Deze ijsvormpjes deden mij denken aan vroeger. Ik stak een stokje in een Danoontje, hup in de vriezer en wachten tot het ijs werd. Heerlijk! Nu eindelijk de zomer is aangebroken, werd het tijd om ijsjes te maken. Ik deel met jou mijn drie simpele, maar lekkere, ‘recepten’ om dit te maken.
Smoothie ijs van bosbessen en sojayoghurt
Wat heb je nodig voor twee ijsjes:
– Twee handjes bosbessen
– Flinke scheut sojayoghurt (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn)
Gooi alles in de blender en giet het in de vormpjes. Plaats de vormpjes in de vriezer en wacht een aantal uur. Et voilà: klaar zijn ze.
Tip: je kunt de bosbessen natuurlijk vervangen door banaan, mango, aardbeien eehh door wat niet eigenlijk?
Waterijs van kokoswater en ananas
Wat heb je nodig voor twee ijsjes:
– Ananas (vers, maar kan ook uit de vriezer). Snijd de ananas in kleine blokjes.
– Flinke scheut kokoswater
Vul de ijsvormpjes met de ananas blokjes en giet het kokoswater erbij. Zet het in de vriezer en wacht geduldig af. En klaar zijn jouw verfrissende ijsjes.
Fruitijs van kiwi, limoen en agavesiroop
Wat heb je nodig voor twee ijsjes:
– Twee kiwi’s
– 1 á 2 limoenen (hangt ervan af of je van zuur houdt)
– Scheutje agavesiroop
Pureer de kiwi’s samen met de limoen en de agavesiroop. Vul de ijsvormpjes met het mengsel. Verrassend, maar waar: plaats de vormpjes in de vriezer en wacht totdat het bevroren is. Dit fruitijs duurt wat langer voordat het bevroren is dan het waterijs en het smoothie ijs. Eet smakelijk!