Vegan noodles met jackfruit

Ik heb jackfruit helemaal ontdekt. Eerst at ik het alleen in restaurants, maar sinds kort eet ik het iedere week. Misschien is het een fase (wie herkent dit nog meer?), misschien niet, maar op dit moment vind ik het heerlijk. Dit gerecht met noodles is perfect om jackfruit in te verwerken en staat snel op tafel. 

Wat is jackfruit?

Een vrucht! Dat steeds populairder wordt en ik snap wel waarom. Het heeft een vlezige structuur dat je met pulled pork kunt vergelijken. Het is gezond (want fruit) en bevat vitaminen en mineralen zoals vitamine B6/C, kalium en calcium. Ook fijn: het is gluten- en sojavrij.

Maar een vrucht dus. Zoals je van fruit verwacht, zal het wel zoet zijn. Jackfruit is het niet en het heeft een neutrale smaak. Daarom kun je helemaal losgaan met kruiden, specerijen, marinades en sauzen. Hetzelfde dat je ook bij tofu en tempeh doet. Mocht je geen tijd, zin of inspiratie hebben voor lekkere smaken dan is Upton’s Naturals een uitkomst. Het merk biedt naast een neutrale variant ook twee smaken aan: Thai Curry en Bar-b-que. Hoe makkelijk is dat? Je hoeft hiervoor niet naar de toko want het is verkrijgbaar bij Albert Heijn en Marqt.

jackfruit Voor dit recept gebruikte ik Thai Curry

Wat heb je nodig voor 3 á 4 porties?

  • 1 pak Upton’s Naturals Thai Curry Jackfruit
  • 200 gram noodles (Ik gebruikte udon noodles die mijn favoriet zien en goed bij het gerecht passen)
  • 150 gram shiitake
  • 1 rode paprika
  • 3/4 Chinese kool
  • 1/2 bos lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 el (sesam)olie
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes

Voor de saus

  • 3 el sojasaus
  • 1l ahornsiroop
  • 2 tl groenten bouillon (ik gebruikte bouillonpoeder)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl maizena

Wat ga je doen

  1. Kook de noodles zoals staat aangegeven op de verpakking. Spoel het daarna af met koud water. Ik sprenkelde wat sesamolie over de koude noodles, zodat ze niet aan elkaar plakten. Bewaar de noodles in de kookpan.
  2. Snijd ondertussen de groenten. Chinese kool, rode paprika en shiitake in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de schil van de knoflook en de gember.
  3. Mix de ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  4. Verhit wat sesamolie in een grote koekenpan. Pers hierboven de knoflook uit en rasp de gember. Bak dit even aan.
  5. Voeg de paprika en shiitake toe. Roerbak dit even.
  6. Voeg daarna de Chinese kool toe. Wacht totdat de kool een beetje is geslonken.
  7. Schenk de saus over de groenten. Zet het vuur hoog en roer het geheel goed door.
  8. Wanneer de saus gaat bubbelen is het tijd om de jackfruit uit de verpakking te halen. Voeg de jackfruit toe aan de groenten.
  9. Zitten er grote stukken jackfruit bij? Maak dit kleiner met je spatel.
  10. Zodra de jackfruit goed warm is geworden, kun je de noodles toevoegen. Ook de lente-ui mag erbij. Meng alles goed door.
  11. Schep de noodles in diepe borden. Maak het af met koriander en sesamzaadjes.
  12. Eet smakelijk!

vegan noodles

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan bent van jackfruit. Ga jij dit recept maken? Ik hoor graag wat je ervan vindt. Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook

Dit artikel is in samenwerking met Upton’s Naturals. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 7.206 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Pingback: Vegan Post #3 veel vegan verzorging & make-up - The Vegan Effect

  2. Pingback: Vegan Post #4 vegan budget verzorging, jackfruit & vegan ijs - The Vegan Effect

  3. Pingback: Vegan eetdagboek: wat eet ik in een week? - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *