Weekend betekent… uitgebreide ontbijtjes! Ontbijt is mijn lievelings maaltijd van de dag en ik sla het nooit over. Ik kan ’s avonds in bed al fantaseren over het ontbijt, wie herkent dit? In het weekend mag het ontbijt wat specialer zijn. Denk aan scrambeld tofu, wentelteefjes of pannenkoeken. Deze vegan pannenkoeken staan ieder weekend bij mij op tafel.
Pannenkoeken zonder ei?! Jep, dit kan heel goed. Het duurde even voordat ik het perfecte recept had gevonden, want ik was gewend om dit altijd met ei te maken. De banaan zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet uit elkaar vallen en door de baking soda zijn ze lekker luchtig. De ingrediënten voor deze pannenkoeken heb ik standaard in huis en zijn budgetproof. Enjoy!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 banaan
- 300 gram havermout
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- Kokosolie, paar theelepels
Toppings:
Je kunt eindeloos variëren met toppings: van vers fruit tot chocola en van notenpasta tot maple syrup. Dit gebruikte ik:
- Kokosyoghurt
- Zomerfruit, opgewarmd in een pannetje
Wat ga je doen?
- Mix alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een blender tot een glad beslag.
- Schenk het over in een kom.
- Verwarm een koekenpan (liefst twee, dan gaat het wat sneller) op middelhoog vuur. Laat de kokosolie smelten in de pan.
- Schep met een grote opscheplepel (of soeplepel) langzaam wat beslag in de pan.
- Keer de pannenkoek pas om wanneer je bubbels ziet verschijnen en de randen een donkerbruine kleur krijgen.
- Bak de andere kant van de pannenkoek nog even aan.
- Leg de pannenkoeken op een bord en herhaal de stappen totdat je geen beslag meer hebt.
- Maak het af met de toppings.
- Eet smakelijk! 🙂
Wat is jouw favoriete ontbijtje in het weekend? Laat het hieronder weten, want ik ben altijd opzoek naar nieuwe inspiratie. Dat kan natuurlijk ook via Instagram of Facebook.
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe vegan recepten voor mijn kinderen. Pannenkoeken vinden ze overigens erg lekker. Ik ga ze snel een keer maken in het weekend.
Leuk! Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden! 🙂
Slim, die havermout! Anders zijn ze zo lastig om te draaien.
Hoeveelheden moeten andersom heb ik net ervaren:
100gr havermout en 300ml amandelmelk!
We (2 kids en ik) vinden ze trouwens heerlijk en mooi van kleur, precies zoals op de foto’s.