Slapen op de Vinkeveense Plassen met Zwier

Lekker weg in eigen land. Ja, dat kan! En goed ook. Volgens mij ben ik niet de enige die vakantie automatisch linkt aan het buitenland. Terwijl het juist zo fijn kan zijn om in de buurt te blijven. Ik had minder voorbereidingen nodig, reistijd was dertig minuten en ik ontdekte hoe mooi ons land eigenlijk is. Zelfs als het een halve dag regent (heb ik ervaren). Twee weken geleden was ik bij Zwier en sliep ik op de Vinkeveense Plassen. Ik laat je zien hoe het weekend eruitzag!

Mijn zomer is tot nu toe leuk, maar ook vrij intens. Ik ben veel van huis, privé zijn er wat dingen gaande en ik zit constant met een stressig gevoel dat ik niet genoeg tijd besteed aan The Vegan Effect. Hieraan werken is het allerliefst wat ik doe en ik heb zoveel ideeën om dit ‘merk’ uit te bouwen, maar door tijdsgebrek lukt nu niet. Don’t get me wrong, ik klaag absoluut niet en ik weet dat ik uiteindelijk de balans ga vinden. 2019 is voor mij zo’n bizar jaar en we zijn nog maar op de helft.

Goed, zoals je misschien begrijpt was ik heel erg toe aan een weekend zonder prikkels. Even geen stad, (veel) mensen, verkeer, social media en dingen die ik ‘moet’ doen. Back to basic met veel tijd voor mezelf. Natuur om mij heen, lekker eten, boekjes lezen, fijne gesprekken voeren en nadenken. Vorig jaar verbleef ik ook een weekend bij Zwier in één van de luxe Bell tenten. Je leest hier het uitgebreide verslag hoe ik dat heb ervaren.

Dit jaar werd ik weer benaderd of ik wilde langskomen. Eehh, is dat een vraag? Natuurlijk! Dit keer verbleef ik niet in een tent, maar was ik welkom in de Eilandhut. Een huisje op een privé eiland met een sloepje erbij. Om helemaal tot rust te komen besloot ik mijn iPhone het hele weekend op flightmodus te zetten. De beste beslissing die je kunt maken als je bij Zwier bent.

zwier boot

Nadat je bij Zwier bent ingecheckt vaar je met de sloep naar de Eilandhut. Een tocht van twintig minuten over de plassen. 

zwier eilandhut

zwier eiland

Dit is toch alles wat je wilt?! Een eigen plekje midden op de Vinkeveense Plassen. 

zwier eilandhut inrichting

zwier eilandhut keuken

zwier eiland uitzicht

De hut is basic, maar voorzien van alle gemakken. Er is een wc aanwezig, maar geen douche. Wassen doe je namelijk in de plassen. In de hut staat een fijne boxspring en de keuken is uitgerust met de basisbenodigdheden zoals koffie en thee. Klein, maar fijn! Voor het ontbijt en de lunch nam ik mijn eigen boodschappen mee. Uiteten deed ik bij Zwier maar je kunt ook naar Vinkeveen of Ouderkerk aan de Amstel varen om daar een restaurant op te zoeken. Verder zijn er spelletjes aanwezig, een hangmat, yogamat en een binnen- en buitenkachel.

zwier hut

Dit soort zomerse avonden <3 

zwier ontbijt

De zaterdag begon ontzettend sloom. Het regende tot de middag en daarom voelde ik geen behoefte om iets te ondernemen. Lekker loom wakker worden en nog tien keer omdraaien terwijl de regen tegen de ruiten tikt. Heerlijk! Ik bakte pannenkoeken, maakte koffie met de percolator en genoot van de stilte om mij heen. Douchen in de plassen was behoorlijk koud nog, maar daarna was ik wel -eindelijk- echt wakker.

zwier vinkeveen

Tijd om het water op te gaan. We haalden boodschappen in Vinkeveen. 

 zwier de huiskamer

Nieuw bij Zwier is de Huiskamer. Een plek waar je de krant leest, spelletjes speelt, praat en geniet van het eten. Ook als je niet bij Zwier logeert kun je hier de hele dag terecht voor lekker eten, goede koffie en/of speciaal biertjes.

zwier eten en drinken

De keuken is niet 100% veganistisch, maar er zijn genoeg opties. Het eten wordt zoveel mogelijk zelfgemaakt met producten uit het seizoen. Veel ingrediënten zijn biologisch en lokaal.

zwier haven

Tijd om weer naar ‘huis’ te gaan!

zwier ontspannen

De zondag was een stralende dag en ik werd wakker van het geluid van de meerkoetjes. Klinkt bijna te idealistisch, maar ik kan er niks anders van maken. We konden tot 16:00 op het eiland blijven, dus dat was top. De dag bestond uit eten maken, tijdschriften lezen en zwemmen.

zwier eilandhut vinkeveense plassen

Hoewel het maar een weekend was, voelde het aan als een vakantie. Ik zag er oprecht tegenop om weer naar Amsterdam te gaan en om mijn iPhone van vliegtuigmodus te halen. Zo lekker om niet met het nieuws, social media of mijn mail bezig te zijn. Bedankt Zwier, voor dit heerlijke weekend!

Zin gekregen om ook naar Zwier te gaan? Ik mag een korting weggeven van €40,00. Gebruik hiervoor de code Quirine Zwiert. Veel plezier!

Ga jij soms op vakantie in Nederland? En kende jij Zwier al? Ik ben benieuwd. Laat het hieronder in de comments weten. Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

(Visited 2.427 times, 1 visits today)

3 Comments

    1. Quirines 1 augustus 2019 at 09:49

      Dankje! Het was ook heel erg leuk 😉

      Reply
  1. Pingback: 20 doelen voor 2020 - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *