5x mijn favoriete, duurzame kledingmerken

Langzaam worden mijn kledingstukken vervangen door vegan-friendly en duurzame items. De overgang naar plantaardig vond ik niet zo lastig, maar met kleding heb ik meer moeite. Welke items zijn echt duurzaam die er ook nog leuk uitzien? Ik ben niet het type dat rondloopt met schreeuwerige vegan teksten op T-shirts (no offence als jij daar wel van houdt) en ik vind het leuk om de mode te volgen. Op dit moment heb ik een aantal favoriete merken die voldoen aan mijn wensen. Deze deel ik graag met jou.

Goat Organic Apparel

Van Goat Apparel, voorheen Geitenwollenshirts, ben ik een lange tijd fan. Het is 100% vegan, betaalbaar en een goed adresje om mooie, basic kledingstukken te kopen. Bij Goat wordt de middleman overgeslagen, vandaar dat een basic T-shirt geen €60,00 maar €14,95 kost. Fijn prijsje toch voor een organic shirt? De tweelingzussen, Abigail en Lavinia, hebben dit merk opgericht en zijn ook eigenaressen van Geitenwollenwinkel in Amsterdam. Zeker een bezoekje waard!

24 Colours

Dit kledingmerk heb ik vijf jaar geleden ontdekt in Berlijn en ik heb meerdere kledingstukken daarvan in mijn kast hangen. 24 Colours is een Duits merk dat betaalbare en kwalitatief goede kleding aanbiedt. Er is geen winkel in Amsterdam (wel in Utrecht), maar je kunt de kleding o.a. vinden bij Number Nine of je kunt via de webshop bestellen. Leuk detail: de bestelling wordt verzonden met DHL ‘GoGreen’. 24 Colours is BSCI-gecertificeerd en dat houdt in dat dit keurmerk als doel heeft de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dat er geen dwang- en kinderarbeid plaatsvindt en dat de werkomstandigheden veilig zijn, bijvoorbeeld. Voor zover ik weet, worden er geen dierlijke materialen gebruikt. De trui die ik aanheb op bovenstaande foto is gemaakt van katoen.

Matt and Nat

Geen onbekende, maar ik kan deze niet overslaan. I LOVE Matt & Nat en ik ben de trotse eigenaar van twee tassen. Dit merk is helemaal vegan en ieder seizoen komen ze met nieuwe innovatieve manieren om geryclede materialen te gebruiken. Denk hierbij aan gerecycled nylon, karton, rubber en kurk. Matt & Nat staan bekend om hun tassen, maar ze bieden meer aan: schoenen, riemen, portemonnees… De producten zijn stijlvol en mooi afgewerkt. Het is niet goedkoop, maar ik vind het bij zulke items een investering waard.

matt & nat

Matt & Nat & I 

Toms

Een schoenenmerk met een missie. Van ieder verkocht model, gaat een deel van de opbrengst naar mensen in nood. ‘One for For’ heet deze campagne en Toms helpt mensen aan schoenen, een beter gezichtsvermogen, schoon water en veilige geboortes. De schoenen zijn duurzaam gemaakt en bevatten vegan materialen zoals hennep, biologische katoen en gerecycled polyester. Niet erg om hiervan een extra paar te kopen. 😉

Selected Femme

Ik ben gek op Scandinavische merken en Selected Femme is daar één van. De kleding bestaat uit mooie, tijdloze stukken gemixt met items volgens de laatste trends. Zoals de naam doet vermoeden is de kleding vrouwelijk, maar wel stoer. Er is ook een mannenlijn: Selected Homme. Beide merken zijn onderdeel van Bestseller: een Deense familie bedrijf dat sinds 1975 bestaat. Bestseller heeft als doel om één van de meest duurzame modebedrijven te zijn. Hiervoor hebben zijn 20 doelstellingen gemaakt die zij voor 2020 willen halen. ’20by20′ heet deze campagne. Zij letten erop dat de arbeidsomstandigheden goed zijn, de medewerkers goed worden betaald, dat het katoen van duurzame plantages komt en dat zij geen plastic tasjes meer gebruiken in de winkel.

Tip: Gebruik de website Rank a Brand om te checken of een merk duurzaam is. 

Kende jij deze merken al? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete, duurzame kledingmerken zijn. Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook

(Visited 6.340 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Eva 6 april 2018 at 11:04

  Bedankt voor deze tips! Ik begrijp het echt volkomen dat je graag vegan/duurzame kleding wilt dragen maar ook stijlvol wilt zijn, ik ben precies hetzelfde! De webshops ga ik zeker bekijken en ik denk gewoon lekker direct ook een bestelling plaatsen 🙂

  Reply
 2. Djuli 8 april 2018 at 20:51

  Leuk! 2 van deze merken kende ik nog niet! Armedangels en People Tree zijn mijn favoriete duurzame merken.

  Reply
  1. Quirines 11 april 2018 at 13:40

   Leuk! Die merken zie ik vaak voorbijkomen. Ik heb daarvan nog niks in m’n kast… Even bekijken 😉

   Reply
 3. naomi 10 april 2018 at 03:10

  Hey! Ik ben verliefd geworden op een item van 24colours.. maar ik kan geen adres ingeven dat niet in Duitsland is? Hoe los jij dit op?

  Groetjes

  Reply
  1. Quirines 3 oktober 2018 at 20:59

   Hi Naomi! Hmmm… Ik bestelde de kleding toen ik in Duitsland woonde dus het kan zijn dat het niet wordt geleverd in Nederland. Er zijn wel een aantal winkels waar de kleding wordt verkocht.

   Reply
 4. D 24 april 2018 at 21:19

  Hoi, weet je toevallig ook of het merk selected femme vegan is? Ik kan het nergens vinden. Bedankt!

  Reply
  1. Quirines 3 oktober 2018 at 20:59

   Hi D! Ik weet eerlijk gezegd niet of Selected Femme helemaal vegan is (ik denk het eigenlijk niet), maar wel dat de kleding op een goede manier wordt gemaakt.

   Reply
 5. Pingback: 5 tips voor een duurzame, vegan garderobe (+WINACTIE GOAT ORGANIC APPAREL) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *