Hotspots in Amsterdam (voor zowel vegans als carnivoren)

In Amsterdam openen steeds meer restaurants hun deuren waar zowel vegans als carnivoren (en alles wat daar tussenin zit) terecht kunnen. Ben jij in onze hoofdstad met vrienden en familie met verschillende wensen? Dan zijn deze hotspots ideaal. Dit lijstje houd ik regelmatig bij, zodat jij altijd up-to-date bent met de leukste restaurants in Amsterdam.

Niet iedere vegan zit graag (meer) aan tafel met mensen die dierlijke producten eten. Snap ik. Toch wil ik graag met mijn vrienden en familie naar restaurants blijven gaan. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt om plantaardig te eten. Dat betekent niet dat mijn vrienden en familie hier hetzelfde over denken. Daarom is het zo fijn dat steeds meer restaurants vegan gerechten aanbieden. Die groene salade met een bord patat gaat ook zo vervelen 😉

De School

de school vegan

Zin in een avondje goed uiteten? Dan is De School echt iets voor jou. Ik bezoek af en toe de club en ik had geen idee dat je hier goed kunt eten. Het restaurant is gevestigd in een oude, open werkplaats. De ruimte is industrieel, maar door de aankleding oogt het romantisch. Het is daardoor chique, maar niet stijf. De bediening vind ik ook heel fijn en het eten is fantastisch.

Je kunt kiezen uit een drie- of vijfgangen diner (er is ook een zeven gangen menu, maar dat is helaas niet vegan). Eindelijk een plek in Amsterdam waar je chique vegan kunt eten. Zulke plekken mis(te) ik nog. Niks tegen een goede vegan burger of pizza hoor, maar soms wil je in de watten worden gelegd. Ik koos voor een vijfgangen diner met bijpassende wijnen. Verrassende combinaties en het lijken net kleine kunstwerkjes.

De School
Waar: Jan van Breemenstraat 3
Openingstijden: Di t/m zo: 18:00 – 22:00

The Meets

restaurants voor vegans en carnivoren

Met vriendinnen bezocht ik deze tent. Beiden geen vegan en daarom leek mij dit een geschikte plek om te dineren. Het is een klein, gezellig restaurant dat helemaal volgens de laatste trends is ingericht. Denk aan een bakstenen muur, planten en mooie borden waarop het eten wordt opgediend.

Als voorgerecht deelden we The Meets Platter: een plateau met verschillende hapjes. Ik vond de ‘bieterballen’ erg geslaagd, de rest was lekker maar niet heel bijzonder. Als hoofdgerecht koos ik natuurlijk voor de vegan burger: een burger van zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa. Mega lekker! Dit werd geserveerd met pico de gallo en guacamole. Als dessert deelden we verschillende taartjes. Daar was niet iedereen super enthousiast over, maar ik kan een avocado limoentaart wel waarderen.

The Meets 
Waar: Cornelis Troostplein 3
Openingstijden: Ma t/m zo van 08:00 tot 22:00

Spingaren

restaurants voor vegans en carnivoren

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door Spingaren om bij hen een hapje te komen eten. Heel vervelend ;). Het eten was heel erg goed. Dit zeg ik niet omdat ik ben uitgenodigd, maar omdat ik dit graag met iedereen wil delen. Van verschillende vegan charcuterie tot de lekkerste seitan spiezen (zie hierboven). Spingaren biedt een vegan menukaart aan en daarnaast verschillende vlees- en visgerechten. Lees hier de complete review over dit restaurant.

Spingaren
Waar: Herengracht 88
Openingstijden: Ma t/m zo 17:30 – 22:30

Foodhallen Amsterdam

restaurants voor vegans en carnivoren

Deze indoor foodmarkt is een begrip in Amsterdam. Het is druk, niet heel goedkoop, maar het eten is zó lekker. Je hebt de keuze uit tientallen food stalletjes en dat maakt het ideaal voor een gemengd gezelschap. Iedereen kan kiezen wat hij/zij wilt eten of je kunt natuurlijk alles delen.

Ik haalde bovenstaand broodje (een bahn mi) bij Viet View: een vietnamees streetfood tentje. Ook ging ik voor kleine loempia’s. Alles was goed van smaak. Verder kun je vegan eten halen bij Green Brothers, Meneer Temaki en Maza. Toetje haal je bij de Yoghurt Barn, zij verkopen sojayoghurt met verschillende toppings.

Foodhallen Amsterdam 
Waar: Bellamyplein 51
Openingstijden: Zo t/m do van 11:00 tot 23:30. Vr en za van 11:00 tot 01:00.

Poké Perfect

restaurants voor vegans en carnivoren

Eerlijk is eerlijk: ik ben nog nooit in het restaurant geweest. Een poké bowl van Poké Perfect bestel ik altijd (#lazyvegan). Ik ben fan! Naast de verschillende bowls met vis of kip is er een vegan variant. Ook kun je zelf een bowl of een sushiritto (een sushi burrito) samenstellen.

Poké Perfect
Waar: Kinkerstraat 71a en Prinsengracht 502
Openingstijden Kinkerstraat: Ma t/m zo: 12:00 – 21:30.
Openingstijden Prinsengracht: Ma t/m 11:30 – 21:00.

Studio/K

restaurants voor vegans en carnivoren

Studio/K is zo’n plek waar ik niet gelijk aan denk om uiteten te gaan. Toch kun je hier erg fijn zitten, zowel buiten als binnen. Deze tent is een non-profit culturele organisatie en wordt geheel gerund door studenten. Naast een café en restaurant biedt StudioK een divers programma aan film en muziek. Er worden ook regelmatig clubavonden georganiseerd.

Naast een menu met vegetarische-, vis- en vleesopties bieden zij ook vegan gerechten aan. Ik ging als voorgerecht voor vegan sushi. Dit was trouwens voor het eerst dat ik vegan sushi at en ik had daar niet zo’n hoge verwachting van. Het tegendeel werd bewezen. Dit was zó lekker. Bij StudioK krijg je grote porties voor een goede prijs.

Studio/K
Waar: Timorplein 62
Openingstijden: Zo t/m do van 11:00 tot 01:00. Vr en za van 11:00 tot 03:00.

Bar Kauffmann

restaurants voor vegans en carnivoren

Bij Bar Kauffmann draait het om falafel en ik denk dat iedere vleeseter hier wel van houdt. Mocht iemand toch graag vlees willen eten: daar is een optie voor. De falafel bij Bar Kauffman is ontzettend goed en de tent zit (bijna) altijd vol. Beneden staat meer tafels, dus laat je niet afschrikken wanneer het lijkt dat er geen plek meer is. De zaak is sfeervol ingericht en je spiekt zo de open keuken in. Naast de falafel draait het om bier: verschillende soorten worden aangeboden.

De gerechten zijn bijna allemaal vegetarisch (behalve één gerecht met vlees). Je kunt de salades en de broodjes makkelijk veganizen: vraag om tahin ipv tzatziki. De porties zijn groot, het is goed betaalbaar en erg lekker. Oh, sla de zoete aardappelfrietjes vooral niet over.

Bar Kauffmann
Waar: Reinier Claeszenstraat 4B
Openingstijden: Di t/m do van 17:00 tot 00:00. Vr en za van 17:00 tot 02:00. Zo van 10:00 tot 00:00.

Bagels and Beans

restaurants voor vegans en carnivoren

Geen bijzondere hotspot, maar toch ben ik regelmatig bij Bagels and Beans te vinden. Het is hier altijd gezellig, de koffie is goed en de bagels lekker. Sinds kort biedt Bagels and Beans vegan cream cheese aan. Verder heb je de keuze uit bijvoorbeeld The Dutch Weed Burger Bagel en een bagel met ‘kip’ van de Vegetarische Slager.

Bagels and Beans
Waar: Kijk hier voor de dichtstbijzijnde vestiging.

Ik hou dit roverzicht regelmatig bij. Uiteten gaan is mijn lievelings hobby en ik test graag de nieuwste & leukste restaurants uit. Ben jij bij één van bovenstaande hotspots geweest? En weet jij nog een goed restaurant? Laat het hieronder weten of via Facebook en Instagram.

(Visited 6.018 times, 2 visits today)

2 Comments

 1. Stephan 26 januari 2018 at 08:51

  Bedankt voor de tips!
  Het lijkt me leuk mijn vriendin eens bij de school te eten. De combinatie chique en vegetarisch heb ik namelijk ook nog nooit echt ervaren.

  Reply
  1. Quirines 3 februari 2018 at 18:25

   Ja, écht een dikke vette aanrader!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *