Absoluut een winnaar: deze avocado toast met gemarineerde paddenstoelen. Ik eet dit regelmatig want het is zo ontzettend lekker en binnen tien minuten gemaakt. De romigheid van de avocado, het frisse van het citroensap, de zoute champignons, de pittige chiliflakes en de zoete tomaten: heerlijk! Eet smakelijk 🙂
Wat heb je nodig voor 2 goedbelegde broodjes?
- Vers brood
- Olijfolie
- Knoflookteen
- Sjalotje
- Kastanjechampignons, 250 gram
- 2 el sojasaus
- Tijm, paar takjes
- Chiliflakes, naar smaak
- Avocado
- 1/2 citroen, sap
- Peper
- Cherrytomaten
Wat ga je doen?
- Snipper het sjalotje en pers de knoflook.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat olijfolie. Voeg het sjalotje toe. Bak dit voor 3 á 4 minuten.
- Snij ondertussen de kastanjechampignons in plakjes. Niet te klein, anders blijft er weinig van over. Snijd de cherrytomaten in partjes.
- Voeg de knoflook toe. Bak dit voor een minuutje mee.
- Voeg dan de champignons toe aan de pan. Schenk de sojasaus erover en strooi de tijm over de champignons.
- Laat dit voor een paar minuten pruttelen zodat de champignons de sojasaus goed opneemt. Schep het af en toe om.
- Maak ondertussen de mashed avocado: prak de avocado samen met het citroensap in een kommetje. Maak het af met peper en wat chiliflakes.
- Smeer de broodjes in met een dikke laag mashed avocado. Schep de champignons erop en maak het af met de tomaten.
Super simpel toch?! Ook een lekker lunch recept om indruk te maken op non-vegans. Ga jij het maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram of Facebook. Gebruik hiervoor #theveganeffect of tagg @quirinesmit.
(Visited 10.620 times, 3 visits today)
Wat ook heel goed werkt is citroenrasp over champignons! En je hebt de citroen toch al ?
Echt ZOOO lekker dit recept! Mijn vriend eet sinds een tijdje vegan en af en toe vind ik dat best een uitdaging. Ook omdat veel vegetarische dingen niet vegan blijken, maar ik doe mijn best en zo kwam ik bij dit recept uit. Wauw, wat lekker! Dit wordt echt een vast recept bij ons!
Yayy super om te lezen! Liefde gaat door de maag hè 😉
ook lekker als je de champignons laat afkoelen en koud eet?