11x vegan anti-katerontbijt

Ook vegans vliegen soms uit de bocht wanneer op het een avondje stappen aankomt. Als je wakker wordt met een kater heb je maar zin in één ding: vet voedsel. Ja, je wéét dat gezond eten beter voor je is, maar vaak is de discipline ver te zoeken. Ik nam de dankbare taak op mij om uit te zoeken wat het perfecte vegan anti-katerontbijt is. Zowel gezond als ongezond.

Scrambled tofu

scrambled tofu

Voor scrambled tofu moet je wel íets doen (of je kijkt lief je vriend(in) of huisgenoot) aan, maar daar krijg je een heerlijk ontbijtje voor terug. Het lekkere aan scrambled tofu vind ik, is dat je het goed kunt combineren met verschillende kruiden en groenten. Net wat er in de koelkast ligt. Om het extra vettig te maken: smeer wat vegan mayo (Jean Bâton is de lekkerste als je het mij vraagt) op je brood en prak wat avocado. Het recept voor scrambled tofu vind je hier.

Broodje kroket van de ALDI

vegan kroket

Ik werd getipt dat de ALDI vegan kroketten en bitterballen in het assortiment heeft. Dit moest ik natuurlijk testen. De kroketten zijn van het merk Meat Free Days en zijn op basis van lupine. Ik heb geen frituurpan thuis, maar ik bakte het in een laag olie in de pan. Extra lekker: met grove Zaanse mosterd of vegan mayo.

Croissants van AH Basic

Sinds een paar weken hebben de croissants van AH Basic een nieuw receptuur waardoor ze vegan zijn. Hoe relaxt is dat?! Ik heb de croissants nog niet gegeten, maar dat gaat niet lang duren. Let wel op dat je de croissants in de nieuwe verpakking koopt (of check de ingrediëntenlijst).

Bapao van de Vegetarische Slager

vegan bapao

Love de Vegetarische Slager. Ze zijn namelijk gekomen met een vegan bapao. Dit gestoomde broodje is perfect voor een brakke dag want het is binnen een paar seconden klaar. Tip: dip de bapao in zoete chilisaus. 

Tosti met vegan kaas

vegan tosti

Met vegan kaas heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind de kazen vaak stinken, veel te zout en de structuur een beetje gek. Gesmolten als tosti vind ik het wel lekker. Ten minste, één soort vegan kaas dat ik testte in deze rubriek. Mocht je het niet durven met vegan kaas, dan kun je als alternatief avocado of hummus gebruiken.

Smoothie

Eigenlijk heeft jouw lichaam extra liefde nodig na een avondje stappen. Hoe erg je ook snakt naar vette rommel, het is natuurlijk beter om jouw lichaam écht eten te geven waardoor het sneller herstelt.

Mijn favoriete smoothie recept: banaan, handje spinazie of boerenkool, bevroren mango blokjes, halve avocado en kokoswater. Soms wissel ik de kokoswater af met kokosyoghurt of een plantaardige melk. Lekker fris & romig. Tip: voor extra vulling voeg ik soms wat havermout toe.

vegan smoothie

Broodje gemarineerde ‘kip’

Dit broodje stamt nog uit de tijd dat ik wel dierlijke producten at. Dit gerecht heb ik geveganized en smaakt net zo lekker. Je vindt hier het recept.

Kokoswater

In dit artikel legde ik uit waarom kokoswater helpt tegen een kater. Zorg er dus voor dat je een pak kokoswater in de koelkast hebt staan voor de volgende ochtend. Je bent jezelf dankbaar.

Banaan

Soms moet je niet denken aan een uitgebreid ontbijt of lang in de keuken staan. Dan is een simpele banaan de oplossing. In bananen zit kalium en dit mineraal regelt de vochtbalans en de bloeddruk in het lichaam.

Toast met gebakken champignons & hummus

toast met gebakken champignons

De sappige gebakken champignons smaken heel goed in combinatie met romige hummus en pittige rucola. Zin in zout? Bak de champignons in sojasaus.

Avocado toast

Avocado is perfect om te eten wanneer je een kater hebt, omdat het lekker vettig is. Toost wat brood en prak daar avocado op. Maak het af met peper en zout et voilà: een goed ontbijtje of lunch zonder teveel inspanning.

Wakker geworden met het idee ‘Ik ben helemaal klaar met alcohol’Lees dan eens dit artikel, dat gaat je waarschijnlijk helpen om (even) te stoppen met drinken.

Zo, volgens mij zijn er genoeg opties om bij te komen van jouw kater. Ik ben benieuwd waar jij voor kiest 😉 En, wat is jouw ultieme anti-katerontbijt? Laat het hieronder weten of Facebook en Instagram

(Visited 2.916 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Marloes 23 oktober 2017 at 00:06

  Deze post ga ik opslaan. Gaat zeker nog wel eens handig zijn, hahah! Tosti’s en kroketten zijn tijdens een tijdens een kater mijn favoriet. Samen met pizza’s!

  Reply
  1. Quirines 25 oktober 2017 at 19:05

   Lekkerrr! En waar haal jij vegan pizza’s of beleg je dat zelf?

   Reply
 2. Pingback: Vegan sabich (pita met aubergine, hummus & tahin) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *