Peru – Cusco en Machu Picchu in foto’s

Na Huaraz bleven we een paar dagen in Lima. Wat we hier hebben gedaan? Voornamelijk gegeten, ha! Lima staat bekend om het goede eten en hier is geen woord over gelogen. Het stikt hier van de vegan restaurants dus daar komt binnenkort een uitgebreid artikel over. Oké, dan is het nu tijd voor de plaats waar we op dit moment zijn: Cusco. We hoorden goede verhalen hierover én we kwamen natuurlijk voor iets anders belangrijks: Machu Picchu!

cuzco

cuzco

Inmiddels zijn we wel bus-experts want na een rit van 22 uur (!!!!) kwamen we aan in Cusco. Kapot, maar blij dat we hier zijn. De stad vond ik eerst een beetje tegenvallen. Het is mooi, maar erg toeristisch. Om de paar seconden word je aangesproken of je een ‘massaaggee’ wilt, of je op de foto wilt met een baby alpaca (wat denk je zelf?) en of je een pedicure wilt. Tip: ga naar de wijk San Blas. Hier is het een stuk rustiger en het stikt van de leuke restaurants en de cafeetjes. Inmiddels kan ik de verkopers een beetje omzeilen en vind ik Cusco een leuke plek.

cuzco

cuzco

Serieus, het vegan eten is hier zó ongelofelijk goed. Vegan burgers, sushi, dumplings, salades whaa!! Bij bovenstaande foto’s begin ik alweer te watertanden.

cuzco

Machu Picchu

Er zijn verschillende manieren om Machu Picchu te bezoeken. De meesten kiezen voor de Inca Trail maar deze is in maand februari gesloten vanwege het regenseizoen (precies als wij er zijn). Verder kun je vanuit Cusco met de trein naar Aquas Calientes gaan, maar alleen voor een enkele reis leg je al €100,- neer. Dan blijft er nog een andere, goedkope optie over: met de bus. Wij hebben hiervoor gekozen. Voor een retour met de bus betaal je rond de €20,00. Erg cheap, maar niet comfortabel want je zit 6,5 uur in een slingerende bus. Aquas Calientes is alleen te voet of met de trein te bereiken en daarom zet de bus je af bij bij Hidroeléctrica: een elektriciteitshuisje. Vanaf hier loop je nog 2,5 uur via het treinspoor naar Aquas Calientes. Best gek om naast een spoor te lopen, waar soms treinen langs rijden. Aquas Calientes is speciaal ontstaan voor de toeristen die Machu Picchu bezoeken. Het is hier duur en toeristisch, maar dat moet je voor lief nemen.

De volgende ochtend stonden we om 04:00 op en om 04:30 zaten we aan het ontbijt. De reden dat we zo onmenselijk vroeg opstonden, was omdat wij de eerste bus wilden hebben. Machu Picchu gaat om 06:00 open en vanaf 10:00 schijnt deze wereldwonder te ontploffen van de toeristen. Je kunt vanaf Aquas Calientes lopen naar Machu Picchu, maar dit is een zware klim van ongeveer een uur. Wij kozen ervoor om heen met de bus te gaan en terug naar beneden te wandelen. En ja, het was erg indrukwekkend. Kijk zelf maar:

machupicchu

machupicchu

We hadden enorm geluk met het weer. Toen we aankwamen bij Machu Picchu regende het hard en we moesten onze sexy poncho’s aantrekken voor de laatste klim naar boven. Eenmaal boven klaarde het op en het bleef droog tot 09:00, nét toen we klaar waren en we aan onze terugweg begonnen. Wat een geluk!

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

machupicchu

Mooi hé?! In het echt is het nog veel indrukwekkender dan op de foto’s. Dit is trouwens het laatste fotoverslag voor de komende weken. Niels en ik beginnen namelijk overmorgen aan het vrijwilligerswerk: zes weken wilde dieren verzorgen in het Amazonegebied. Hoe en wat vertel ik je morgen! Ik hoop af en toe een update te plaatsen op mijn Facebookpagina en mijn Instagram.

(Visited 593 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Jennifer 25 februari 2017 at 15:29

  Is dat vrijwilligerswerk toevallig bij de mensen die Floortje Dessing een keer in haar tvprogramma bezocht? Met die luiaard (?). Dat is in ieder geval by far mijn favoriete aflevering (alhoewel, die van morgen ziet er ook veelbelovend uit met chimpansees). Ik wil daar heeeeel graag eens heen 🙂

  Reply
  1. Quirines 25 februari 2017 at 17:03

   OMG jaaa! Dat klopt 😀 Wat leuk dat je het daarvan herkent. Normaal gesproken denk ik nóoit na een tv-programma ‘hier moet ik heen!’ maar na deze aflevering hebben wij meteen gemaild.

   Reply
   1. Jennifer 26 februari 2017 at 12:37

    Hahaha herkenbaar. Er was zelfs iemand in mijn omgeving (die ik nog niet zo lang kende toen) die het ook had gezien, en direct aan mij dacht om dat te gaan doen. Bizar. Ik wil heel graag eens rondreizen in Latijns Amerika (eerst Spaans leren) en ik ga daar dan ook zeker vrijwilligerswerk doen. Ik kijk uit naar je blogs hierover!

    Reply
    1. Quirines 11 april 2017 at 14:03

     Jaa, ik kan alleen maar zeggen: doen doen doen!

     Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *