Vegan beauty: Kneipp lippenbalsem

Ik en mijn lippenbalsem zijn zolang ik mij kan herinneren onafscheidelijk. Jarenlang heb ik een serieuze lippenbalsem verslaving gehad en kon ik het huis niet verlaten zonder dit spul. Gelukkig ben ik nu niet meer zo afhankelijk en dat is sinds ik een natuurlijke en vegan lippenbalsem gebruik. Zoals de lipcare producten van Kneipp.

Vegan beauty: Kneipp lippenbalsem

Mijn lippenbalsem verslaving was best erg. Ik sleepte zo’n potje lippenspul overal mee naartoe. Ik kon niet zonder, anders kreeg ik meteen super schrale, brandende lippen en de vellen hingen eraan. De reden waarom mijn lippen zo heftig reageerden op dit spul? Deze producten zitten vol met troep! Zoals cera microcristallina (een minerale olie), parrafine, petrolatum en het dierlijke ingrediënt lanoline (vet dat voorkomt in de wol van schapen). Niet best.

Lippenbalsem zijn vaak niet vegan door de ingrediënten bijenwas of honing. Super chill dat Kneipp nu vegan lippenbalsems in hun assortiment heeft. Deze balsems bevatten candelilla wax, een vegan alternatief voor bijenwas. Vanzelfsprekend worden de producten niet op dieren getest.

vegan lippenbalsem

Ook zijn het 100% natuurlijke lippenbalsems. Dit houdt in dat ze zijn gemaakt op basis van natuurlijke oliën en/of botanische wax. Dit zorgt ervoor dat ze niet ‘verslavend’ werken zoals lippenbalsems op waterbasis. Eindelijk zijn mijn lippen niet meer afhankelijk van een balsem en hoef ik niet constant te smeren.

In de Kneipp lippenbalsems zitten dus geen conserveringsmiddelen, minerale oliën, paraffine, siliconen oliën en kleurstoffen. Eigenlijk raar dat ik me nooit had verdiept in lipcare producten. Ik zou deze ingrediënten namelijk NOOIT eten, dus waarom wel op mijn lippen smeren met de grote kans dat ik het alsnog binnenkrijg?

Duurzame verpakking

Een product kan dan wel vegan zijn en gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten, de verpakking vind ik net zo belangrijk. Eerlijk is eerlijk, plastic vermijden vind ik ontzettend lastig. Daarom vind ik het heel fijn als ik een product vind (dat ik dagelijks gebruik) dat minder plastic bevat. De greep van de stick is een combinatie van gerecycled kurk en polypropeen. De papieren verpakking is gemaakt van pulp van graspapier. Dit materiaal zorgt voor minder CO2-uitstoot en heeft 3.000 minder liter water per ton karton.

kneipp lippenbalsem Mijn favoriet: Cupuacu-Vanilla

De Kneipp lippenbalsems zijn verkrijgbaar in vier soorten met ieder een andere geur en verschillende ingrediënten. Mijn favoriet is de Cupuacu-Vanilla, deze bevat voedende cupuaçubutter en vanille-extract. Het beschermt de gevoelige huid tegen uitdrogen en de balsem heeft een subtiele vanille geur. De variant met Almond-Candelilla heeft als ingrediënten amandelolie en een verzorgende candelillawax. De Elderberry-Sheabutter lippenbalsem bevat verzorgende vlierbessenpitolie en sheabutter. Tot slot bevat de Watermint-Aloë Vera balsem watermuntextract en aloë vera, dat voor hydratatie zorgt. Je bestelt de producten in de Kneipp webshop tot 1 december voor €4,49 per stuk (met de code ‘lip25’ krijg je namelijk 25% korting).

Iets wat ik leerde, is het depot-effect van de balsem. Dit houdt in dat de werking van de ingrediënten beetje bij beetje worden afgegeven. Hierdoor hoef je de lippenbalsem minder vaak aan te brengen. Slim toch? Welkom in de wondere wereld van lippenbalsems 😉

Winactie Kneipp lippenbalsem Verlopen

Ik mag namens Kneipp vier van jullie blij maken met het product, zodat je het zelf kunt ervaren.

Hoe maak je kans?

 • Volg The Vegan Effect en Kneipp op Instagram. Geen Insta? Like ons dan op Facebook!
 • Laat hieronder in de comments weten waarom jij graag een lippenbalsem wilt winnen. Geef ook aan welke variant je graag zou willen.

De winnaars maak ik 5 november bekend. Succes! Gefeliciteerd Ellis, Helga, Clarissa en Iris!

kneipp vegan lippenbalsem

Dit artikel is in samenwerking met Kneipp. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het merk en de producten. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 1.117 times, 1 visits today)

16 Comments

 1. Louke 29 oktober 2019 at 08:50

  Ik zou heel graag een lippenbalsem winnen omdat het me een hele goede lijk en ik nooit iets win dus hopelijk deze keer wel een keer 🙂

  Reply
 2. Euny 29 oktober 2019 at 08:57

  Wat een goed artikel!!!
  Ben nu iets meer 2 jaar vegan . Het 1e jaar stond 100% in teken van voeding, in het 2e jaar begon duurzaamheid en vegan schoeisel een grotere rol te spelen en kocht ik mijn 1e paar vegan schoeisel, begon ik met mijn moestuin en kocht ik steeds meer biologische producten. Dit jaar ben ik me aan het focussen op vegan zijn voor mn haren( dmv cg methode) , deo etc. Daarom zou ik heel graag de Cherry scent willen proberen ??? ik denk dat mij kindjes het ook zeker zullen waarderen

  Reply
 3. Mieke 29 oktober 2019 at 09:26

  Wat een leuke winactie en heel interessant wat je schrijft over de standaard ingediënten in lippenbalsem. Dat wil je inderdaad niet in je lijf dus ook niet op je lippen (je krijgt het vanzelf ook binnen natuurlijk…).
  Wat lijkt me de Cupuacu-Vanilla een heerlijk zachte balsem! Ik zou ‘m graag winnen 🙂

  Reply
 4. Ellis Jansen 29 oktober 2019 at 09:29

  Ik heb laatst ook de vanille gekocht! Naast dat ze heerlijk ruiken, een super fijn ontwerp en achtergrond heeft, werkt deze lippenbalsem ook ECHT! Ik smeer me normaal rot, veel velletjes enzo altijd op me lippen maar na een paar dagen gebruik van de Kneipp vanille zijn me lippen helemaal geheeld, zo fijn! Daarom wil ik een nieuwe uit proberen, de watermint lijkt me wel wat! Die hadden ze niet in de winkel helaas.

  Reply
 5. Fera 29 oktober 2019 at 09:33

  De lippen worden met dit weer, weer wat vellebellerig?.
  Dus het is weer tijd om te smeren?.

  Dus zou deze heeeeeeeeeel graag willen hebben☺️

  Reply
 6. Annelies Surkijn 29 oktober 2019 at 09:50

  Jaaaa! Ik ga ook het huis niet uit zonder lippenbalsem. En door de borstvoeding die ik momenteel geef aan mijn vier maand oude zoontje zijn mijn lippen nog sneller uitgedroogd. Ik wil deze dus graag uittesten!!!

  Reply
 7. Moira 29 oktober 2019 at 12:25

  Fijn dat er steeds meer vegan producten op de markt komen. Het liefst zou ik de blauwe met watermint willen proberen. Hydratatie met de winter voor de deur kan nooit kwaad!!

  Reply
 8. Iris 29 oktober 2019 at 12:38

  Zowel de Vanilla, Almond als Elderberry lijken me fijn om te winnen.
  Ik doe graag mee omdat ik op zoek ben naar een fijne vegan lippenbalsem. Degene die ik jaren als favoriet had, is helaas niet vegan en ik heb nog geen waardige vervanger kunnen vinden. Dus het zou erg leuk zijn om deze te kunnen testen.

  Reply
 9. Judith 29 oktober 2019 at 12:57

  Jaah, super leuk! Ik hou van lippenbalsem in de herfst en winter! En al helemaal wanneer deze vegan is!
  Ik waag graag een kans voor de Cupuacu-Vanilla balsem!
  Spannend!!

  Reply
 10. Merel 29 oktober 2019 at 15:03

  Jaaa ik wil deze heel graag willen! Ik moet echt elke avond iets op mijn lippen smeren, anders is het niet te doen. Ik maak nu nog mijn oude producten op, maar een nieuwe moet uiteraard vegan zijn! De Cupuacu-Vanilla lijkt mij top!

  Reply
 11. Helga Van Aken 29 oktober 2019 at 15:06

  Zo leuk! Ik zou graag de almond-candelilla winnen en zou hem dan heel graag aan mijn man schenken. Hij werkt in de bouw. Ja Vegans kunnen best zwaar werk aan. ? Zijn huid en lippen hebben in de wintermaanden heel wat te verduren.

  Reply
 12. Suzanne Degen 29 oktober 2019 at 20:36

  Ik wil graag winnen, omdat ik iedere dag buiten werk voor een goed doel. Dalijk in de winter met dat gure weer kunnen mijn droge lippen dit wel goed gebruiken! 🙂 Ik zou dan zelf voor de water mint aloë vera gaan.

  Reply
  1. Clarissa Bakker 30 oktober 2019 at 08:54

   Sinds een paar weken weet ik dat ik non hodgkin lymfeklier kanker heb. Inmiddels de eerste chemo gehad en super droge lippen. Deze balsem zou perfect voor mij zijn!! Maakt niet uit welke!

   Reply
 13. Clarissa Bakked 30 oktober 2019 at 06:54

  Dit lijkt mijn fantastisch! Helaas heb ik de diagnose non hodgkin lymfeklier kanker gekregen en sinds de chemo’s heb ik super schrale lippen. Geen enkele lippenbalsem voldoet eigenlijk, dus deze zou ik heel graag willen winnen! De Cupuacu vanilla lijkt mij heel fijn! ??

  Reply
 14. Clarissa Bakker 30 oktober 2019 at 06:57

  Dit lijkt mij fantastisch! Helaas heb kids diagnose non hodgkin lymfeklier kanker gekregen. En sinds de chemo’s heb ik last van super schrale lippen. Deze lippen balsem zou mij heel goed uit komen! De smaak maakt mij niet zoveel uit, als het maar goed helpt tegen droge lippen. ??

  Reply
 15. Simone 30 oktober 2019 at 09:09

  Wat leuk dat kneipp nu ook lippenbalsem uitbrengt! In de badkamer gebruik ik regelmatig kneipp producten onder douche dus ik ben erg benieuwd naar de balsem! Ik volg jou en kneipp via mijn instagramaccount @Simonerosalie. Hopelijk ben ik één van de gelukkige!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *