Spicy wortelsoep met gember

Behoefte aan een vitamine boost na de feestdagen of omdat je verkouden bent? Deze spicy wortelsoep met gember is wat je nodig hebt! De soep zit vol met kruiden en specerijen (goed voor de weerstand) en de kokosmelk maakt het romig. Ik eet graag mijn soep met toppings. Dit maakt het gerecht een stuk minder saai, je hebt wat te kauwen (hierdoor eet je langzamer) en je kunt extra vitaminen toevoegen.

Wat heb je nodig voor een pan (á 4 kommen)?

  • 500 gram wortels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • Gember, ik gebruikte een stuk van ongeveer 5 cm
  • 700 ml groentebouillon
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper
  • Eventueel zout, naar smaak
  • Olijfolie

Toppings

  • Pompoen- en zonnebloempitten
  • Kiemen (ik gebruikte taugé)
  • Peterselie of koriander

Wat ga je doen?

  1. Breng water aan de kook voor de groentebouillon.
  2. Snijd de wortels in kleine stukken, snipper de ui en pers de knoflook. Schil het stuk gember en snijd dit in stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak de ui en het knoflook aan voor 1 minuut.
  4. Voeg de wortels en de gember toe aan het mengsel. Bak dit ook even kort mee.
  5. Meng het groentebouillon (poeder of blokje) met 700ml kokend water. Schenk dit in de pan.
  6. Voeg een theelepel chilipoeder toe.
  7. Breng de soep aan de kook en laat dit zachtjes pruttelen voor 20-25 minuten. Check met een vork of de wortels gaar zijn.
  8. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
  9. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Roer het geheel door.
  10. Verwarm de soep nog even. Proef of de soep goed op smaak is. Voeg anders wat peper en/of zout toe.
  11. Schenk de soep in kommen en serveer met de verschillende toppings. Enjoy!

wortelsoep met gember

Wat eet jij graag voor soep? Ik ben altijd opzoek naar nieuwe gerechten, dus laat het vooral weten! Kunnen we elkaar inspireren. Dat kan je natuurlijk ook doen via Instagram of Facebook

(Visited 531 times, 1 visits today)

1 Comment

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *