Een klassieker: gevulde pasteitjes. Daarom de hoogste tijd om dit recept te veganizen. Deze vegan pasteitjes met kippenragout staan feestelijk op tafel, smaakt súper lekker (echt, je hebt geen dierlijke ingrediënten nodig) en het is binnen 30 minuten klaar. Enjoy!
Dit gerecht doet het goed op tafel bij iedere viering, zoals tijdens de paasbrunch of het kerstontbijt. Ook ideaal als voorgerecht. Ben je op zoek naar meer feestelijke recepten? Wat dacht je van geroosterde aardappelen met een romige waterkerssaus & dragon-amandelcrunch, geroosterde spitskool met cashew-mayo of pindakaas-framboos brownies?
Wat heb je nodig voor 4 pasteitjes?
- Lente-ui, 4 stengels
- Dragon of dille, 6 takjes
- Vegan kipstukjes, één pakje (à 160 gram)
- Plantaardige margarine, 60 gram
- Bloem, 4 afgestreken el
- Kerriepoeder, 1/2 el
- Paprikapoeder, 1/2 tl
- Groentebouillon, 250 ml
- Droge witte wijn, 50 ml
- Plantaardige kookroom, 100 ml
- Mosterd, 1 tl
- Bieslook, 1/2 bosje
- Optioneel: versgemalen peper & zout
- Plantaardige pasteibakjes, 4 stuks
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 165 graden (kijk op de gebruiksaanwijzing van de pasteitjes hoe hoog de oven precies moet)
- Snijd de lente-uien in ringen. Houd de donkergroene ringen apart van de lichtgroene en witte.
- Hak de dragon of dille fijn en snijd de kipstukjes wat kleiner, zodat het beter in het pasteitje past.
- Smelt in een diepe (koeken)pan de helft van de margarine en laat het een beetje bruin worden.
- Roerbak hierin de gesneden kipstukjes met de lichtgroene en witte lente-uiringen drie minuten.
- Haal de pan even van het vuur. Voeg de rest van de margarine toe en laat het smelten.
- Roer de dragon of dille, bieslook, mosterd, bloem en het kerrie- en paprikapoeder door de kipstukjes.
- Zet de pan terug op het fornuis en laat op laag vuur de bloem al roerend twee minuten pruttelen om het een beetje laten garen.
- Giet de helft van de bouillon erbij, terwijl je alles krachtig door elkaar roert.
- Voeg dan de rest van de bouillon, de wijn en kookroom toe en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.
- Laat de ragout nog vijf minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwarm intussen de pasteibakjes (kijk op de gebruiksaanwijzing hoelang dit moet) in de voorverwarmde oven.
- Vul de bakjes royaal met de vegan kippenragout. Maak het af met de donkergroene lente-uiringen en bieslook. Eet smakelijk!
Ga jij deze vegan pasteitjes maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het weten in de comments. Op zoek naar meer vegan food inspiratie? Via mijn Instagram houd ik je dagelijks op de hoogte. Leuk als je me volgt!
Dit recept komt uit het kookboek ‘Vleesch’ van De Vegetarisches Slager. In dit boek vind je 100 (!) plantaardige recepten met vleesklassiekers.