Ik heb van die periodes waarin ik nogal fan (uhh verslaafd..) ben aan bepaald eten. Meestal zijn het fases van een paar weken en héel soms blijft zo’n product hangen in mijn vaste voedingspatroon. Herkenbaar? Ik deel mijn negen favorieten op dit moment.
Naast deze favorieten, zijn er bepaalde producten die ik altijd graag eet. Dit zijn: avocado, hummus, havermout, bananen, rijstwafels en pindakaas. Al járen eet ik dit en het verveelt nooit.
Notenpasta
Om mijn pindakaas verslaving een beetje te minderen, ben ik opzoek gegaan naar lekkere alternatieven. Nou die heb ik gevonden. De gemengde notenpasta van Horizon is goddelijk. Ik eet het op een rijstwafel, ik smeer een laag op een plak bananenbrood of ik voeg een lepel toe aan mijn havermout.
Kombucha
Kombucha is enorm populair. Ik zie regelmatig nieuwe merken voorbijkomen die kombucha produceren. Ik begrijp waarom, want dit drankje is zo lekker. Naast de originele smaak zijn er ook andere varianten. Denk aan citroen, gember, kokos en appel. Kombucha bevat heel veel gezondheidsvoordelen, dus een goed excuus om een flesje open te trekken. Proost!
Oatly barista
Geen koffie is compleet zonder plantaardige melk. Maar dan wel met de havermelk van Oatly barista. Ik heb 101 melken geprobeerd en dit is het enige product, naast sojamelk, dat goed schuimt. Verder vind ik havermelk het lekkerst om in mijn koffie te drinken.
Standaard in mijn koelkast: Oatly barista en kombucha
Blauwe bessen
En dan de diepvries variant van de AH. Tip: kies voor de biologische wilde bessen. Uit mijn hoofd maar €0,10 duurder dan de niet biologische variant en de besjes zijn veel smaakvoller. Ik gooi dagelijks een handje bessen door mijn havermout. En in mijn smoothies, bananenbroden…
Paddenstoelen
Kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen, portobello’s… Love it! Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik het in mijn lievelingsgerecht bibimbap (zie hier het recept), maar ik eet het ook simpel op brood. Bak de champignons in sojasaus, smeer een broodje met pikante hummus en beleg het met rucola en de paddenstoelen. Niks meer aandoen.
Matcha
In het begin moest ik wennen aan de smaak. Nu vind ik het heerlijk. Zodra ik een matcha latte ergens op de kaart zie staan, bestel ik het. Dit groene drankje zorgt voor een energie boost en ik vind het een goede vervanger voor koffie. In huis heb ik geen matcha, dus mocht iemand een goed merk weten dan hoor ik het graag.
Gember
Vroeger gruwelde ik van gember. Nu kan ik geen dag zonder deze specerij. ’s Ochtends gaat standaard een flink stuk gember door mijn juice en ik drink regelmatig een gember shot. Wanneer ik een Aziatisch gerecht maak is de basis altijd knoflook, ui, rode peper en…. gember!
Granola
Waarom zou ik zelf granola bakken wanneer zoveel merken lekkere, gezonde en plantaardige granola maken? Laatst kreeg ik de granola van Oot thuisgestuurd en vooral Cacao Boekweit is heel lekker (geen spon, gewoon fan!). Ook de granola van Your Organic Nature (te koop bij Ekoplaza) is goed. Ik eet het liefst granola met een bakje kokos- of amandelyoghurt.
Zoete aardappelfrietjes
De minst gezonde uit dit ritje: zoete aardappelfrietjes. Hier mag jij mij voor wakker maken. Thuis krijg ik het nooit zo lekker (ik heb geen frituurpan en uit de oven is het altijd slappe hap), maar wanneer ik het in een restaurant op de kaart zie staan.. Dan zijn ze van mij.
Kom ik zomaar zoete aardappelfrietjes tegen tijdens mijn skivakantie
Nu ben ik benieuwd naar jouw favoriete etenswaren. Heb jij ook van die fases zoals ik of blijf jij trouw aan bepaalde producten? Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram.
He! Waar koop jij de Buch?(: Love it! maar T is altijd zo prijzig!!
Hi! Wat bedoel je met Buch?