Jam! Een gevulde zoete aardappel is een favoriet van mij. Waarom? Je kunt er eindeloos mee variëren, het is makkelijk, snel klaar én het is gezond. Dit keer ging ik voor een vulling van verschillende bonen, groenten en verse kruiden met daaronder een hummus en harissa. Al trek gekregen? Kijk dan snel verder voor het recept.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 grote zoete aardappels
1 rode paprika
1 tomaat
4 zongedroogde tomaten
Handje rucola
Bosje koriander
Klein blikje mais
Klein blikje zwarte bonen
2 el hummus
1 el harissa
2 el tahin
Wat ga je doen?
- Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Je kunt de zoete aardappel poffen in een oven, maar als je niet zoveel geduld hebt, dan is de magnetron een goede uitkomst. Pof de zoete aardappels in 5 minuten. Als je met een vork in de aardappel prik en het is nog hard, dan moet het nog een paar minuten in de magnetron.
- Snijd ondertussen de paprika, tomaat en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Mix in een kommetje de hummus en de harissa. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je wat minder harissa gebruiken.
- Laat de bonen uitlekken.
- Haal de zoete aardappel uit de magnetron en snijd het doormidden (niet helemaal doorsnijden). Laat de aardappel even afkoelen.
- Besmeer de binnenkant van de aardappel met het hummus-harissa mengsel.
- Nu is het een kwestie van de zoete aardappel vullen met alle ingrediënten. Begin met de rucola, daarna de bonen, tomaat, paprika en zongedroogde tomaatjes. Eindig met, heel veel, koriander.
- Besprenkel als laatste nog een eetlepel tahin over de zoete aardappel en eet smakelijk!
En, maak jij wel eens gevulde zoete aardappels? Laat het me weten via Facebook, Instagram. Gebruik de haastig #quirines zodat ik jouw goed gevulde zoete aardappel kan zien.
(Visited 2.010 times, 1 visits today)