Duurzaam schoonmaken; zo doe je dat!

Ik ben zo’n nerd die intens blij word van een schoon en opgeruimd huis. Voordat ik mij in dit onderwerp verdiepte, wist ik niet dat schoonmaken een negatief impact heeft op het milieu. Wist je dat elke week in Nederland vier miljoen liter schoonmaakmiddel door de gootsteen wordt gespoeld? En wekelijks belanden er vier miljoen verpakkingen in het milieu. Dit is helemaal niet nodig, want het is super makkelijk (en goedkoop!) om op een duurzame manier schoon te maken. Met deze simpele tips maak je al een groot verschil én ik mag drie van jullie blij maken met een pakket van Marcel’s Green Soap.

Gebruik ecologische schoonmaakproducten

Ecologische schoonmaakproducten zijn vaak iets duurder dan ‘standaard’ producten. Ter vergelijking: voor een fles Marcel’s Green Soap afwasmiddel van 500ml betaal je €3,49 en voor een flest Dreft 480ml betaal je €2,09. De reden dat ik graag wat meer betaal voor een natuurlijk schoonmaakproduct is simpel: vaak zijn schoonmaakmiddelen erg chemisch en dat is schadelijk voor het milieu. De stoffen worden slecht of heel langzaam afgebroken in het milieu. Als een product biologisch afbreekbaar is, wordt het door de bacteriën ‘opgegeten’ en verdwijnt het.

Laat chloor staan, gebruik soda en schoonmaakazijn

Chloor en bleekmiddel zijn van die producten die slecht zijn voor het milieu. Je hebt dit ook niet nodig om schoon te maken. Ontkalken kan ook met minder vervuilend spul zoals schoonmaakazijn of sanitair reiniger. Soda is een goede wc-reiniger, dit ontsmet namelijk en het maakt goed schoon, het heeft weinig impact op het milieu én het is goedkoop. Wat wil je nog meer? Ik associeer de geur van chloor met schoon (en zwembad), maar eigenlijk is chloor helemaal niet goed. Beter gebruik je soda.

Doseer, gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

Ook met groene schoonmaakproducten hoef je niet veel te gebruiken. Ik kijk eigenlijk nooit op de verpakking hoeveel ik nodig heb, ik doe maar wat. Zonde, want dit is vaak te veel. Neem dus de tijd om het etiket te lezen en gebruik niet meer dan dat erop staat. Door weinig te gebruiken doe je niet alleen langer met het product, het is ook beter voor het milieu. Ook ecologische schoonmaakmiddelen verdwijnen in het putje en moet uit het riool worden gezuiverd.

Kies voor navulverpakkingen

Navulverpakkingen zijn ideaal tegen plastic verbruik. Zo gebruik je met de 1 liter navulflessen van de handzeep van Marcel’s Green Soap de helft minder plastic. Doordat je langer doet met het product, is er ook minder transport nodig. En, om het rijtje compleet te maken, je bespaart nog eens 50% op je portemonnee.

Wassen op lage temperatuur

Iets wat je kunt doen zonder moeite is wassen op een lage(re) temperatuur. Gebruik de eco-knop, duurt misschien wat langer maar het wast zuiniger. Kleding wordt op 30 graden net zo schoon als op 40 graden. Ondergoed, handdoeken en beddengoed kun je wel het beste wassen op 60 graden vanwege de bacteriën. Ook hoef je kleding niet zo vaak te wassen als je denkt. Ik laat mijn truien en spijkerbroeken luchten i.p.v. meteen in de was te gooien, tenzij het echt vies is natuurlijk. Niet alleen bespaar je zo wasmiddel en energie, de kleding blijft ook langer mooi. En dan nog een laatste dingetje over wassen: zorg ervoor dat de trommel volzit.

Winactie Marcel’s Green Soap

Zin gekregen om schoon te maken? Nou, komt dat even goed uit. 😉 Ik gebruik al een paar jaar de producten de Marcel’s Green Soap. Super leuk dat ik drie van jullie blij mag maken met een pakket van drie flesjes handzeep + drie refill verpakkingen. De verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en de ingrediënten zijn plantaardig. Ook zijn de producten voor 99% biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat (bijna) het volledige product binnen 28 dagen wordt afgebroken in water en CO2. Waarom niet 100% hoor ik je denken? Dat komt door het zout dat erin zit. Zout is nodig voor het oplossen van het vuil en om het product wat dikker te maken.

Naast dat ik de producten gebruik omdat het duurzaam is, is de geur ook erg belangrijk. De producten bevatten etherische oliën en parfum. Vooral de combinatie Sinaasappel & Jasmijn ruikt super lekker. En, niet geheel onbelangrijk, de geur blijft hangen lang nadat ik heb schoongemaakt.

duurzaam schoonmaken

Hoe maak je kans? Winactie gesloten

Gefeliciteerd Aimée, Anne & Moria!

Dit artikel is in samenwerking met Marcel’s Green Soap. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het merk en de producten. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 1.492 times, 1 visits today)

67 Comments

 1. Marijke 4 juni 2019 at 08:12

  Ik zou graag een Marcel’s Green Soap pakket winnen want alles wat we met water wegspoelen, komt uiteindelijk via ons drinkwater naar ons terug. Doe mij maar ‘meukvrij’!

  Reply
  1. Mir VanX Kalbfleisch 5 juni 2019 at 14:46

   Ik heb de wasmiddel besteld en gebruikt , nu ook zo nieuwsgierig naar de rest van het assortiment
   En als ik zo je verhaal lees
   Besef je pas , wat je bespaard met naval flessen / pakken
   Kleine moeite en scheelt een hoop plastic !
   Ik ben “om” ??

   Reply
 2. Else 4 juni 2019 at 08:15

  Ik ga binnenkort op kamers en Marcel’s Green Soap lijkt me het ideale schoonmaak product voor mijn kleine huisje. Verder probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven en daar past dit middel perfect bij!
  Lieve groetjes,
  Else

  Reply
 3. Mirjam 4 juni 2019 at 10:09

  Schoonmaken en schoon water. Ik wil graag dit pakket winnen. Zodat het ook echt schoon is.

  Reply
 4. Anita H. 4 juni 2019 at 10:13

  Voor mijn lichaam gebruik ik al jaren producten op natuurlijke basis (in principe dan; soms een uitzondering qua gezichtsverzorging). Stom, maar in de huishouding heb ik die switch pas recentelijk gemaakt en ik moet nog wat items opgebruiken (als ik ze door de gootsteen wegspoel, ben ik nóg minder milieubewust bezig). Wellicht dat vervanging er ook nog voor kan zorgen dat mijn eczeemklachten minder worden, dat zou zeker mooie winst zijn. Op dit moment gebruik ik een toiletreiniger van Marcel’s Green Soap. Die bevalt prima en ik ben benieuwd naar de andere producten.

  Reply
 5. Anne 4 juni 2019 at 11:18

  Bij de eerste zin voelde ik me al direct aangesproken, ook ik ben zo’n nerd! En als vegan sta ik nog eens dubbel zo hoog te springen bij het horen van de term meukvrij. Doe mij zo’n pakket!

  Reply
 6. An Gysen 4 juni 2019 at 19:46

  Ik wordt heel gelukkig van een schoon huis en wil dit graag meer GROEN doen.

  Reply
 7. Janine 4 juni 2019 at 20:03

  Ik ben steeds meer aan het omschakelen van de ‘standaard’ producten die ik vroeger gebruikte naar duurzamere en vegan producten. Ik vind dit met sommige producten nog best lastig, zo ook schoonmaakproducten. Marcel’s Green Soap klinkt als een geweldige start om hier ook betere keuzes in te gaan maken! Ik hoop echt dat ik één van de gelukkige winnaars ben om mij net even dat zetje in de rug te geven!

  Reply
 8. Mariëlle 4 juni 2019 at 20:15

  Pas de wasmiddel ontdekt en nu dit van jou gezien! Helemaal top! Dit zou ik graag willen winnen om dit ook te ontdekken!
  Ben nog geen type om het allemaal zelf te maken dus dit zou mooi zijn!

  Reply
 9. Aletta 4 juni 2019 at 20:29

  Ik wil graag een pakketje winnen, zodat ik lekker cleanen zonder de wereld te schaden. En uitdelen aan vriendinnen, zodat zij er ook van kunnen genieten.

  Reply
 10. Marielle 4 juni 2019 at 20:31

  Mijn huis kan wel een goede zomer-schoonmaakbeurt gebruiken! En dat die ik sowieso vegan en milieuvriendelijk.
  Ik ben benieuwd naar de geur en hoe het schoon maakt. Fingers crossed…?

  Reply
 11. Lieke 4 juni 2019 at 20:53

  Lijken me fijne producten, zou ze graag eens uitproberen!

  Reply
 12. Claudia 4 juni 2019 at 20:56

  Ik wil graag winnen omdat ik binnenkort een nieuw huisgenote krijg en k het huis graag voor haar komst milieubewust wil schoonmaken ?

  Reply
 13. Tessa 4 juni 2019 at 21:10

  Ik word helemaal enthousiast van dit soort producten! En ook van een schoon en opgeruimd huis ? een uitdaging met twee kleine kinderen, gelukkig vind mijn zoontje het ook leuk om te ‘poetsen’ en met deze producten kan hij veilig mee helpen!

  Reply
 14. Ilse 4 juni 2019 at 21:44

  Wij kochten een tijdje terug de alles reiniger om te proberen.. en wat fijn zeg! De geur is idd heel fijn en ook niet zo overheersend als een ‘regulier’ product, gewoon een fijne geur en goed resultaat en een product wat me een fijn gevoel geeft.
  Hij is bijna op en we zijn er heel blij mee dus ja, ik doe graag mee!

  Reply
 15. Wilma van Goor 4 juni 2019 at 21:59

  Ik maak graag kans op een setje. Met twee kleine kindjes in huis, nou ja, twee kleine en 1 grote 😉 valt er genoeg schoon te maken en veel vieze handjes te wassen. ?????

  Reply
 16. Charlotte Schmidt 5 juni 2019 at 05:37

  Heel tof dat ze zo goed bezig zijn!! Ik ben echt net vanuit Amsterdam naar de binnenstad van Utrecht verhuisd en heb daarvoor nog allemaal nieuwe schoonmaakspullen nodig, maar ik wist niet zo goed welk merk het beste zou zijn. Fijn om te weten dat dit zo een goed merk is, ik ben er heel benieuwd naar!

  Reply
 17. Bianca keesmaat 5 juni 2019 at 07:29

  Ben al zo goed op weg, dacht ik; plantaardig eten en drinken, 1 keer per jaar vliegen??, boeken aan t lezen over verborgen impact en en langer leven maar schoonmaken had ik even over het hoofd gezien. Ik ‘doe’ voetjes, werktechnisch gezien. Elke dag maak ik meerdere keren de praktijk schoon. Sowieso ga ik overschakelen naar milieubewust schoon maken. Dank je voor de wake-up.

  Reply
 18. Moniek 5 juni 2019 at 08:13

  Ik ben al een tijdje vegan. Het makkelijkste vind ik vegan eten, maar vind kleding, verzorgingsproducten en schoonmaakspullen een stuk lastiger en ben nog veel aan het ontdekken. Ik zou graag willen winnen zodat ik het pakketje wil uitproberen!

  Reply
 19. Sara 5 juni 2019 at 09:36

  Omdat we op een boerderij gaan wonen met pleegkinderen en ik daar bewuster en dichter bij de natuur wil leven ❤️

  Reply
 20. Brigitte 5 juni 2019 at 11:58

  Sinds enige tijd gebruik ik ook de producten van Marcel’s Green Soap en ik ben fan.
  Graag zou ik een kansje maken op het pakket om zo mijn zonen kennis te laten maken met de heerlijke producten.
  Het wasmiddel is ook heel erg fijn en er komen ook shampoo en een bodygel bij.
  Ben heel erg benieuwd.

  Reply
 21. Ingrid Terpstra 5 juni 2019 at 12:05

  Goed bezig! Daar houden we van?Ik doe graag mee met deze mooie en verstandige give away! We ,5 personen ,wassen onze handen regelmatig..en deze prijs kunnen en ” willen” we goed gebruiken! We zijn ons goed bewust van duurzaam en goed omgaan met! We zijn benieuwd..ook naar de geur?!

  Reply
 22. Helen 5 juni 2019 at 12:06

  Ja wat een super productlijn!! Mega fan en zou graag mijn vrienden hier ook van overtuigen en ze een proefpakket willen overhandigen ❤️

  Reply
 23. Ilse luyckx 5 juni 2019 at 12:07

  Omdat we de laatste tijd meer bewuster zijn gaan leven wil ik dit pakketje wel winnen. We proberen ons zo goed mogelijk in te zetten voor het milieu. Als iedereen zich een beetje inzet kunnen we samen veel bereiken. ?

  Reply
 24. Van den Berg 5 juni 2019 at 12:20

  Het is een heerlijk product en niet schadelijk voor milieu, wat wil je nog meer!

  Reply
 25. Anita 5 juni 2019 at 12:21

  Graag probeer ik deze schoonmaakmiddelen. Niet omdat poetsen mijn hobby is, maar omdat het best wat milieuvriendelijker mag.

  Reply
 26. Isa Delaplace 5 juni 2019 at 12:31

  In de zomer geef ik al het water waarmee ik groenten was aan de planten, ook het water waarin ik aardappelen of pasta kook geef ik aan de planten in de tuin. Met deze Marcel’s Green soap kan.ik ook al het water waarmee we onze handen wassen hergebruiken.voor de planten in de tuin en das super!!

  Reply
 27. Ingrid 5 juni 2019 at 12:36

  Ik doe graag mee. Ik gebruik sinds kort het wasmiddel en oh wat is dat heerlijk. De was is zachter en het ruikt zo heerlijk. Ik zou graag de andere producten ook gaan proberen. Wie weet…..

  Reply
 28. Rosanne Bracht-Nooten 5 juni 2019 at 12:38

  Met twee kleine kindjes in huis is er veel te wassen. En voor onze (en zeker ook hun) toekomst het liefst zo verantwoord mogelijk…

  Omdat de zeep nogal wat wordt gebruikt, zou het heel fijn zijn om een voorraadje te kunnen en mogen winnen.

  Succes met de actie! (en met de schoonmaak!)

  Reply
 29. Rosanne Bracht-Nooten 5 juni 2019 at 12:44

  Met twee kleine kindjes in huis maken wij nogal wat schoon.
  En dat doen we voor hun en onze toekomst graag zo verantwoord mogelijk…

  Omdat een voorraadje zeep altijd fijn is, doen we graag mee.

  Succes met de actie! (en met de schoonmaak!)

  Reply
  1. Rosanne 5 juni 2019 at 14:52

   Sorry per ongeluk twee keer ingevuld en ik kan er niet meer eentje verwijderen ?

   Reply
 30. Madelon 5 juni 2019 at 12:45

  Een schoon en opgeruimd huis geeft een schoon en opgeruimd hoofd. Een schoon en opgeruimd hoofd gaat niet zonder milieubewustzijn dus… Marcel’s Greensoap helpt je van het laatste stukje schuldgevoel t.a.v. het milieu!

  Reply
 31. Yvonne 5 juni 2019 at 12:59

  Supergraag! Ik ben ook ons huis aan het vergroenen en door zou een heel mooie stap zijn. Super dat je de producten kunt hervullen, ik wil graag deze set winnen. Groet, Yvonne

  Reply
 32. Manon Wensink-Veenhuis 5 juni 2019 at 14:01

  Waarom ik wil winnen? Omdat ik overtuigd wil worden door het te testen dat dit een product is waar ik echt blij van word…..

  Reply
 33. Belinda 5 juni 2019 at 14:08

  Natuurlijk wil ik een pakket van Marcel winnen! Ik ken de handzeep en ben verliefd op de geur!
  Het gele verhaal over Marcels producten spreekt mij enorm aan.
  Dus ik doe graag mee.

  Reply
 34. Dineke Wiersema 5 juni 2019 at 15:15

  Goed voor t milieu en toch lekker schoon, super combi!

  Reply
 35. Liliana Vilarinho 5 juni 2019 at 15:15

  Waarom wil ik zo een pakket winnen gewoon om dat wat il heb tot nu geprobeerd van Marcel s Green soap zo lekker werkend vond een ruikt eerlijk ook.Dus kom maar op met de proefpakket.

  Reply
 36. Moira 5 juni 2019 at 16:39

  Vegan eten doe ik 90% van de tijd thuis, sowieso vega als ik in een stad ben. Zwerfafval opruimen gebeurt wekelijks. Afval scheiden altijd. Letten op verpakkingen vaak. Handen wassen, toilet schoonmaken en wassen vraagt om.verbetering. Het pakket zou een fantastisch begin zijn van weer een stapje in mijn bijdrage aan een groenere wereld.

  Reply
 37. Amanda Lieberwirth 5 juni 2019 at 16:42

  Dit lijkt me een geweldig product, ik zou het graag eens proberen. Ik ben nu 2 jaar vegan (in voeding) voor mijn gezondheid, langzaam aan pas ik het steeds meer toe in mijn huishouden.
  Mijn man heeft een hekel aan chloor dus dit lijkt me een goed alternatief.

  Reply
 38. Elja 5 juni 2019 at 17:45

  Sinds kort aan de producten van Marcels Green soap, de patchouli serie gebruik mijn hele leven al de parfum van patchouli en nu ook mijn huis en de was, hoe leuk is dat.

  Maakt zeker de 3 beloftes waar, mag onze regering wel een voorbeeld aan nemen die komt nog niet aan 1.

  Waarom ik graag een pakket zou willen voor mijn vriendinnetje van 18 zelf 61, kwam laatst binnen o wat ruik je weer lekker het hele huis ruikt erna, ben je uitgeschoten haha, nee heb net het huis gesopt met ……Je raadt het al.
  Verleden maand heeft ze haar eigen huisje gekregen, ik zou haar graag het pakketje willen geven. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.

  Reply
 39. Marjolein 5 juni 2019 at 18:24

  Ik ben groot van van duurzaam. Van de allesreiniger van Marcels green soap ben ik wég van verschillende geuren en kwaliteit van het product. Graag zou ik ook de handzeep gaan proberen!

  Reply
 40. Nancy 5 juni 2019 at 18:30

  Naast dat het goed schoonmaakt ruikt het heerlijk! Heb de handzeep nog niet geprobeerd maar ben heel benieuwd dus doe graag mee 🙂

  Reply
 41. Kim 5 juni 2019 at 19:06

  Mn ‘gewone,’ spul is (eindelijk!) bijna op! ?
  Marcel’s spullen zouden ’n supervervanging zijn, ben steeds meer spullen die op/aan vervanging toe zijn aan ’t verduurzamen/vergroenen.
  Deze winactie past daar super bij! ?

  Reply
 42. Chantalle 5 juni 2019 at 19:50

  Ik zou heel graag kennis willen maken met de producten van Marcel. Ik probeer zover mogelijk schoonmaakproducten te vervangen voor betere en natuurlijke middelen. Beter voor het milieu, beter voor de gezondheid want chloor en andere van die heftige spulletjes kunnen nooit gezond zijn

  Reply
 43. Iris 5 juni 2019 at 20:03

  Ik ben bezig met t verduurzamen van mijn leven. Maar heb nog geen groene schoonmaakmiddelen geprobeerd. Dit lijkt me een mooie kans om dat wel te gaan doen!

  Reply
 44. Annette van Kempen-Taal 5 juni 2019 at 22:35

  Schoon huisje , schoon planeetje met Marcel’s Green soap producten 🙂

  Zou graag kans willen maken op zo’n leuk pakketje

  Reply
 45. Marian zw 5 juni 2019 at 22:49

  Ik zou heel graag Annette laten kennis maken met deze fijne producten. Net gaan samen wonen, druk met de laatste loodjes van haar studie. Dan heb je geen tijd om na te denken over de keuze van dit soort producten. Een pakketje winnen zou super zijn!

  Reply
 46. Jantine 6 juni 2019 at 05:50

  Bedankt voor het uitgebreide artikel! Ik xou de producten van Marcels Green Soap supergraag eens testen! En eindelijk eens schoonmaakmiddel met een toffe verpakking 🙂

  Reply
 47. Annemieke Broenink 6 juni 2019 at 07:07

  Zelf heb ik zo langzamerhand de meeste chemische middelen vervangen door Bio/eco/natuurlijk. Maar voor mijn dochter, die net een nieuw flatje heeft, zou ik graag zo’n pakket van Marcel’s Green Soap winnen. Wij hebben onze dochters milieubewustzijn meegegeven, maar voor een student zijn sommige producten best pittig aan de prijs. Zou een mooi begin zijn van een écht schoon huis.

  Reply
 48. Ilsiee 6 juni 2019 at 07:49

  Whahaha zo’n nerd ben ik ook… orde in huis is orde in mijn hoofd hahaha.. ik maak heel graag een kansje op dit lekkere frisse pakket.. volg op insta en fb.. leuk artikel met handige tips, met een aantal kan ik zeker wat mee…
  Groetje ilsiee

  Reply
 49. Sandra 6 juni 2019 at 08:38

  Ik zou dit zo graag eens proberen, maar hier in de buurt is dit merk helaas nergens te krijgen.

  Reply
 50. Kirsten 6 juni 2019 at 10:23

  Ik heb pas sinds kort voor het eerst over deze zeep gehoord! Het klinkt zo goed!
  En ik vind dat iedereen een andere klik tussen de oren moet maken: niet- het is 2x zo duur, maar- ik betaal graag 2 euro om het milieu te helpen. 2 euro! Waar hebben we het over…
  Dat zou je toch ook geven bij een collecte aan de deur voor dit doel?

  Reply
 51. Geesje 6 juni 2019 at 12:24

  Ik heb vandaag heel toevallig een fles wasmiddel gekocht van Marcel’s green soap, maar de handzeep ervan heb ik nog niet gezien. Zou super graag dit mooie pakket winnen. Zodat ik deze ook kan uitproberen. En zo fijn dat het beter voor het milieu is

  Reply
 52. Carlijn 6 juni 2019 at 12:46

  Wat een mooie samenwerking, ik zou deze producten graag willen winnen omdat ik ook zo’n nerd ben die intens blij word van een schoon huis! Liefs!

  Reply
 53. Susan 6 juni 2019 at 12:59

  Wat een leuk artikel en goede tips! Nooit nagedacht over de dosering, ik giet altijd maar wat! Ik maak graag kans op deze mooie producten!

  Reply
 54. Leef 6 juni 2019 at 14:04

  Ik ben me heel erg bewust van mijn eigen footprint en dat van mijn gezin. Mijn jongens zijn ook bewust ( de jongste (10) is vegetarisch geworden) en wij eten steeds minder vlees.
  Wat mij fijn lijkt is dat de producten in huis ook steeds ‘groener’ worden, immers ‘to become it, you need to live it’.
  Marcel’s producten zouden een super goede aanvulling zijn.
  Dank ook jou voor de tips hierboven ??????
  We zouden ze graag winnen….

  Reply
 55. Elice 6 juni 2019 at 16:04

  Ik gebruik graag ecologische producten ? dan is meedoen aan zo’n gave winactie heel handig toch?

  Reply
 56. Chantal Bouma 6 juni 2019 at 20:59

  Deze set kan ik heel goed gebruiken bij het soppen van mijn appartementje waar ik binnenkort de sleutel van krijg. Met die heerlijke geuren maak ik een paleisje voor mijn meisjes en mijzelf ?

  Reply
 57. Lenne 6 juni 2019 at 21:47

  Ik zou super graag willen winnen voor mijn moeder. Mijn moeder wilt veel doen voor de natuur dasrom hebben wij veel natuurlijke producten in huis en is inze tuin super goed voor dieren. Sinds nog niet heel lang gebruikt mijn moeder deze zeep ook en ze is er suoer enthousiast over! Ik doe mee!

  Reply
 58. Zaza Bronzwaer 6 juni 2019 at 23:02

  Mooi cadeau aan mezelf en aan het milieu!

  Reply
 59. Aimée (piepo10) 8 juni 2019 at 08:40

  Net op de valreep nog dit artikel gezien 🙂
  En komt perfect uit, want ben de laatste tijd flink bezig met het ‘verduurzamen’ van mijn alledaagse producten. Super handig daarom de tips in dit artikel. Ik wil eerst mijn oude producten opmaken, maar daarna overstappen op ecologische varianten. Ook een goeie om soda en schoonmaakazijn te gaan gebruiken!
  De winactie in dit artikel komt oom heel goed uit, want omdat ik ook graag wat meer in de gaten wil houden dat ik niet teveel spullen in (plastic) verpakkingen aanschaf, wil ik geen nieuwe handzeep in pomp meer aanschaffen. Ik ben daarom nu eerst bezig allemaal flessen douchegel op te maken, die ik op verschillende momenten cadeau heb gekregen. Daarna was het plan om een lekker stuk verpakkingsvrije zeep aan te schaffen. Ik merk alleen dat gasten het vaak een beetje lastig vinden om hun handen te wassen met douchegel. Er wordt vaak gevraagd naar de handzeep, wat de uitdaging om eerst alle producten die ik nog heb op te maken, wel iets lastiger maakt 😉
  Daarom zou het pakket van Marcels soap perfect uitkomen! Dat maakt mij blij, omdat de verpakking in dit geval niet zo zonde is, omdat hij én afbreekbaar is én bij te vullen met de hervulverpakkingen. En het maakt mijn gasten blij omdat ze niet moeilijk hoeven doen met flessen douchegel na hun wc bezoek 😉

  Reply
 60. Monique cadee 8 juni 2019 at 09:02

  Wij zitten midden in verbouwing (lees stof en veel vuil ?) zou zo fijn zijn on onze nieuwe vloer, keuken, wc en badkamer goed de eerste keer te kunnen schoonmaken met die mooie vegan producten ?

  Reply
 61. Aimée (piepo10) 8 juni 2019 at 16:44

  Net op de valreep nog dit artikel gezien 🙂
  En komt perfect uit, want ben de laatste tijd flink bezig met het ‘verduurzamen’ van mijn alledaagse producten. Super handig daarom de tips in dit artikel. Ik wil eerst mijn oude producten opmaken, maar daarna overstappen op ecologische varianten. Ook een goeie om soda en schoonmaakazijn te gaan gebruiken!
  De winactie in dit artikel komt ook heel goed uit, want omdat ik ook graag wat meer in de gaten wil houden dat ik niet teveel spullen in (plastic) verpakkingen aanschaf, wil ik geen nieuwe handzeep in pomp meer aanschaffen. Ik ben daarom nu eerst bezig allemaal flessen douchegel op te maken, die ik op verschillende momenten cadeau heb gekregen. Daarna was het plan om een lekker stuk verpakkingsvrije zeep aan te schaffen. Ik merk alleen dat gasten het vaak een beetje lastig vinden om hun handen te wassen met douchegel. Er wordt vaak gevraagd naar de handzeep, wat de uitdaging om eerst alle producten die ik nog heb op te maken, wel iets lastiger maakt 😉
  Daarom zou het pakket van Marcels soap perfect uitkomen! Dat maakt mij blij, omdat de verpakking in dit geval niet zo zonde is, omdat hij én afbreekbaar is én bij te vullen met de hervulverpakkingen. En het maakt mijn gasten blij omdat ze niet moeilijk hoeven doen met flessen douchegel na hun wc bezoek 😉

  Reply
  1. Aimée 8 juni 2019 at 19:53

   Oeps, iets te enthousiast.. Eén keertje is wel genoeg haha

   Reply
 62. Loes Ouweneel 10 juni 2019 at 23:05

  Ik wil graag producten leren kennen die beter zijn voor het milieu dan wat ik nu gebruik.2

  Reply
 63. Isabel 19 mei 2020 at 07:57

  Ik kende dit merk schoonmaakproduct niet, maar ik zweer ook bij soda en bruine zeep. een bijkomend voordeel vind ik de geur. Wanneer je natuurlijke produten gebruikt, verdraag je op den duur de lucht van die chemische producten niet meer. Bedankt voor de tip!

  Reply
 64. Saskia 4 augustus 2020 at 09:26

  Goede tips voor duurzaam schoonmaken. Ik heb overigens altijd de indruk dat ze in gebruiksaanwijzingen van schoonmaakmiddelen en ook waspoeders e.d. expres te grote doses vermelden. De verkoper is er natuurlijk bij gebaat dat je snel door het product heen bent.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *