Hotspot in Amsterdam: Benji’s

Ik heb een nieuwe favoriet in Amsterdam Oost gevonden: Benji’s. Dit is dé perfecte plek om te ontbijten, brunchen & lunchen. Er zijn veel vegan opties, de koffie is goed en het stikt van de planten. Wat wil je nog meer?

Al weken stond bovenaan mijn lijstje deze hotspot. Ik zie regelmatig jaloersmakende gerechten voorbijkomen, maar omdat het he-le-maal in Oost zit, kwam ik hier niet zo snel. Tot afgelopen week. Ik sliep een nachtje in het Volkshotel en laat Benji’s nou praktisch naast dit hotel zitten.

benji's

Benji’s is geïnspireerd op, jawel, Bali. Het is de ultieme hipster tent, maar daar hou ik stiekem wel van. Het interieur bestaat uit heel veel planten en hout, maar ook uit industriële elementen zoals steen en staal. Oh, en vergeet de marmeren tafeltjes en de schilderijen aan de muur niet. Naast de vele zitplekken heeft Benji’s een groot terras. Kan het alsjeblieft zomer worden?

benji's interieur

vegan hotspot benji's

Een hipster tent vind ik niet zo erg, mits het eten (en de koffie) goed is. Nou, dat snappen ze bij Benji’s. De menukaart is niet 100% vegan, er staan ook gerechten met vlees en vis op de kaart. Ik vind dat persoonlijk niet zo’n probleem, omdat ik dan makkelijk met een gemengd gezelschap hier kan eten. Zo koos Niels voor een omelet met groenten en ik ging voor een acai bowl met verschillende toppings. We deelden samen een broodjes met mashed avocado. De porties zijn groot (bonuspunten!) en de smaak is goed.

Naast ontbijt kun je hier terecht voor de brunch & lunch. Benji’s serveert verschillende broodjes, bowls, salades en taartjes. Maar ook sapjes, fris, alcohol en goede koffie. Je hebt de keuze uit soja-, amandel-, kokos-, en havermelk. Ondanks de drukte (we moesten even wachten op ons eten en drinken), is de bediening heel vriendelijk.

benji's

benji's restaurant

Benji’s Amsterdam
Waar: Wibautstraat 196
Openingstijden: Maandag: gesloten. Dinsdag t/m zondag: 08:00 – 17:00.

Kende jij Benji’s al? Of weet jij nog een andere fijne plek waar ik écht heen moet? Laat het hieronder weten in de comments of via Facebook en Instagram.

(Visited 981 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *