Vegan romige broccoli-courgettesoep met rode peper

Voordeel dat het kouder is buiten? De kaarsjes mogen weer aan, je kunt onder dekentjes kruipen op de bank en genieten van winterse maaltijden zoals deze vegan broccoli-courgettesoep. Deze soep heb ik ‘per ongeluk’ gemaakt en met succes: het is gezond, makkelijk en de smaak is heerlijk. Het beste aan dit gerecht? De soep is romig en pittig tegelijkertijd. Mmm..

Wat heb je nodig?

1 broccoli
1 courgette
1 prei
1 rode peper
1 teen knoflook
1 rode ui
500 ml groentebouillon
Soja kookroom
Zout & peper naar smaak
Olijfolie

Wat ga je doen?

1. Snijd de broccoli in roosjes, de prei in ringetjes en courgette in plakjes.
2. Verhit ondertussen wat olijfolie. Terwijl dit heet wordt, snijd je de knoflookteen en de rode ui fijn.
3. Fruit de knoflook en de rode ui totdat het glazig is geworden. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Tip om de zaadjes er helemaal uit te krijgen: snijd de bovenkant van de rode peper af. Wrijf de rode peper tussen de handen en laat alle zaadjes boven een prullenbak eruit vallen.
4. Voeg de rode peper aan het uimengsel toe.
5. Bak de groenten (broccoli, prei en courgette) mee met het uimengsel.
6. Zodra de broccoli gaar is, voeg ook deze toe aan de pan. Strooi naar smaak zout en peper over de groenten.
7. Laat het even meebakken.
8. Voeg de groentebouillon toe aan de pan.
9. Laat dit voor ongeveer vijftien minuten zachtjes koken.
10. Prik met de vork in de groenten. Zijn ze zacht? Dan kun je de groenten gaan pureren.
11. Schenk de soep in kommen en sprenkel daar de soja kookroom overheen. Maak het af met wat versgemalen peper en eet smakelijk!

soep_quirines

soep_quirines1

En, ga jij het maken? Ik zou het enorm leuk vinden om jullie creaties te zien en te horen of de soep goed smaakt. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het terug kan vinden. 

(Visited 7.590 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Pingback: 5x vegan proof de herfst door (+WINACTIE ORTHICA SUPPLEMENTEN) - The Vegan Effect

  2. Anneke 29 oktober 2019 at 22:24

    Lekker soepje, maar mijn mond stond wel in brand omwille van de peper. ?

    Reply
    1. Quirines 11 november 2019 at 19:56

      Hahaha oeps! Had je wel de zaadjes verwijderd?

      Reply
  3. Pingback: Vegan eetdagboek #3 - wat eet ik in een quarantine week? - The Vegan Effect

  4. Macy 25 mei 2020 at 11:52

    Voor hoeveel personen is de soep? Wil hem graag maken

    Reply
    1. Quirines 25 mei 2020 at 12:22

      Zo toevallig, ik heb hem nét gemaakt! Het is voor 4 personen. Mocht je een grote broccoli/courgette/prei gebruiken dan zou ik 600ml groentebouillon toevoegen.

      Reply
  5. Monique 7 december 2020 at 15:30

    Leuk soepje maar de broccoli voorkoken is echt onnodig. Die kook je beste gewoon mee en zo behoudt je ook de vitaminen.

    Reply
    1. Quirines 8 december 2020 at 16:01

      Je hebt helemaal gelijk, ik pas het aan!

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *