Het is weer tijd om een klassieker te veganizen: witte asperges met vegan carbonara saus. Serveer daarbij krokante gnocchi & vegan spekjes en het smaakpalet is compleet.
Geen idee wat je tijdens deze Paasdagen wilt serveren? Wat dacht je van het witte goud (het seizoen is weer geopend!) met een super smaakvolle vegan carbonara saus, krokante gnocchi en vegan spekjes. Wedden dat je hiermee indrukt maakt op jouw (non) vegan gezelschap?
Ben je op zoek naar meer feestelijke recepten? Wat dacht je van deze vegan pasteitjes, scrambled tofu op een bagel, venkelsoep met saffraan of een vegan borrelplank.
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 500 gram witte asperges
- 400 gram gnocchi
- 1 sjalotje
- 2 el olijfolie
Voor de vegan carbonara saus:
- 1 pakje vegan spekjes, bijvoorbeeld Vivera
- 250 ml plantaardige kookroom, bijvoorbeeld BlueBand
- 3 el edelgistvlokken
- 1 tl witte miso pasta
- tl zwarte peper
- Klein handje verse peterselie
Garnering:
- Slamelange
- Verse peterselie
Zo maak je het:
- Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- Kook de gnocchi voor 2 tot 3 minuten tot de gnocchi drijft in het water.
- Kook de asperges voor zo’n 8 minuten. Prik met een vork in het dikke gedeelte van de asperge, zo check je of het gaar is.
- Giet de gnocchi af en spoel het drie keer opnieuw af met koud water tot het water helder is. Op deze manier verwijder je het zetmeel en kun je de gnocchi krokant bakken. Dep droog met een schone theedoek.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in zo’n tien minuten op middelhoog vuur krokant.
- Voor de vegan carbonara saus meng je de plantaardige kookroom, edelgistvlokken, misopasta , verse peterselie en zwarte peper tot een saus.
- Snipper het sjalotje en verhit wat olijfolie in de pan. Fruit het sjalotje en voeg de vegan spekjes toe. Bak de spekjes krokant. Optioneel: houd wat vegan spekjes achterwege en je kunt dit gebruiken ter garnering (zie foto).
- Schenk de carbonara saus bij de spekjes en meng tot een geheel.
- Giet de asperges af en snijd door de helft.
- Dek het bord op: verdeel de carbonara saus over het bord, gevolgd door de gnocchi en asperges. Maak het af met de slamelange en verse peterselie.
Ga jij deze witte asperges met vegan carbonara saus serveren tijdens de feestdagen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het hieronder weten in de comments of deel het via Instagram. Leuk als je me volgt!