3x vegan hotspots in Keulen deel 3

Twee weken geleden was ik weer in Keulen. Voor degenen die het niet weten: ik heb tot afgelopen mei een jaar in Keulen gewoond en Niels woont daar nog steeds. Ieder weekend komt hij terug naar Amsterdam en het leek mij daarom leuk om weer een weekendje naar ‘mijn’ oude stadje te gaan. Ik begon het zelfs te missen! Ik ben natuurlijk weer op pad gegaan om nieuwe, leuke hotspots te ontdekken. Keulen verrast me iedere keer weer. Er zijn zoveel leuke plekken te ontdekken, dat ik nog steeds een lijstje heb met lunchtentjes, koffiebarretjes en restaurants die ik graag wil bezoeken. Je kunt hier het eerste deel en het tweede deel lezen. Oke, genoeg gekletst, laat ik beginnen.

WNDRFUEL

Deze nieuwe bar zit aan de Zülpicher Strasse: de ‘zuip’straat die ik altijd vermijd. Ik reed er toevallig doorheen en mijn oog viel op de naam WNDRFUEL. Hier moet ik heen! Dus dat deed ik, op de maandagmorgen toen Niels alweer lang en breed op werk was. Je vindt hier een mooie binnentuin (met schommel!) en binnen is alles Scandinavisch ingericht. Denk aan bakstenen muren, hippe lampen, hangplanten en een grote koffiemachine. Dit is de perfecte plek om te werken. Later hoorde ik van een leuk meisje die er werkt, dat het net een maand geopend is.

wndrfuel

wndrfuel

wndrfuel

Ik dronk een cold pressed juice, Channel Orange, met sinaasappel, wortel, citroen, appel en citroen (€4,00) en een cappucino met sojamelk (€3,20).

wndrfuel

WNDRfuel
Wijk: Centrum
Straat: Zülpicher Strasse 30

Die Rosterei

Dit restaurant zit aan de Aachner Strasse: een straat vól met hippe restaurants en bars in het gezellige Belgisch Viertel. Ik belandde samen met een vriend en Niels bij die Rosterei. Het is geen vegan georiënteerd restaurant, maar ze hebben er wel vegan opties. Je kunt buiten op het terras zitten, zodat je ondertussen fijn mensen kunt kijken ;).

die rosterei

die rosterei

Ik ging voor een lekkere quinoa salade met gegrilde groenten en olijven met daarover een citroen vinaigrette dressing. Geen idee hoe, maar de quinoa was sappig. Ik wist niet dat het kon. Niels ging voor een vegan burger, die enorm goed beviel. Morritz koos voor de vegan panini met een salade daarbij. Van deze andere twee gerechten heb ik helaas geen foto’s gemaakt. Dat had iets te maken met hongerige mannen.

die rosterei

Die Rosterei
Wijk: Belgisch Viertel
Straat: Aachener Strasse 22

Bad Ape

Saving the best for last: Bad Ape. Nog geen jaar open en als je het niet weet, loop je er zo voorbij. Bad Ape is gevestigd in een zijstraatje van de winkelstraat Ehrenstrasse. Het is een ieniminie zaakje waar ze heerlijke broodjes, salades en soepjes verkopen. Je kunt hier amper je kont keren. Ik stootte natuurlijk met mijn tas een cappuccino van een mevrouw omver (typisch). Anyway, het broodje waar ik voor kwam was hemels. Bekijk de foto’s maar.

bad ape

bad ape

bad ape

Ik kreeg een warm, zacht broodje helemaal gevuld met lekkere dingen. Een zoete aardappel ‘saus’, zelfgemaakte veggie balletjes, vegan aoli (!), rucola en geroosterde amandelen(€6,90). Alles behalve gezond, maar zó enorm lekker!

bad ape

Bad Ape
Wijk: Friessenviertel (dichtbij het Centrum)
Straat: Alte Wallgasse 2A

En, staat Keulen bij jou binnenkort op de planning? Laat het me weten als je hier bent geweest en wat je hiervan vindt! Gebruik #quirines zodat ik je kan volgen 🙂

(Visited 379 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *