website mooier en handiger in gebruik vindt, niet veel. Ik blijf wekelijks artikelen publiceren over alles wat met deze levensstijl te maken heeft. Op mijn manier laat ik zien dat dit helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en dat het vooral leuk, lekker en van deze tijd is. Denk hierbij aan vegan recepten, diervriendelijke kleding en restaurant reviews. Ook wat meer lastigere onderwerpen komen aanbod: hoe kom je de kerstdagen door als enige veganist en hoe blijf je gemotiveerd? Eerlijk is eerlijk, het kan soms wat lastig zijn. Ik heb zelf ook in deze situaties gezeten en daarom deel ik mijn ervaringen en tips graag met jou. Deze blog is voor iedereen bedoelt: of je nu al jaren vegan bent, af en toe vlees eet of gewoon wat meer wilt weten.

Om de lancering van The Vegan Effect te vieren…

… organiseer ik de komende weken winacties met mijn favoriete merken. Ik ben heel blij dat onderstaande merken mooie pakketen beschikbaar stellen:

  • Naïf, 1x ‘Glow Getter’ pakket met een dagcrème, nachtcrème en een gezichtsreiniger + kortingscode voor iedereen
  • Seepje, 3x een pakket met wasmiddel voor bonte en witte was
  • Goat Organic Apparel, 1x een T-shirt naar keuze
  • OOT Granola, 2x een granola pakket + kortingscode voor iedereen
  • Abbot Kinney’s, 3x een pakket met kokos- en amandelyoghurt
  • Orthica, 3x een pakket met supplementen: vegetarian multi, vegetarian Omega-3, B12 1000 Sr en magnesium-400

De eerste winactie komt a.s. woensdag online. En het leuke is, je kunt met alle acties meedoen! Verdere details staan in de blogs beschreven.

Ik ben heel benieuwd wat jij vindt van The Vegan Effect. Feedback is altijd welkom! Laat het hieronder weten of via Instagram en Facebook

(Visited 1.547 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Belinda 17 september 2018 at 18:43

  Mooi! Ik was fan, ben fan en blijf fan 🙂

  Reply
 2. Maria 17 september 2018 at 21:34

  Super! Dit ziet er goed uit en leest lekker makkelijk weg.
  Fijn dat je deze info blijft delen!

  ????

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *