Vegan Rainbow Pad Thai

Ik deelde deze vegan rainbow Pad Thai op mijn stories en ik kreeg de vraag of ik het recept wilde delen. U vraagt, wij draaien! Fun fact, dit gerecht heb ik drie keer opnieuw gemaakt omdat ik niet tevreden was met de smaak en/of fotografie. The struggle 😉 Deze vegan Pad Thai heeft de kleuren van de regenboog door de verschillende groenten. Je kunt ook makkelijk varieren met andere groenten en vleesvervangers. Het is gezond (geen pakjes & zakjes), makkelijk en vooral erg lekker.

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • Noedels, 200 gram (ik gebruikte Thaise zilvervliesrijst noedels van Fairtrade Original)
  • Rode kool, 1/3 deel
  • Courgette
  • Winterpeen
  • Gember, 3 cm
  • Rode peper
  • Taugé, handje
  • Bosui, twee stengels
  • Ui
  • Knoflook, teentje
  • Tofu (ik gebruikte de pittig gekruide tofu roerbakreepjes van AH, maar je kunt ook bv vegan beefreepjes, kipstukjes of tempeh gebruiken )
  • Cashewnoten, handje (als topping)
  • Olijfolie of kokosolie, om in te bakken

Voor de saus

  • Sojasaus, 3 el
  • Rijstazijn, 1 el
  • Ketchup, 1 el
  • Kokosbloesemsuiker, 1 el
  • Limoensap, 1 limoen

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember en rode peper fijn.
  2. Gebruik een spirelli (of snijd heel fijn) de volgende groenten: rode kool, winterpeen en courgette.
  3. Pak een wok of een grote koekenpan en verwarm wat olijfolie. Fruit het ui, de knoflook, gember en de rode peper.
  4. Pak een klein kommetje en mix de ingrediënten voor de saus.
  5. Kook ondertussen de noedels, kijk op de verpakking voor de gebruiksaanwijzing.
  6. Voeg de gesneden groenten, samen met de taugé en de bosui, toe aan de wokpan. Bak dit voor een paar minuten aan.
  7. Giet hierna de saus over de groenten. Zet het vuur wat hoger en schep alles goed om.
  8. Pak een andere koekenpan en bak de tofu (of een andere vleesvervanger) krokant.
  9. Giet de noedels af en spoel het af met koud water. Anders blijven de noedels aan elkaar plakken. Voeg dit toe aan de wokpan met de groenten. Voeg ook de gebakken tofu toe. Schep alles goed om.
  10. Dek de borden op en maak af met de cashewnoten.
  11. Eet smakelijk!

vegan rainbow pad thai recept

Ga jij deze vegan rainbow Pad Thai maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂 Ik geef ook veel food inspiratie via mijn Instagram. Je kunt me hier volgen. 

(Visited 546 times, 3 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *