20 doelen voor 2020

De laatste uren van 2019 gaan in. Een mooi moment om bij stil te staan en om nieuwe doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Ik heb 20 doelen voor 2020 gemaakt. Doelen zijn anders dan goede voornemens, omdat voornemens gaan om dingen die je wilt veranderen zoals afvallen, sparen, stoppen met drinken etc. Doelen zijn dingen die je leuk vindt om te doen, waar je energie van krijgt en waarin je wilt groeien.

2019 was een bijzonder en heftig jaar. Zo’n beetje alles is veranderd in mijn leven en dat gaat niet zonder vallen en opstaan. Ik vind het moeilijk om te delen wat er gaande is/was, maar ik wil wel zeggen dat het zeker niet zo soepel gaat als het (misschien) lijkt. Ik ben mezelf keihard tegengekomen en ik ben daarmee aan de slag gegaan. Eerlijk, ik ben blij als ik 2019 achter mij kan laten. Niet dat dan alles opeens beter is, maar 2020 voelt als een nieuwe start. Daarom heb ik nagedacht over 20 doelen voor 2020. Ik heb er zin in!

1. The Vegan Effect uitbreiden/groter maken

Ik heb eens gedeeld dat ik The Vegan Effect wil uitbreiden. Ik loop al een tijdje rond met een aantal ideeën, maar op de één of andere manier wordt het niet concreet en maak ik hier geen tijd voor. Het lijkt me zo leuk om een product te creëeren of om anderen te helpen om te kiezen voor een vegan levensstijl. Feedback of ideeën hoor ik ook graag van jou.

2. 48 uur offline zijn

Afgelopen zomer verbleef ik paar dagen op een eigen eilandje van Zwier middenin de Vinkeveense Plassen. Ik zette mijn iPhone op flight mode en ik genoot het hele weekend van de rust, de omgeving en ik kreeg ruimte om na te denken. Dit weekend voelde als een vakantie en ik kwam uitgerust en happy terug in Amsterdam.

3. Een schildercursus volgen

Ik wil graag nieuwe dingen (blijven) leren en ik heb zin om creatief aan de slag te gaan. Een schildercursus staat hoog op het lijstje.

4. ’s Ochtends 10 minuten mediteren

Headspace ga ik weer downloaden, het is mijn doel om de dag te beginnen met een korte meditatie. Ik doe dit af en toe en ik merk meteen verschil hoe ik mij de rest van de dag voel. Ik heb een betere focus en ik heb mindere last van gedachten die alle kanten op gaan.

5. Spreken op een evenement over veganisme/duurzaamheid

Twee jaar geleden sprak ik op het vegan festival VegFest over mijn twee passies: reizen & veganisme. Dit was zo tof om te doen. Super eng (Komen er wel mensen? Krijg ik geen black-out? ) maar het was vooral mega leuk. Ook omdat ik in contact kwam met een aantal van jullie die speciaal naar de lezing waren gekomen.

Quirine VegFest

6. Weekend naar Berlijn

Ieder jaar ga ik een weekend naar Berlijn. Mijn lievelingsstad. Dit jaar was ik er maar kort vanwege werk dus dit jaar wil ik weer een paar volle dagen in Berlijn spenderen.

7. Voor het eerst naar New York

Ik droom al forever om naar New York te gaan. Ik weet niet wat het is, maar ik zie mezelf daar helemaal rondlopen. 2020 wordt het jaar dat Joppe en ik gaan.

8. Kickboksen

Ik wil graag een nieuwe sport proberen en dan het liefst kickboksen. Dit lijkt mij een mooie stok achter de deur om deze sport te proberen.

9. Etentje(s) organiseren voor vrienden

Ik hou van eten en ik hou van mijn vrienden dus waarom dit niet combineren? Een tafel vol met vegan eten, lekkere wijnen en goede gesprekken met de mensen waarmee ik het liefst ben.

10. Musea bezoeken

Van Joppe heb ik dit jaar een Museumjaarkaart gekregen en dat is zo leuk. Met stipt op nummer 1 staat Museum Voorlinden dat we hebben bezocht (deze valt helaas niet onder de Museumjaarkaart), zo indrukwekkend! In 2020 wil ik meer door musea struinen en kunst ontdekken.

museum 2020

11. Meer self-care

De laatste twee maanden ben ik bewust bezig met self-care. Ik vind het namelijk best lastig om alleen te zijn omdat ik me snel verveel. Toch merk ik steeds meer dat ik graag (even) alleen wil zijn. Tijdens zo’n moment ga ik in bad liggen (ik hou het meestal maar 20 minuten vol, maar toch), ik breng een masker aan en ik kijk naar een serie of ik lees een boek. Dit trek ik graag door naar 2020.

12. Meerdaags festival bezoeken

Festivals in Amsterdam vind ik (over het algemeen) saai. Daarom plan ik één keer per jaar een meerdaags festival. Meestal in Duitsland, maar afgelopen jaar was ik op Wildeburg te vinden. Ik weet nog niet welk festival het dit jaar wordt, maar dat komt helemaal goed.

13. Cadeautjes/iets liefs geven

Aan de mensen waar ik omgeef: Joppe, vrienden en familie. Ik vind het belangrijk om vaker bewust stil te staan bij de belangrijke mensen in mijn leven en om dit te uiten. Je moet dit niet voor lief nemen 🙂

14. Tien boeken lezen

Op die één of andere manier ben ik nu aan vier verschillende boeken begonnen, maar ik lees niks uit. Naast deze vier boeken, wil ik nog graag zes andere boeken lezen zodat ik daardoor minder tijd aan mijn telefoon besteed. Ik lees het liefst voordat ik ga slapen, daarna val ik zo lekker in slaap.

15. Paar dagen in de natuur zijn

Gewoon in Nederland, het moet vooral niet ingewikkeld zijn. Tijd om te wandelen, weinig telefoon, lezen en quality time.

zwier review

16. Fotoboeken maken

Ik neem altijd een wegwerpcamera mee op vakanties. Dit is zoveel leuker dan foto’s maken met mijn iPhone. Nu liggen deze foto’s alsnog te verstoffen in een kast en ik wil daarom graag op de ouderwetse manier fotoboeken maken.

17. Weekendje weg met vriendinnen

Ik praat al een tijdje met mijn twee beste vriendinnen om een weekend weg te gaan, maar op de één of andere manier komt het er niet van. Het lijkt me heerlijk om bijvoorbeeld naar Lissabon of een andere Europese stad te gaan.

18. Positiviteits dagboek bij houden

Daar ben ik in 2019 mee begonnen en hoewel het mij soms moeite kost om dit bij te houden, helpt dit voor mijn mindset. Ik schrijf in dit boekje voordat ik ga slapen, zodat ik de dag positief afsluit.

19. Leren make-uppen

Ik kan niet eens normaal een eyeliner aanbrengen en ik heb geen idee wat ik met een bronzer aanmoet. Het lijkt me ideaal om heir wat behendiger in te zijn.

20. Strand- en boswandelingen maken

Vaker de stad uit en meer de natuur in. Vooral van het bos word ik helemaal happy.

doelen 2020

Dit zijn mijn 20 doelen voor 2020! Het is niet zo dat ik van mezelf ALLES moet doen (het zijn namelijk geen veplichtingen), maar ik ben benieuwd wat ik aan het einde van 2020 kan afstrepen. Voor nu wens ik jou een gelukkig nieuwjaar. Bedankt voor het volgen van The Vegan Effect, dat waardeer ik enorm. Ik heb zin om in 2020 weer leuke content te creëeren. Liefs! Mij kun je verder volgen via Instagram en Facebook

(Visited 790 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: 10 tips voor self-care (+WIN VEGAN BEAUTY CARE PAKKET) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *