5x vegan hotspots in Keulen deel 2

Voordat ik terug verhuisde naar Nederland, gaf ik mezelf nog één opdracht: een tweede deel publiceren van leuke, vegan hotspots in Keulen. Lees hier het eerste deel als je die nog niet kent. In Keulen poppen de hipster koffiebarretjes en leuke eettentjes overal op en steeds vaker worden er vegan optie(s) aangeboden. Ik nam de zware taak op me (lees: een goed excuus om alles te testen) en de volgende vijf eettentjes kan ik je zeker aanbevelen.

Café Rotkehlchen

Dit is gelijk mijn favoriet uit het lijstje. Dit eettentje is gelegen aan de populaire Venloer Str. in Ehrenfeld. Je loopt er snel voorbij, want het is klein maar je mag deze zeker niet overslaan. Het interieur is heel leuk met een mooie mozaieke vloer, bakstenen muur en overal staan bloemen in vaasjes. Alles is vegetarisch en er worden genoeg vegan gerechten geserveerd: ontbijtmenu’s, lunchgerechten en heerlijke taartjes. Zoals je op de foto kunt zien, koos ik voor een heerlijke goed gevulde salade. De prijzen zijn gunstig: voor deze salade betaalde ik €6,90 en voor de cappuccino met sojamelk €2,50.

caferotkehlchen

caferotkehlchen

caferotkehlchen
Café Rotkehlchen
Wijk: Ehrenfeld
Straat: Venloer Str. 400

Mr. Kumpir

Ook op de Venloer Str. zit Mr. Kumpir. Deze tent verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar je kunt hier zo lekker eten! Ze zijn gespecialiseerd in één soort gerecht; namelijk gevulde aardappels. Van een Mexicaans tot Turks en van vegetarisch tot ,jawel, een vegan aardappel. De gigantische aardappels komen uit de oven, worden door de helft gesneden en gevuld met verschillende toppings. Een gevulde aardappel kost rond de €7,00 en dat klinkt veel, maar je krijgt hier een complete maaltijd voor terug.

Mr. Kumpir
Wijk: Ehrenfeld
Straat: Venloer Str. 276

485Grad

Voor lekkere pizza’s moet je bij 485Grad zijn. De ingrediënten komen uit Zuid-Italië en het is zó lekker! Midden in het restaurant staat een gigantische oven waar de pizza’s 60 tot 90 seconden op 485 graden worden gebakken, zodat het deeg lekker krokant wordt. De menukaart wisselt regelmatig en er staan altijd drie vegan pizza’s op. Genoeg keuze dus! De prijzen van de pizza’s variëren tussen de €7,00 en de €12,00 en voor een glas wijn rond de €4,00.

485grad

485gradVegan pizza met o.a. rode kool, pecannoten, bloedsinaasappel en basilicum

485Grad
Wijk: Centrum en Südstadt
Straat: Kyffhäuser Str. 44 (Centrum) en Bonner Str. 34 (Südstadt)

Wo ist Tom?

Dit cafeetje is zeker niet überhip ingericht (maar dat hoeft niet altijd, toch?) én een beetje uit de richting, maar je hebt hier als vegan uitgebreid de keuze. Van ontbijt tot taartjes en lekkere broodjes tot diner: op ieder moment van de dag kun je hier terecht. Voor mijn laatste dag op mijn werk had ik twee vegan taarten besteld en deze waren binnen een uur op! Het was vooral leuk om de gezichten van mijn ex-collega’s te zien, toen ik later vertelde dat ze vegan waren. Alsof een taart niet lekker kan zijn zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten! Wat ik ook leuk vind aan dit cafeé is dat het een werkplek is voor mensen met een verstandelijke handicap. Een vegan ontbijtmenu kost €7,50 en voor een stuk taart betaal je €2,90.

woisttom

woisttom

woisttom

Wo ist Tom?
Wijk: Sülz
Straat: Zülpicher Str. 309

Einspänner

Dit is een ininimi koffiebarretje gelegen aan de leuke Bonner Str. Je kunt er taartjes en heerlijke vegan cookies eten. Ze hebben een uitgebreid menu als het om koffie gaat en daarnaast serveren ze er ook ontbijt, broodjes en op zondag kun je er wafels bestellen. Niet alles is vegan, maar er zijn een aantal opties en er hangt een relaxte sfeer en de koffie is heerlijk!
einspanner

einspanner

Einspänner
Wijk: Südstadt
Straat: Bonner Str. 13

Dit waren ze dan; mijn laatste vijf hotspots uit Keulen! Ik ga deze restaurants en koffiebarretjes zeker missen, want als ze één ding goed kunnen in Duitsland is wel het bereiden van eten en het bakken van taartjes. 

(Visited 1.409 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *