4x makkelijke havermout recepten

All day breakfast; dit is één van de foodtrends van 2016. Dit lijkt mij een goede reden om mijn vier favoriete (vegan!) havermoutrecepten met jullie te delen. Functioneert dus ook prima als lunch of tussendoortje.


Al jaren eet ik -bijna- iedere ochtend havermout. Dit begon zo’n vier jaar geleden toen ik op mezelf ging wonen. Soms heb ik een periode dat het mijn neus uitkomt, wanneer de zomer aanbreekt en ik niet moet denken aan een warm ontbijt, maar eigenlijk blijven de havermout & ik onafscheidelijk. Ik heb een aantal favorieten ontwikkelt die erg makkelijk zijn om klaar te maken. Eet smakelijk alvast!

1. Havermout met kiwi & gojibessen

Wat heb je nodig voor 1 portie?
1 kopje havermout
1 kopje amandelmelk
1/3 kopje water
Macapoeder
Lijnzaad/ chiazaad
Goijbessen
1 kiwi

Hoe maak je het?

Gooi de havermout, de melk en het water in een pan en voeg daar ook de zaden, bessen en macapoeder aantoe. Roer het goed door zodat alles verdeeld is. Laat het op een middelhoog vuur pruttelen totdat het de juist dikte heeft: niet te waterig, maar ook niet gortdroog. Snijd ondertussen de kiwi in plakjes. Wanneer de havermout klaar is, giet je deze in een kom en leg je de kiwi plakjes erop. Easy does it!havermout

2. Havermout met aardbeien & cacao

Wat heb je nodig voor 1 portie?
1 kopje havermout
1 kopje amandel- of sojamelk
1/3 kopje water
Handje aardbeien
Cacao
MacapoederHoe maak je het?
De combinatie aardbeien & chocola is altijd goed, net zoals de combinatie cacao & macapoeder. Gooi de havermout, de melk en het water in een pan samen met een schepje cacao en macapoeder. Roer goed door. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en gooi alles bij de havermout, maar bewaar er één. Laat het op een middelhoog vuur pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Giet de havermout over in een kom en leg de overige plakjes aardbei erop.havermout

3. Havermout met bevroren bessen & kokos

Wat heb je nodig voor 1 portie?
1 kopje havermout
1 kopje kokosmelk
1/3 kopje water
Bevroren bessen
Goijbessen
1/2 banaan
Kokossnippers

Hoe maak je het?

Dit recept is wat frisser voor als het weer wat warmer begint te worden. Gooi de havermout, de melk en het water in de pan. Voeg daar ook de bevroren besjes en de goijbessen aantoe. Snijd ondertussen de halve banaan in plakjes. Laat het op een middelhoog vuur pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Haal de pan van het vuur en giet de havermout in een kom. Leg daarop de plakjes banaan en strooi de kokossnippers erover.havermout

4. Havermout met banaan & kaneel

Wat heb je nodig voor 1 portie?
1 kopje havermout
1 kopje sojamelk (ik gebruikte met vanillesmaak, mmm)
1/3 kopje water
1 banaan
Kaneel

Hoe maak je het?
Dit is een all time favorite, want ik heb deze ingredienten standaard in huis. Dit recept is lekker voor de koude winterdagen vanwege de warme banaan en kaneel.
Gooi de havermout, de melk en het water in een pan. Snijd de banaan in plakjes en voeg het samen met de kaneel in de pan. Gebruik zoveel kaneel als je zelf lekker vindt. Laat het op een middelhoog vuur pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Giet de havermout over in een kom en strooi nog wat extra kaneel erover.havermout

(Visited 49 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Doris 30 januari 2016 at 10:50

    Jammieeee heb die banaan variant gemaakt net! Lekker q! Waarom doe jij btw water erbij?

    X

    Reply
    1. quirinesmit 30 januari 2016 at 21:37

      Whoehoee! Leuk om te horen. Ik doe er water bij omdat het soms wat droog kan worden en dan zit je zo’n droge hap naar binnen te werken haha.

      Reply
  2. Pingback: Mijn 8 favoriete vegan etenswaren | QUIRINES

  3. Pingback: Mijn 8 favoriete vegan etenswaren | QUIRINES

  4. Ella 13 september 2017 at 17:58

    Verrukkelijk.
    De variatie banaan / kaneel maakte ik al.
    Nu kan ik variëren.
    Ben geen voorstander van sojamelk dus dat laat ik achterwege.

    Tip: probeer eens speculaas- of koekkruiden ipv kaneel.

    Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *