Ik heb weer een recept klaarstaan en eerlijk, dit gerecht is de beste die tot nu op mijn blog is verschenen. Zo lekker! Ik ben dan ook gek op de Aziatische keuken en je kunt er ontzettend veel kanten mee op. Zeker als je plantaardig eet. En oja, dit gerecht heb je binnen een kwartier op tafel staan. Hiermee bedoel ik dan echt 15 minuten en niet de Jamie Oliver ’15 minuten’, waarvan de recepten minstens een halfuur bereidingstijd hebben. Oké, genoeg gepraat. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 porties noodles (ik gebruikte rijstnoodles, deze zijn glutenvrij)
1 blok gerookte tofu
Champignons
Spinazie
Paksoi
Teentje knoflook, geperst of in stukjes gesneden
Kokosolie
Optioneel: sesamzaadjes
Voor de saus:
2 eetlepels tamari of sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel agave (of een ander zoetmiddel)
Een blokje gember, geraspt
Chilivlokken (naar smaak), in stukjes gesneden
Wat ga je doen?
1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijstnoodles zijn heel makkelijk: gooi ze in een pan en giet er kokend water overheen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
2. Mix de ingrediënten voor de saus door elkaar
3. Snijd de gerookte tofu in blokjes. Je kunt ze zo ‘rauw’ eten, maar ik vind het persoonlijk lekkerder om ze krokant te bakken. Mocht je dit ook willen: verhit kokosolie in een koekenpan en bak de blokjes tofu voor een paar minuten. Ze zijn goed als het witte van de tofu een bruin kleurtje heeft gekregen.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd ook de paksoi.
5. Verhit in een andere pan de kokosolie en voeg de stukjes knoflook toe. Bak de champignons voor een paar minuten mee.
6. Ik schoof de champignons opzij en ik bakte aan de andere kant de paksoi.
7. Leg op een bord of een grote kom alvast wat blaadjes spinazie klaar.
8. Giet de noodles af en mix de saus erdoor zodat dit goed verdeeld wordt.
9. Voeg de noodles toe aan het bord, hetzelfde geldt voor de champignons, paksoi en gerookte tofu.
10. Strooi wat sesamzaadjes over de noodles.
Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd of jij het recept gaat maken. Laat je hieronder weten hoe het was?
Pingback: Hoe bereid je tofu en wat zijn de verschillen? | QUIRINES