Op zoek naar een lekker en gezond vegan snack? Ik dook de keuken in en maakte deze pindakaas granola bars. Het wordt steeds makkelijker om onderweg een vegan tussendoortje kopen, maar toch neem ik altijd wat mee. Zeker als ik aan het reizen ben, zodat ik niet hangy op mijn bestemming aankom. Deze pindakaas granola bars zijn super makkelijk (je hebt geen oven nodig) en heel lekker (want, pindakaas). Ik gebruikte als basis de vegan granola van Eat Natural.
Over Eat Natural
Ben jij, net zoals ik, niet de persoon die zelf granola maakt? Dan kan ik je zeker de vegan granola van Eat Natural aanraden. Mijn favoriete merk! Naast dat zij verschillende vegan varianten aanbieden, gebruiken zij geen geraffineerde suikers en zit de granola vol met lekkere en gezonde ingrediënten. Veel granola wordt gezoet met honing, maar Eat Natural gebruikt in sommige soorten een beetje kokosbloesem nectar. Hopelijk maken zij snel alles plantaardig.
Dit zijn de vegan smaken: Absolutely Nuts (lekker met pinda’s en amandelen), Low in Sugar (minder kokosbloesem nectar en met o.a. kokosnoot) en Ancient Grains (glutenvrij, gemaakt van o.a. boekweit). Genoeg keuze dus. En het is gewoon te koop bij Albert Heijn.
Wist je dat Eat Natural samenwerkt met de Plastic Bank? In de afgelopen vijf jaar hebben zij het plastic van hun verpakkingen met 30% verminderd. Ook doneren zij aan goede doelen zoals de Voedselbank en Vluchtelingenhulp.
Deze pindakaas granola bars kun je ook eten als ontbijt of lekker als tussendoortje. Het recept is een basisrecept en je kunt dit aanvullen met bijvoorbeeld gedroogd fruit, noten, cacaopoeder, chocolate chips en/of specerijen zoals speculaaskruiden. Met dit recept maak je twaalf repen. Je kunt de granola bars bewaren in een afsluitend bakje in de koelkast voor vijf dagen of je vriest (een deel) in.
Wat heb je nodig?
- 300 gram vegan granola, zoals de Absolutely Nuts granola van Eat Natural
- 100 ml agavesiroop
- 3 el kokosolie
- 180 ml pindakaas
- 1 el chiazaad
- 1 el hennepzaad
- Snufje zeezout
- 1 el kaneel
- 2 el cacaopoeder (optioneel)
Zo maak je het:
- Leg een stuk bakpapier in een (oven)schotel.
- Verwarm een pannetje op middelhoog vuur en voeg de pindakaas, agavesiroop en kokosolie toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna het kaneel, een snufje zeezout en -optioneel- cacaopoeder toe. Ga door met roeren tot het mengsel zachtjes begint te koken, dan moet je het nog een minuut doorroeren. Zorg ervoor dat het mengsel niet aanbrandt.
- Voeg aan het mengsel de granola, chiazaad en hennepzaad toe.
- Pak de (oven)schotel erbij. Verdeel de granola over de schotel en druk dit goed aan. Ik gebruikte de onderkant van een mok, zodat ik de granola goed kon aandrukken.
- Zet de schaal in de koelkast en laat de granola voor minstens voor een uur staan.
- Haal de granola uit de schaal, pak hiervoor het bakpapier beet en je tilt de granola zo uit de schotel.
- Snijd de granola in twaalf repen en eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Eat Natural. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het merk en de producten. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Welke vegan granola eet jij graag? En ga jij deze pindakaas granola bars maken? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder weten in de comments. Mij volg je verder via Instagram en Facebook.