Peru – Arequipa in foto’s

Arequipa, de laatste plaats die we bezoeken in Peru. Nadat we terugkwamen uit de jungle waar we het vrijwilligerswerk deden, verbleven we twee dagen in Pucallpa. Dit is absoluut de lelijkste stad die ik ooit heb gezien en ik heb geen foto’s gemaakt. Vanaf Pucallpa vlogen we naar Lima, waar we een nachtje hebben geslapen. In Lima pakten we de nachtbus (yes, mijn favoriet…) naar Arequipa. Deze plaats is mij goed bevallen en ik laat je graag zien waarom.

Arequipa is een klein en daarom een overzichtelijk stadje met een mooi, groot plein waar een kathedraal staat. Vanuit Arequipa kun je de bekendste vulkaan van Peru ‘El Misti’ zien. Ik vind vooral de temperatuur erg fijn: overdag kun je makkelijk in een jurkje rondlopen en ’s avonds koelt het af, waardoor je zonder airco kunt slapen. Vanuit Arequipa boeken veel reizigers een trekking (de Colca Canyon), maar vanwege tijdgebrek hebben we besloten om dit over te slaan. Jammer, maar gelukkig staat er in Bolivia een meerdaagse trekking op ons te wachten. In Arequipa hebben we vooral lekker rondgeslenterd, heerlijk gegeten en we bezochten een prachtig klooster.

arequipa

arequipa

arequipa

We sliepen in Los Andes Bed & Breakfast, dat een prima hostel is. Het is goedkoop, de bedden zijn goed en er is een dakterras aanwezig met een mooi uitzicht.

arequipa

arequipaEl Misti

Santa Cantalina

Santa Cantalina is een bijzonder klooster, dat midden in Arequipa ligt. Het klooster is in 1580 opgericht waar 400 nonnen woonden. Het complex was compleet afgesloten van de buitenwereld en niemand wist wat er zich achter de muren afspeelde. In 1970 werd het klooster geopend en nu kunnen we het complex van ruim 20.000 m2 bezoeken. Het is erg mooi, met de gekleurde muren en de vele bloemen en planten. Een kaartje kost 40 Sol (ongeveer €11,00).

arequipa

arequipa

arequipa

arequipa

arequipa

arequipa arequipa

Mirador de Yanahuara

Mirador de Yanahuara is een uitzichtpunt dat iets buiten het centrum ligt. Je wandelt hier binnen dertig minuten naartoe. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad en je kunt vulkaan Misti goed bewonderen. Naast het uitzichtpunt vind je een parkje en een kleine kerk dat je gratis kunt bezoeken. Wij waren hier met Pasen en helaas was de kerk dicht.

arequipa

arequipa

Vegan eten in Arequipa

In Arequipa kon ik als vegan terecht bij genoeg eettentjes. Mijn favoriet was El Buda Profano, een vegan sushi restaurant. Meer hoef ik niet te zeggen…

arequipa

Dit was het dan, Peru! Ik ben 2,5 maand in dit land geweest en vooral de natuur vond ik prachtig. Het strand, de gebergte, het bezoeken van een wereldwonder en natuurlijk leven in het regenwoud maken het een bijzonder land voor mij. Op dit moment ben ik onderweg naar het laatste land van mijn reis; Bolivia. Je kunt mijn reis volgen via mijn Facebookpagina en Instagram

(Visited 272 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Djuli 17 april 2017 at 10:35

  Wat een prachtige foto’s weer! En alleen al voor dat sushi restaurant zou ik naar Peru willen! Veel plezier in Bolivia!

  Reply
  1. Quirines 22 april 2017 at 22:09

   Ja, ik hoop dat snel zo’n restaurant naar NL komt <3 En thanks lieve Djuli!

   Reply
   1. el buda profano 24 april 2017 at 14:29

    We would love to open a branch of @elBudaProfano in the Netherlands!

    Reply
    1. Quirines 26 april 2017 at 03:52

     Whaaa that would be awesome! I’m sure so many people would love it, vegan and non-vegan.

     Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *