Zijn jouw schoonmaakproducten vegan?

Veganisme gaat verder dan alleen plantaardig eten & drinken. Wat dacht je van kleding, cosmetica en schoonmaakproducten? Ingrediënten van schoonmaakmiddelen kunnen dierlijke stoffen bevatten en het wordt vaak op dieren getest. Niet bij Marcel’s Green Soap. Ik ben fan en het leuke is: ik mag drie (!) pakketten vol met producten weggeven!

Een schoon huis zonder dierenleed

Wist je dat wij elke week 4 miljoen liter schoonmaakmiddel door de gootsteen spoelen? En dat wekelijks 4 miljoen plastic verpakkingen in het milieu terechtkomt? Bizar! Schoonmaken heeft niet alleen een negatief effect op het milieu, ook dieren lijden hieronder. Veel merken laten de ingrediënten van de producten testen op proefdieren. Jep, zelfs in Europa..

Het inzetten van dieren voor het testen van cosmetica binnen Europa is verboden, maar dat geldt niet voor schoonmaakmiddelen. Ratten, muizen, konijnen, hamsters en cavia’s worden hiervoor gebruikt. Bij de proeven worden chemicaliën aangebracht op de huid, in het lichaam gespoten, in de ogen gedruppeld of in hun keel geforceerd via een buis. Braken, rillingen, falen van de organen, verlamming en zelfs de dood zijn bijwerkingen. Hebben de beestjes de proeven overleefd, dan worden ze meestal daarna gedood. Net zoals bij cosmetica zijn dierproeven helemaal niet nodig voor het ontwikkelen van schoonmaakmiddelen. Gelukkig is er genoeg keuze uit merken die wel snappen hoe het hoort.

Marcel’s Green Soap

Zoals Marcel’s Green Soap. Ik word niet alleen blij van de verpakkingen, deze zijn gemaakt 100% gerecycled plastic, maar ook van de ingrediënten. De producten zijn vegan en de dieren worden met rust gelaten. Ook zijn de producten 99% biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. Waarom niet 100%? Dat komt door het zout. Dit wordt gebruikt voor het oplossen van vuil en om het product wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken, vandaar de 99%. De prijzen liggen iets hoger dan bijvoorbeeld Dreft of Ajax, maar je krijgt er veel voor terug.

vegan schoonmaken

Getest!

Het klinkt allemaal goed, maar wordt je huis ook schoon met Marcel’s Green Soap? Ik testte een aantal producten: het wasmiddel, de handzeep, het afwasmiddel en de allesreiniger spray. De verpakking is het eerste dat opvalt. Er staan grappige, toegankelijke teksten op en de kleurtjes zijn vrolijk. Ik krijg bijna zin om schoon te maken ;).

De handzeep (lavendel & kruidnagel) is fijn: mijn handen voelen zacht aan na het wassen. Dit komt omdat er extra glycerine (een olie) is toegevoegd voor een zachte huid. Ondertussen staat een was aan. Meestal kies ik voor een frisse geur voor het wasmiddel, maar ik was benieuwd naar patchouli & cranberry. Gelukkig is de geur niet te zoet en heeft het een goede balans tussen zoet, fris en kruidig. Het afwasmiddel en de allesreiniger spray zijn de volgende die ik test. Deze heb ik in de geur basilicum & vetiver gras, dat meteen mijn favoriet is. De frisse, kruidige geur blijft lang hangen nadat ik de keuken heb schoongemaakt. Afwassen gaat nooit mijn favoriete bezigheid worden, maar met dit afwasmiddel wordt het íets leuker.

duurzaam schoonmaken

Hoe maak je kans? (Winactie verlopen)

Ik mag drie pakketten weggeven vól met schoonmaakproducten van Marcel’s Green Soap. Dit pakket bevat: allesreiniger, handzeep, allesreiniger spray, afwasmiddel, wasmiddel, toiletreiniger en vaatwastabletten (staat niet op de foto). Meedoen is easy peasy:

marcel's green soap

De winnaars maak ik vrijdag 22 december bekend. Succes! Gefeliciteerd Rosie, Nathalie en Debbie!

(Visited 1.546 times, 1 visits today)

44 Comments

 1. Anne 18 december 2017 at 08:33

  Ik ben al heel lang op zoek naar vegan schoonmaakmiddelen die doen waar ze voor bedoeld zijn dus schoonmaken en die daarnaast ook nog es lekker ruiken. Marcel’s Green soap zou ik heel graag willen proberen!

  Reply
 2. Steven Bakker 18 december 2017 at 08:36

  Mijn vriendin en ik zijn allebei veganistisch en gaan binnenkort verhuizen. Wij zouden Marcel’s Green Soap producten heel erg goed kunnen gebruiken voor de grote schoonmaak! 🙂

  Reply
 3. Marion 18 december 2017 at 08:41

  Mijn voorraad schoonmaakmiddelen is nog steeds niet helemaal vegan maar als ik iets aanvul dan koop ik uiteraard wel vegan. Ik zou dit pakket heel graag willen winnen, de flessen zien er heel mooi uit en deze test maakt me heel nieuwsgierig!

  Reply
 4. Debbie 18 december 2017 at 09:02

  Wat een geweldige prijs!! Ik ben een beginnende vegan en als beginner komt er zoveell op je af! Daarom zou ik dit pakket heel graag willen winnen….om me weer een beetje verder op weg te helpen naar een vegan lifestyle. Bovendien heet mijn man Marcel…dat maakt het extra leuk…hihi!!

  Reply
 5. Miriam Bonder-Latif 18 december 2017 at 09:09

  Wij zijn net begonnen met het uitproberen van de Marcel toiletreiniger. Een pakket ter verdere kennismaking is natuurlijk ? een prachtige uitnodiging om ook de andere producten te gaan gebruiken.

  Reply
 6. Joke Leijenaar 18 december 2017 at 09:28

  Ik wil overstappen naar helemaal vegan te gaan ,Dit is een mooi moment om te beginnen.

  Reply
 7. Angelique 18 december 2017 at 09:32

  Jaaa ben zo benieuwd hiernaar!!

  Reply
 8. Ilona 18 december 2017 at 09:41

  Verschrikkelijk om te lezen wat er met de diertjes wordt gedaan! Ik zou graag winnen en als het goed bevalt de producten zelf ook gaan kopen om de markt en mijn vrienden te laten zien dat schoonmaken ook met een schoon geweten kan 🙂 Ik volg op instagram!

  Reply
 9. Birgit 18 december 2017 at 09:48

  Ik ben langzaam aan bezig met het vervangen van reguliere produkten voor groene schoonmaakprodukten. Dit pakket zou een mooie boost geven aan mij goede voornemens ?

  Reply
 10. Pipi 18 december 2017 at 09:55

  Ik woon net opmezelf (student) en ben vegan. Ik wil zo’n klein mogelijk afdruk op de aarde achterlaten en dieren geen pijn doen. Ik hoop dat ik het pakket win!!

  Reply
 11. Christien 18 december 2017 at 10:09

  IK zou heel graag zón natuurlijke schoonmaakset winnen. Zou heel goed voor mij zijn.. van echt overgevoelig voor al schoonmaakmiddelen met al die chemische toevoegingen. Mijn handen zullen je zooooo dankbaar zijn!

  Reply
 12. Gonny 18 december 2017 at 10:57

  Ik maak graag kennis met Marcel’s green soap.
  Al veel over gelezen maar nog nooit in handen gehad

  Reply
 13. Mirjam Beumer 18 december 2017 at 11:08

  Mijn moeder gebruikt diverse producten uit de lijn en is erg enthousiast! Inmiddels heeft ze ook al gevraagd of er ook doucheschuim gemaakt kan worden ?
  Ik ben dus erg nieuwsgierig en zou graag zo’n pakket winnen zodat ik ook kan ontdekken waarom mijn moeder zo enthousiast is!

  Reply
 14. Rianne Collignon 18 december 2017 at 11:27

  In het mooiste huisje op Terschelling stond de handzeep sinaasappel jasmijn en ik was meteen verkocht door de heerlijke geur. Sinds een tijdje zit er een biologische winkel op Terschelling dus het kon niet anders dan dat het daar gekocht was. En ja hoor! Deze specifieke geur was echter uitverkocht (ik snap wel waarom) en dus hebben ze hem voor mij besteld. Omdat ik nu heel erg benieuwd ben naar de andere producten van Marcel’s Green Soap kom ik graag in aanmerking voor één van de drie pakketten!

  Reply
 15. Wieneke 18 december 2017 at 11:34

  Ik heb pas een product in de winkel gekocht en ik vind het heerlijk! Hoe mooi is het dat dit een van de lekkerst ruikende schoonmaakproducten zijn en je daarmee ook nog eens een steentje bijdraagt aan een mooie aarde! Win/win

  Reply
 16. Cecile Bol 18 december 2017 at 12:02

  Wat tof. Wij zijn net begonnen met afscheid nemen van Ecover. Jarenlang gebruikt, maar vind dat het merk te weinig meebeweegt met de vaart der volkeren. Ik zou graag ontdekken of dit merk ons wel blij maakt!

  Reply
 17. Shirley 18 december 2017 at 12:07

  Ik heb de handzeep al en die vind ik heerlijk! Ik zou heel graag de rest van de producten uitproberen ?. (P.s Vrijdag is het 22 december! )

  Reply
 18. Nanda van Casteren 18 december 2017 at 12:20

  Ik en mijn gezin zijn nu ongeveer 5 maanden vegan en zijn bijna aan het einde van de voorraad schoonmaakmiddelen die we nog hadden. Ik moet dus op zoek naar vervangers en dit pakket zou me zó blij maken!!

  Reply
 19. Ilsiee 18 december 2017 at 13:25

  Ik ben een echte poetsmiep dus ik doe graag mee!! 😉 lijkt me heerlijk en zeker enorn welkom.. groetje

  Reply
 20. Belinda 18 december 2017 at 13:54

  Dit pakket lijkt mij een geweldige manier om kennia te maken met Marcels green soap. Dus ik doe heel graag mee met de winactie. ?

  Reply
 21. Inge 18 december 2017 at 14:04

  Ik ben ook al heel lang op zoek naar een goed schoonmaakmiddel wat ook nog eens vegan en dierproefvrij en minder milieubelastend is. Over de merken die ik tot nu toe heb geprobeerd ben ik niet echt enthousiast, dus ik zou dit pakket heel graag willen proberen!

  Reply
 22. Mariska 18 december 2017 at 14:05

  Wat een groot pakket! Ik ben al fan van Marcel’s Green Soap en met dit volledige pakket kan ik voorlopig weer vooruit. Ik kan het wasmiddel Vanille&Katoen ook aanraden. Normaal gesproken houd ik niet van een produkt met vanille. Maar deze is niet te zoet en heerlijk fris voor beddengoed en handdoeken

  Reply
 23. Amanda de Noord 18 december 2017 at 14:40

  Omdat deze vegan schoonmaakmiddelen al een tijdje op mijn lijstje staan om te testen als veganist 🙂

  Reply
 24. Bart van Leeuwen 18 december 2017 at 17:58

  Wij hebben een biologisch restaurant met ongeveer 50% van het menu vegan, we gebruiken nu voor de schoonmaak producten van Ecover en voor de was van Sonnett. Een Nederlands product geniet de voorkeur wegens de kleinere transporthandelingen met de bijbehorende milieubelasting. Daarbij opgeteld de gerecyclede verpakkingen zal ons nog verder helpen om een nog kleinere footprint achter te laten!

  Reply
 25. Mirjam 18 december 2017 at 18:02

  Oef.. soms zo lastig om uit te vogelen wat het beste product is. Met Marcel is dat gelukkig wel makkelijk! Ik Krijg gewoon zin om te poetsen. Vrij uniek. ?

  Reply
 26. Ling Choi 18 december 2017 at 19:37

  Dat zijn fijne producten en na het schoonmaken ruikt je hele huis lekker! Ik ben al fan van hun producten en als schoonmaakfreak kan ik wel een nieuwe voorraad gebruiken. Je huis kan nooit genoeg schoon zijn. Lekker poetsen maakt mijn hoofd leeg.

  Reply
 27. Emma 18 december 2017 at 21:31

  Hoi, ooit kocht mijn moeder deze handzeep en ik vind hem heerlijk. Nu ga ik binnenkort uit huis en zou dit nieuwe huisje ook heel graag schoonmaken met (natuurlijk vegan) en goed werkende en lekkere producten.. ja. Dus dat.
  Liefs,
  Emma.

  Reply
 28. Natalia Wegorek 18 december 2017 at 22:05

  Ik wil het graag winnen omdat ik vegan ben geworsen
  Ik eet geen dierlijke producten. Het is voor mij belangrijk dat ik ook meer te weten kan komen over vegab kleren, schoonamaakmiddelen en make-up enz.

  Reply
 29. Esther 18 december 2017 at 22:50

  Ik woon net op mezelf en kan wel wat vegan schoonmaakmiddelen gebruiken! Love your blog, keep up the good work ❤

  Reply
 30. Sabine 19 december 2017 at 00:00

  Ohhh te gek eindelijk een complete lijn zonder dierenleed!! Hier word ik echt heel blij van, en de combinatie geuren lijken mij heerlijk ?Doe graag mee met de actie (rockabilly catlady op instagram ?)

  Reply
 31. Lydwien 19 december 2017 at 00:35

  Veel over gehoord en gelezen, ik zou t heel graag willen proberen !
  Ik eet biologisch en poets mijn tanden biologisch en poets mijn huis nog niet geheel biologisch….
  Ik zie kansen … dus ik maak graag kans op deze mooie producten !
  Ik volg al

  Reply
 32. Xaviera 19 december 2017 at 06:48

  Briljant!

  “Ik hou niet van schoonmaken maar nog minder van vuil!”

  Reply
 33. Debbie 19 december 2017 at 08:55

  Het klinkt goed, de producten die je omschrijft. Ik ben nu 2 jaar vegan, maar de schoonmaakmiddelen had ik tot nu nog niet zo bij stil gestaan.
  Hun visie spreekt mij erg aan, ik zou graag de overstap willen maken naar dit merk.

  Reply
 34. Raphaëlle 19 december 2017 at 10:04

  Wat een super leuke win actie! Ik ben steeds bewuster aan het leven en zou graag met de schoonmaakmiddelen ook die stap nemen. Voor mij is het nog allemaal een beetje nieuw, dus dit zou een mooie stap zijn!

  Reply
 35. Lesley / fleurigleven 19 december 2017 at 12:39

  Dit pakket zou precies op het juiste moment komen! Sinds een paar maanden ben ik overgestapt op de vegan lifestyle en ben nu bezig alternatieven te zoeken voor wasmiddelen en schoonmaakmiddelen. Ik zou deze producten dus graag uitproberen.

  Reply
 36. luuk van merwijk 19 december 2017 at 16:10

  Ja, daar zeg je me wat.

  Ik eet (als ik vlees eet) alles biologisch. Ik let op onbespoten groente en fruit, ben me bewust van fruit met een dunne schil of een dikke schil en ga zo maar door.
  Tegelijkertijd koop ik bij de Kruidvat alle aanbiedingen qua deo, gel, wax, tandpasta, schoonmaakmiddelen en let ik ineens nergens meer op. Of nouja, op de kleintjes!

  Ik kocht wel eens iets van Ecover, maar met deze producten ben ik niet bekend. Lijkt me super!

  Reply
 37. Liesbeth 19 december 2017 at 16:55

  Waaw wat een toffe kans!! Ik verlang om in 2018 nog bewuster het huishouden te kunnen doen. Dit is 1 van mijn goeie voornemens… Ik hou van dieren en ben al enige tijd op zoek naar echte vegan huishoud producten.,

  Reply
 38. Nathalie Snoeijen 19 december 2017 at 18:17

  Oké..nieuwe poging. ? we leven sinds anderhalf jaar met het hele gezin (5 personen) een vegan leefstijl. Tot nu toe heb ik nog niet de ideale schoonmaakmiddeltjes gevonden die werkten en lekker roken. Ik was altijd heel erg van lekkere geuren en heb zelf proberen te maken maar dat gaat me niet zo best af. Zou heel graag jullie producten eens willen proberen want in een groot huishouden met een aantal huisdieren vind ik hygiëne en een fris huis heel belangrijk.

  Reply
 39. Dyantha 19 december 2017 at 19:58

  Sinds de veganchallenge probeer ik zoveel mogelijk producten te vervangen voor vegan producten. Ik ben al een behoorlijk tijd vegetarisch en uiteindelijk wil ik vegan worden. Pas geleden ben ik verhuist van kamer en deze schoonmaak-producten kan ik heel goed gebruiken.

  Reply
 40. Dyantha 19 december 2017 at 20:03

  Sinds de Vegan Challenge probeer ik zoveel mogelijk producten te vervangen voor vegan producten. Ik ben al een behoorlijke tijd vegetarisch en uiteindelijk wil ik vegan worden. Pas geleden ben ik verhuist naar een andere kamer, deze schoonmaakproducten kan ik dus heel goed gebruiken.

  Reply
 41. Liselotte 19 december 2017 at 20:51

  Hoi Quirine, het lijkt me echt fantastisch om een van deze pakketten te winnen! Sinds een klein half jaartje eten mijn vriend en ik volledig plantaardig. Ik ben nu langzamerhand bezig om ook al mijn cosmetica te veganizen en wil graag in 2018 een begin maken met schoonmaakmiddelen. Dit pakket zou dan ook een super start zijn om ons verder te laten ontwikkelen in de goede richting. Qua schoonmaakmiddelen zijn wij meestal nogal kritisch maar van jouw omschrijvingen wordt ik zo benieuwd dat ik ze heel graag zou willen proberen!

  Groetjes, Liselotte

  Reply
 42. Daphne 19 december 2017 at 23:00

  Waakah ik wil deze heel graag winnen!! Ik ben een student en heb dus wel behoefte aan lekkere schoonmaakproducten voor mijn studentenhuisje waarmee ik ook nog eens mijn punt als vegan sterker maak! Love it.

  xx @fighting4happinez op instagram!

  Reply
 43. Anne 20 december 2017 at 05:25

  Ik gebruik biologische schoonmaakmiddelen maar die zijn niet 99% afbreekbaar.. zou heel graag gaan voor nog beter kwaliteit schoonmaakmiddelen die nog beter afbreekbaar zijn en de verpakking 100% recycled.. green soap loopt voorop in wat de regering voor plannen heeft ..

  Reply
 44. Quirines 22 december 2017 at 11:53

  Lieve allemaal! Super bedankt voor het meedoen aan deze actie. De winnaars zijn Rosie de Haas (Facebook), Nathalie Snoeijen en Debbie (deboracorr). Gefeliciteerd! Ik heb jullie een privé berichtje gestuurd. Liefs

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *