Thaise kokos-pompoensoep

Pompoen; mijn favoriet van de herfst. De geur, de smaak en de mogelijkheden: pompoen kun je voor zoveel gerechten gebruiken. Het liefst eet ik een goed vullende pompoensoep. Deze vegan soep heeft een Thaise twist met als ingrediënten kokosmelk en verschillende verse kruiden. Laat de kou maar komen!

Het enige nadeel van pompoen? Het snijwerk. Daarom heb ik een tip om dit wat gemakkelijker te maken: verwarm de oven voor op 220 graden en zet daar de pompoen 10 tot 15 minuten in. Hierna snij je er met een (scherp) mes makkelijk doorheen. De schil kun je gewoon eten, nadat je het goed hebt gewassen.

Wat heb je nodig voor een grote pan soep?

1 pompoen
400 ml kokosmelk
700 ml groentebouillon
4 sjalotjes of 2 grote rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 el kokosolie
1 limoen
Citroengras (je kunt verse gebruiken of een soort pasta, ik gebruikte dat laatste)
Verse koriander
Peper en zout naar smaak

Wat ga je doen?

1. Bereid de pompoen zoals ik hierboven heb beschreven. Snijd het daarna doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes. Zet dit apart
2. Snijd de ui, de rode pepers (verwijder hiervan de pitjes) en de knoflook in stukjes. Verwarm een grote soeppan met kokosolie. Voeg hier het ui, de rode pepers, de knoflook en het citroengras toe. Fruit dit voor een paar minuten.
3. Maak ondertussen de groentebouillon. Voeg dit samen met de pompoenblokjes en de kokosmelk aan de soeppan. Laat dit voor ongeveer 15 minuten koken. De pompoen moet hierna zacht zijn.
4. Heb je verse citroengras gebruikt? Haal dit er dan uit voordat je de soep gaat pureren met een staafmixer. Voeg eventueel nog zout en peper toe. Knijp de limoen boven de pan uit en roer goed door.
5. Dien de soep op en serveer met verse koriander en gemalen peper. Eet smakelijk!

pompoensoep

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Ik zou dit super leuk vinden om dit terug te zien of te horen of de soep goed smaakt. Laat dit hieronder weten of via Facebook of Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan terugvinden. 

(Visited 102 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: 5x vegan proof de herfst door (+WINACTIE ORTHICA SUPPLEMENTEN) - The Vegan Effect

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *