Hier moet je zijn in Antwerpen: 3 vegan hotspots

Op zoek naar een stad om er ‘even’ tussenuit te gaan? Antwerpen it is! Afgelopen week was ik hier twee dagen en ik ontdekte drie fijne vegan hotspots. Dus, hop hop: spring in de trein want met de Thalys sta je zó op Antwerpen Centraal. 

WILD Project

wild project antwerpen

Ik begin meteen met mijn favoriet: WILD Project. De kleine, knusse tentje bereidt heerlijk eten klaar. Het eten is verwarmend en rijk van smaak. Ik ging alleen uiteten en hoewel dit altijd een beetje gek voelt (ik ben vast niet de enige?), zou ik het zo weer doen. De bediening is vriendelijk, er hangt een ontspannen sfeer en daardoor voelde ik mij niet ongemakkelijk.

wild antwerpen

Ik ging voor een bruschetta met een pastinaak-citroen spread met daarop wat citroentijm. Als hoofd ging ik voor een melanzana van aubergine met granaatappelpitjes, tahin en koriander. Het dessert kon ik niet laten staan: een chocoladetaart met een choco frosting, cacao nibs en zeezout. Kan dit restaurant naar Amsterdam komen, please?

WILD Project
Waar: Grote Pieter Potstraat 21
Openingstijden: Woensdag t/m zondag: 17:30 – 23:00

Sultans

sultans

Voor de lekkerste koffie’s (en matcha lattes) moet je bij Sultans zijn. Verder vind ik Sultans ideaal om te werken: het is licht, genoeg ruimte om je te installeren met een MacBook en de wifi is supersnel.

matcha latte sultans

Naast lekkere koffie & thee kun je hier prima terecht voor belegde broodjes, soep, smoothies en taartjes. Voor wat eigenlijk niet?

Sultans
Waar: Hoogstraat 30
Openingstijden: Maandag t/m woensdag: 10:00 – 18:00. Donderdag gesloten. Vrijdag t/m zondag: 10:00 – 18:00.

Récolletes

Récolletes

De laatste plek die ik jou kan aanraden is Récolletes. Dit restaurant vind ik totaal anders dan de (meeste) vegan eettentjes. Het heeft een andere sfeer door het vele glas, de witte muren en de uitgestelde flessen drank. Récolletes heeft een chique uitstraling, maar het is niet stijf.

récolletes antwerpen

Ik ging voor een tosti (ik bedoel, vegan tosti HALLO!) met een salade. Zoals je kunt zien, zijn ze niet heel zuinig en daar hou ik van. Verder serveren ze goede koffie en de koffiekoeken (zie aller eerste foto) zagen er heel lekker uit. Ik had net een uitgebreide brunch achter de kiezen, anders had ik dit natuurlijk geprobeerd.

Récolletes
Waar: Minderbroedersrui 7
Openingstijden: Maandag: gesloten. Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00. Zaterdag: 09:00 – 18:00. Zondag: 09:00 – 15:00.

Ik vind het altijd leuk om even weg te zijn uit Amsterdam en een nieuwe omgeving/eettentjes te ontdekken in een andere stad. Wat vind jij van Antwerpen? Laat het hieronder in de comments weten of via  Facebook en Instagram.

(Visited 1.649 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Sanne 9 februari 2018 at 18:23

  Wat leuk om te lezen, Antwerpen heeft zeker veel leuke opties qua vegan eettentjes! Mocht je er nog een keer heen gaan, Murnifood is ook zeker een aanrader voor lekkere ontbijtjes en lunch!

  Reply
  1. Quirines 15 augustus 2018 at 16:09

   Leuk! Die ga ik vast en zeker nog een keer testen!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *