Vegan broodje tempeh bacon

Een paar weken geleden at ik een goddelijke club sandwich met tempeh bacon bij Clubkoffie. Dit moest ik namaken! Ik vind dit het ideale broodbeleg, zeker omdat je de hele tempeh nooit in één keer opmaakt en je dus mooi een voorraad in de koelkast hebt staan. Daarom heb ik de afgelopen week dit dagelijks tijdens de lunch gegeten. Oeps.. Voor dit recept liet ik me inspireren door Clubkoffie, de Groene Meisjes en ik gaf daar mijn eigen draai aan. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor minimaal twee clubsandwiches?

Een blok tempeh
Avocado
Citroen
Aubergine (je kunt ook andere groenten gebruiken, ik at later in de week de club sandwich met gebakken kastanjechampignons)
6 sneetjes (spelt)brood

Voor de marinade:
4 el sojasaus
1 el appelazijn
2 el agave siroop
150 ml water
Tl gerookte paprikapoeder (of meer als je van pittig houdt)
Peper naar smaak

Wat ga je doen?

1. Snijd het blok tempeh in dunne plakken. Meng de ingrediënten voor de marinade in een diep bord en laat de tempeh hier minstens 30 minuten in marineren.
2. Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken.
3. Prak de avocado met citroensap, zodat je een soort guacamole krijgt.
4. Pak een grote koekenpan en laat deze heet worden. Leg de plakken tempeh in de pan en schenk wat marinade eroverheen. Laat de tempeh bakken tot deze een bruine kleur heeft gekregen.
5. Gril in een andere pan de aubergine.
6. Nu is het tijd om de club sandwich te maken. Pak een broodje en smeer daar de avocado spread op. Leg dan twee plakken tempeh erboven op en sluit af met een plak gegrilde aubergine. Pak een twee broodje en herhaal de voorgaande stappen. Sluit af met broodje nummer drie. Enjoy!

Mmm.. zo ongelofelijk lekker is dit! Ik ben benieuwd of je dit gaat maken. Laat het hieronder weten hoe het heeft gesmaakt of via Instagram en Facebook. Gebruik #quirines zodat ik het terug kan vinden. 🙂

(Visited 139 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Sofie 25 oktober 2016 at 13:51

    mmm ziet er lekker uit! leuke blog heb je!

    Reply
    1. Quirines 25 oktober 2016 at 16:18

      Leuk, dankjewel! Jaa, ik zou hem echt gaan maken als ik jou was 🙂

      Reply
  2. Jildou 3 oktober 2017 at 12:40

    Dit klinkt heerlijk! Van de week maar even uitproberen 😍😍.

    Reply
  3. Annemieke 22 mei 2018 at 22:15

    Klinkt goed! Kan je de vegan bacon ook een tijdje bewaren zodat je wat grotere hoeveelheden in één keer kan maken?

    Reply
    1. Quirines 23 mei 2018 at 17:19

      Jazeker, dat kun je voor een paar dagen bewaren 🙂

      Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *