Wist je dat je een quiche makkelijk kunt veganizen? Deze vegan quiche zit vol met groenten, specerijen, eiwitten én smaak (niet geheel onbelangrijk). Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
- Bladerdeeg voor vegan quiche, bijvoorbeeld van Tante Fanny
- Tofu
- Prei, in ringen
- Kastanjechampignons, twee handen, in reepjes
- Groene asperges, bosje, in reepjes
- Sjalotje, gesnipperd
- Knoflook, teentje
- Zongedroogde tomaten, handje, in reepjes
- Haverroom, bijvoorbeeld van Oatly
- Vegan feta, half blok, verkruimeld
- Kerriepoeder, 2 el
- Paprikpoeder, 1 el
- Chilivlokken , 1 tl
- Olijfolie, om te bakken
- Plantaardige boter, voor het invetten van de springvorm
- Maizena, optioneel, 1 el
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de springvorm in met boter en bedek met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Mix de uitgelekte tofu met de haverroom in de blender
- Kook de broccoli en asperges voor zo’n vier minuten, spoel af met koud water
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm wat olijfolie
- Fruit de ui en de knoflook
- Voeg de champignons en prei toe aan de pan en bak voor zo’n vijf minuten
- Daarna voeg je de broccoli en asperges toe en bak dit kort mee
- Voeg daarna het tofu mengsel, zongedroogde tomaten en de feta toe aan de groenten
- Breng op smaak met de specerijen
- Schep goed door tot het een stevige massa is
- Is het tofu-groenten mengsel waterig? Voeg dan een eetlepel maizena toe
- Verdeel alles gelijkmatig over de springvorm
- Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen
- Maak eventueel af met asperges, zongedroogde tomaten en feta
- Schuif in de oven voor 40 minuten tot de vegan quiche goudbruin is. Enjoy!
Benieuwd naar meer vegan food inspiratie? Op Instagram laat ik dagelijks zien wat ik eet. Leuk als je me volgt!
Op mijn website deelde ik eerder dit recept voor een plantaardige quiche.
(Visited 1.230 times, 1 visits today)